logo

Ataşehir’de Aşıklar Summani ve Şenlik Ayaklı Atıştı

Ataşehir’de Aşıklar Summani ve Şenlik Ayaklı Atıştı

asiklar_atasehirAtaşehir’de Aşık Summani ve Aşık Şenlik’i Anma, Dostluk ve Kardeşlik Gecesi’nde düzenlenen atışmalarda Aşıklar Summani ve Şenlik türküleri ile yarıştılar.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde aşıkların atıştığı geceye Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi, Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, Hüseyin Hışman, Ataşehir Belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, Ataşehir Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer İlgün, Ataşehir’deki dernek, STK başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

“Ozanlar Anadolu Toplumunun Öncüsü, Halkın Sesi”

Anadolu toplumunun öncüsü, halkın sesi olan, kültürün temsilcileri ozanlarla birlikte olmanın mutluluğu içinde olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yaşadıkları dönemlerde halkı ezen, sömüren siyasi iktidarların baskıcı uygulamalarına karşı halkın sesi olan iktidarların asla yalan söylemediğini vurguladı.

Hoşgörü sahibi olan halk ozanlarının; korkmadığını, taviz vermediğini, kırmayıp kırılmadığını söyleyen Battal İlgezdi, Edirne’den Kars’a bütün halk ozanlarının tasalarının, kavgalarının, kaygılarının ve bayramlarının ortak olduğunu vurguladı.

Ataşehir Belediyesi ile Ataşehir Erzurumlulular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin birlikte organize ettiği gecede, 12 Aşık türkü dalında; Aşık Summani ve Aşık Şenlik türkülerini seslendirip, Aşık Summani ve Aşık Şenlik konulu ayaklarla atışarak yarıştılar.

Ozan Baki Çetin’in sunumunu yaptığı gecede; Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, Doç. Dr. Hikmet Çığlık, Hüseyin Sümmanioğlu, Yılmaz Şenlikoğlu ve Aşık Nuri Çırağı oluşan juri heyeti 12 Aşıkın yarıştığı atışmada değerlendirme yaparak birincileri belirledi.

Ataşehir’de Aşık Summani ve Aşık Şenlik’i Anma, Dostluk ve Kardeşlik Gecesi’nde ; Aşık Cemal Divani, Aşık Sıtkı Eminoğlu, Aşık Selahattin Kozanoğlu, Aşık İsrafil Taştan, Aşık Zakir Tekgül, Aşık Fuat Çerkezoğlu, Aşık Korkmaz İkan, Aşık Erzade Kapan, Aşık Mürsel Sinan, Aşık Necdet Kuyumcu, Aşık Mustafa Aydın, Aşık Günay Yıldız ve Şair Mustafa Özdemir birbirleriyle sazlı sözlü atışarak yarıştılar.

Seslendirmede Aşık Mürsel Sinan, Atışmada Aşık Selahattin Kozanoğlu’nu Birinci

15 Kasım Cumartesi günü Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde saat: 17.00’de başlayan Aşık Summani ve Aşık Şenlik türküleri ile ayaklı yarışma sonrası değerlendirmesini yapan jüri Aşık Summani ve Aşık Şenlik türküleri seslendirilme (yorum) dalında birinci olarak Aşık Mürsel Sinan, Aşık Summani ve Aşık Şenlik konulu ayaklarla atışma dalında ise Aşık Selahattin Kozanoğlu’nu seçti.

Ataşehir Erzurumlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer İlgün tarafından Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi’ye katkılarından dolayı plaket verilirken; Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi’de Aşıklara plaketlerini verdiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ