logo

ATAŞEHİR’DE ‘İŞ’TE KADINLARIMIZ’ ÇALIŞMALARI TANITILDI

ATAŞEHİR’DE ‘İŞ’TE KADINLARIMIZ’ ÇALIŞMALARI TANITILDI

atasehir_iste_kadinlar-0Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu basın mensupları ile birlikte ‘Ataşehir’de Yarınlarımız İş’te Kadınlarımız’ projesi kapsamında hizmete giren kreş ve eğitim tesislerini ziyaret etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Kalkınma Ajansı bütçesi ile hayat bulan “Ataşehir’de Yarınlarımız İşte Kadınlarımız” Projesi, Ataşehirlilerin, özellikle de Ataşehirli kadınların meslek edinmelerine yönelik uygulamalarına devam ediyor. Proje kapsamında; Ataşehirli kadınlar için uygulamalı meslek edindirme amacıyla giyim teknolojisi ve seramik atölyeleri, anaokulu ve sera kazandırıldı.

atasehir_iste_kadinlar-14

Ataşehir’de Yarınlarımız İş’te Kadınlarımız” adlı proje kapsamında açılan prefabrik anaokulu, Ataşehirlili kadınlara istihdam yaratma ve yeni meslek edindirme amacıyla açılan seramik ve tekstil atölyeleri ile mantar yetiştiriciliği kursunda uygulama yapılacak bir sera hizmete başladı. Ayrıca yakın zamanda Ataşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde Arı Yetiştiriciliği Kursu açılacağı belirtildi.

atasehir_iste_kadinlar-27

Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğul Bilican, Ak Parti Ataşehir Belediye Meclis Üyesi İsmail Levent ve Proje Koordinatörü Meltem Öğten ile birlikte; Ataşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammed Ercik, Ataşehir İlçe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Selma Özkaya, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hüseyin Aydın’ın yer aldığı gurup basın mensupları ile birlikte “Ataşehir’de Yarınlarımız İş’te Kadınlarımız” proje çalışmalarının yürütüldüğü ortamlarda incelemelerde bulundu.

Kaymakam Zafert Karamehmetoğlu başkanlığındaki gurup ziyaret programına “Ataşehir’de Yarınlarımız İş’te Kadınlarımız” adlı proje kapsamında istihdam edilen yada meslek sahibi olarak kendi işini kuran girişimci kadınların çocuklarının hizmet aldığı ve Ataşehir Mevlana Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi bahçesinde açılan prefabrik anaokulu ziyareti ile başladı.

atasehir_iste_kadinlar-31

Proje kapsamında hayata geçen; Ataşehir Mevlana Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi bünyesinde mesleki eğitim alan öğrencilerin uygulama yaptığı, bu zamanlar dışında Ataşehirli kursiyerlere hizmet veren bir Giyim Üretim Teknolojisi Atölyesi ziyaret edilerek çalışmalar hakkında bilgi alındı.

atasehir_iste_kadinlar-39

Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu ve ilgili daire amirler ile basın mensuplarından oluşan gurup, Ataşehir Cemile Besler Halk Eğitim Şubesi Seramik Atölyesi’ni ziyaret ederek; atölyede yapılan kurs, çalışmalar ve seramik tekniği hakkında kurs hocalarından bilgi aldılar.

Muhammed Ercik’in müdürlüğünü yaptığı Ataşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde, Proje Koordinatör Yardımcısı ve saha sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Gülay Kartal’ın sorumluluğunda mantar yetiştiriciliği kursu uygulama atölyesi olan mantar seraları gezildi. İstiridye mantarı yetiştiriciliği hakkında bilgi verildi.

atasehir_iste_kadinlar-44

“Ataşehir’de Yarınlarımız İş’te Kadınlarımız” projesi; Ataşehir İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın koordinatörlüğünde, Ataşehir Kaymakamlığı, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ataşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ataşehir Belediyesi , Ekolojik Tarım Organizasyon Derneği İstanbul Şubesi, İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ortak ve iştirakçiliğiyle yürütülüyor.

atasehir_iste_kadinlar-54

Ataşehir İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın koordinatörlüğünde İSTKA desteğiyle hayata geçen ‘Ataşehir’de Yarınlarımız İş’te Kadınlarımız’ Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Meltem Öğten, proje kapsamında 1 Eylül 2015 – 31 Ağustos 2016 tarihleri arasında oluşturulan eğitim ortamlarını; Mevlana Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde Giyim Üretim Teknolojisi, aynı okulun bahçesinde prefabrik anaokulu, Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Lisesi’nde Çocuk Bakım elemanı Sınıfı, Ataşehir Halk eğitim Küçükbakkalköy Şubesinde Aşçı Yardımcılığı Atölyesi ve Çini İşlemeciliği Atölyesi, Ataşehir Cemile Besler Halk Eğitim Şubesi Seramik Atölyesi,  Ataşehir Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi Yanında Mantar üretimi ve İşleme Teknolojisi ile Mantar Yetiştiriciliği Eğitim Ve Uygulama seraları şeklinde sıraladı.

atasehir_iste_kadinlar-56Ataşehir ve çevresindeki ilçelerde yaşayan 16- 50 yaş arası kadınlara ilgi ve yetenekleri doğrultusunda 6 farklı meslek edindirme atölyesinde eğitim verildiğini ifade eden “Ataşehir’de Yarınlarımız İş’te Kadınlarımız” Proje Koordinatörü Meltem Öğten, bu meslek guruplarını; Çocuk bakımı, Seramik, Çini İşlemeciliği, Aşçı Yardımcılığı, Giyim ve Mantar Üreticiliği olarak sıraladı.

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) ile birlikte 118 kadına; Düz Dikiş, Aşçı Yardımcılığı, Seramik, Çini, Çocuk Bakımı, Mantar yetiştiriciliği kursları verdiklerini kaydeden Meltem Öğten, kurslar devam ederken İşkur Meslek danışmanları ve HEM Rehber öğretmeni tarafından seminerler verildiğini ve mesleki geziler yapıldığını, kurs sonunda ise bir kısım kursiyerlerin iş sahibi olduklarını söyledi.

atasehir_iste_kadinlar-45

“Ataşehir’de Yarınlarımız İş’te Kadınlarımız” Projesi kapsamında Girişimcilik eğitimleri de verildiğinin altını çizen Proje Koordinatörü Meltem Öğten, İŞKUR Kadıköy birimi işbirliği ile iş kurma fikri olan 20 kadına 11 – 21  Temmuz 2016 tarihleri arasında Aydın Üniversitesi Kadıköy Yerleşkesinde KOSGEB tarafından 70 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi dersi verildiğini vurguladı. Öğten ayrıca, 58 kursiyer kadına Ataşehir HEM tarafından 20 Haziran – 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında 24 saatlik girişimcilik kurs programı verildiğinin altını çizdi.atasehir_iste_kadinlar-47

Proje kapsamında yeni kurslar açılacağını, müracaatların Ataşehir Halk Eğitim Merkezi’ne yapılması gerektiğini kaydeden Meltem Öğten, önceki dönemden 9 kadının farklı kurumlarda istihdam edildiğini, bazı kursiyerlerin evde dikiş ve giysi tadilatı, bazılarının da siparişle evlerinde pasta ve mantı yaptıklarını ifade etti.

atasehir_iste_kadinlar-55

atasehir_iste_kadinlar-6atasehir_iste_kadinlar-12atasehir_iste_kadinlar-15atasehir_iste_kadinlar-16atasehir_iste_kadinlar-20atasehir_iste_kadinlar-25

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ