logo

Ataşehir’de, Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz Anıldı

Ataşehir’de, Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz Anıldı

Ataşehir’de, 18 Mart Çanakkale Zafer ve Şehitleri, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ev sahiplinde Mustafa Kemal Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla anıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Kaymakamlığı ev sahipliğinde Mustafa Kemal Anadolu Lisesi tarafından Zübeyda Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zafer ve Şehitleri Anma Günü Programı’na Ataşehir ilçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan Vekili Sadık Semih Kayhan, Garnizon Komutan vekili, Ataşehi İlçe Müftüsü Şakir Pinal, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Naim Yağcı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, MHP İlçe Başkan Vekili İbrahim Kazan, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Arife Midyat, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Seyfi Güneysu, SYDV Müdürü Hüseyin Aydın, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 18 Mart Çanakkale Zafer ve Şehitleri Anma Günü Programı’na protokol konuşmaları ile devam edildi.

Açılışta konuşan Mustafa Kemal Anadolu Lisesi Müdürü Adnan Yavuz, Çanakkale savaşının, tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk Milletinin kahraman evlatlarınca verilen büyük bir mücadelenin adı olduğunu vurgulayarak; “Çanakkale, kınalı kuzuların bir gül bahçesine girercesine şehadete atıldığı yerdir. Esaret zincirini boynuna takmayı reddeden, bağımsızlığı namus ve şeref bilen bir milletin onurunu kurtardığı yerdir Çanakkale… Çanakkale’yi benzersiz kılan Kocaçimen’de, Conkbayırı’nda, Anafartalar’da askerine taarruzu değil, ölmeyi emreden ve askeri dehasıyla yalnızca bir savaşın değil, bir milletin kaderini değiştiren ve çizen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Çanakkale’de yenilenlerin anıtlarını Çanakkale topraklarına bizden çok önce dikmiş olduklarının altını çizen Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Çanakkale Savaşı’nın tarihteki önemine işaret ettiği konuşmasında, ”Kaç milletin tarihinde Malazgirt’in, Kosova’nın, Mohaç’ın, Mercidabık ve Ridaniye’nin, Prut’un muadili bir zafer, İstanbul’un Fethi gibi bir fetih ve nice kahramanlıklarla dolu nice zaferler vardır.  Bizler sahip olduğumuz bu değerleri bilmeli ve gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Yeni nesiller Çanakkale Zaferi’nin kıymetini bilecek, bu değere sahip çıkacak ve bu zaferden aldığı kuvvetle geleceğe güvenle yürüyecektir” ifadelerine yer verdi.

“1915 tarihinden bugüne geçirdiğimiz süreç içerisinde Çanakkale’yi hep andık. O günleri tekrar tekrar yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz” ifadeleri ile Çanakkale Zaferini ve şehitlerimizi anmaya devam edeceğimizin altını çizen Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, “Çanakkale ve tüm şehitlerimizi sözlerimin başında rahmet duasıyla ve cenneti mekân temennisiyle anmak istiyorum. Cenabı Allah şehitlerimizin hepsinin mekânını cennetlik etsin. Aziz Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkma gayretini bizlere nasip etsin. Hep beraber o günleri yaşayıp, çabalayıp bize cennet gibi vatan ikram eden ve her karış toprağını kanlarıyla sulayan Aziz şehitlerimize minnet borcumuzu ödemek adına ülkemize hep beraber hizmet edebilme azmi ve gayreti içinde olmayı diliyorum” şeklinde konuştu.

18 Mart

Recep Kenan paylaştı: 16 Mart 2018 Cuma

18 Mart

Recep Kenan paylaştı: 16 Mart 2018 Cuma

18 Mart Çanakkale Zafer ve Şehitleri Anma Günü Programı, Mustafa Kemal Anadolu Lisesi öğrencilerinden Mert İhsan Öğütçü’nün “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri sunumundan sonra okul öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Hücum Dedi Anadolu” adılı müzikli lirik gösterimi ile sona erdi.

Programda, Çanakkale savaşı ve şehitleri konu alan “18 Mart Sergisi” açıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ