logo

ATAŞEHİR’DE EĞİTİM ORDUSUNDAN TÖRENLE DERS BAŞI

ATAŞEHİR’DE EĞİTİM ORDUSUNDAN TÖRENLE DERS BAŞI

Ataşehir’de 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu’nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de 2105 – 2016 eğitim – öğretim yılı, Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu’nda İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun katılımıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören açıldı.

208 KURUMUNDA 75 BİN ÖĞRENCİYLE DERS BAŞI

54’ü resmi, 103’ü özel toplam 157 okul öncesi, ilkokul, ortaokul; 22’si resmi 29’u özel 51 orta eğitim kurumuna sahip olan Ataşehir’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 76 özel, 132 özel toplam 208 kurumunda 75 bine yakın öğrenci ile 2105 – 2016 eğitim – öğretim yılı törenle başladı.

Ataşehir’de eğitime 6 yeni okulun kazandırıldığı 2105 – 2016 eğitim – öğretim yılında 6295 öğrenci bu yıl ilk kez okullu oldu. Yaz tatili sona ermesi ile birlikte öğrenci, öğretmen, veli ve idarecilerden oluşan eğitim ordusu ders başı yaptı.

Tekli öğretime geçilen, 650 öğrencinin öğrenim gördüğü Ataşehir Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu’nda yapılan 2105 – 2016 eğitim – öğretim yılı açılış törenine; Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Maclis 1. Başkan Vekili Sadi Özata, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Kuzu, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, AK Parti Ataşehir İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Düşgün, siyasi parti yöneticileri, ilçe MEM’e bağlı okul müdürleri ve veliler katıldı.

OKULA, ÖĞRETMENLERE, ARKADAŞLARA KAVUŞTUK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra 4-E sınıfı öğrencisi Berkay Akyürek, okulların açıldığı bu haftayı İlköğretim Haftası olarak kutladıklarını hatırlatarak; tüm arkadaşlarıyla birlikte yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasının coşkusu içinde olduklarını, okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yeni dönem ile birlikte öğrencilere bir üst sınıfa başlayacaklarının hatırlatan Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu Müdürü Yakup Yılmaz anne ve babalara; “Emanet ettiğiniz yavrularınız bizim yavrularımızdır. Bu çatı altında hiçbir ayırım gözetmeden yüreğimizde ki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi ve kişiliğimizdeki çizgiyi çocuklarımızla paylaşacağımızdan emin olunuz” diyerek yeni eğitim öğretim yılının ülkemiz çocuklarına; sağlık, başarı ve mutluluk getirmesi dileğini dile getirdi.

2015 – 2016 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN

Ataşehir’de 6 bin 295’i yeni kayıt, 75 bin öğrencinin ders başı yaptığını belirten Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere, velilere, öğretmenlere,  eğitim yöneticilerine, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilediği konuşmasında; “Yarınlarımızın teminatı olan biricik yavrularımızın milli ve manevi değerlere bağlı, vatanını ve milletini seven, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirmek, akademik yönden en yüksel bilgi donanımına sahip kılmak hepimizin en büyük isteği ve hedefidir. Bu hedefe ulaşmak için her yıl yeni altyapı çalışmalarımız devam etmektedir.  Liselerde akıllı tahta kurulumları tamamlandı. Tabletlerin dağıtımı devam ediyor. Ortaokulların akıllı tahta kurulumları da tamamlanmak üzere” dedi.

6 YENİ OKUL, 1 OKULDA GÜÇLENDİRME

2014-2015 öğretim yılında 6 yeni okul İlçemize kazandırdıklarının altını çizen Ertuğrul Bilican, 2015 – 2016 yılında da yenilenen bir okul ile birlikte 1 okulda güçlendirme çalışmalarının başladığını, ayrıca 6 yeni okul projesinin planlamada olduğunu kaydetti.

İDARECİLERİMİZ, ÖĞRENCİLERİMİZ, VELİLERİMİZ HEYECANLI

Törenle başlanan 2015-2016 eğitim öğretim yılının öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını dileyen Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu; “Yeni dönemde; başarı, şevk, heyecan ve çaba dolu bir sürece gireceğiz. Bugün herkes heyecanlı, okul idarecilerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz heyecanlı. Bu heyecanı başarıya giden yolda, bir güzel araç yapacağız. Heyecanımız hiç eksik olmasın, başarınız hep yükselsin. Yeni eğitim ve öğretim yılı hayırlı olsun” dedi.

Öğrencilerin bayrak gösterisi ve şiir okumasının ardından 4.sınıf öğrencileri tarafından okula yeni başlayan 1.sınıf öğrencilerine “Hoş geldiniz” diyerek çiçek verdi.

Törenden son bölümünde sınıfları ziyaret eden Kaymakam ve İlçe MEM müdürünün aralarında bulunduğu protokol 99 kişilik konferans salonunun açılışını gerçekleştirdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ