logo

Ataşehir’de MEM ve Okul Aile Birliği Eğitimi Konuştu

Ataşehir’de MEM ve Okul Aile Birliği Eğitimi Konuştu

Atasehir_mem_okul_aileAtaşehir Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Ataşehir’deki MEM’e bağlı Okul Aile Birliği başkanları ile toplantı düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Kaymakamlığı ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Merkezi’nde Ataşehir’deki MEM’e bağlı Okul Aile Birliği başkanları ile toplantı düzenlendi.

Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu’nun ev sahipliğinde Ataşehir Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Ataşehir’deki Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların Okul Aile Birliği başkanlarının katıldığı toplantıda; Ataşehir Belediye Başkanı Yardımcısı Namık Sürmen, Ataşehir ilçe Milli eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Zafer Ağırkaya, Ataşehir İlçe Müftüsü Şakir Pinal, Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu, Ataşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Duygu Adıgüzel, Ataşehir İlçe Yazı İşleri Müdürü Selma Özkaya, Ataşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ercik ile Ataşehir İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Ramazan Aygen’in de aralarında olduğu daire amirleri hazır bulundular.

“Ekonomik Yetki Okul Aile Birliklerinde”

Veli ve öğrenciler dışındaki eğitim gönüllülerinin okullara desteğinin sağlanmasının daha iyi eğitim ortamının oluşmasındaki katkısına ve önemine dikkat çeken Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, bu kapsamda Okul Aile Birliklerinin katkısının daha etkili olacağına inandığını söyledi.

Ekonomik yetkinin okul aile birliklerinde olduğunu belirten Ertuğrul Bilican, ihtiyaçların önceliklerinin belirlenmesinde yetkinin okul idaresinde olduğunu harcamanın ise birlikte yapılacağını söyledi.

Sigara İçen Anne – Babanın “İçme” Demesinin Etkili Olmaz       

Bağımlılık konusunda kısa bir sunum yapan Ataşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Duygu Adıgüzel, okullarda afiş çalışması ve bağımlı çocuklara psikologlarla destek verme hazırlığının yapıldığını söyledikten sonra, bağımlılıkta anne babanın etkisine dikkat çekerek; sigara içen anne ya da babanın “içme” demesinin etkili olmayacağını söyledi.

Bağımlılık Eğitimin Önemli Sorunu

Her kesimden eğitim ve öğretime gönül vermiş vatandaşların olduğu belirten Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, eğitimin önemli sorunlarından biri olan bağımlılık konusunda bütün kesimlerle birlikte çalışmanın önemine dikkat çekti.

Toplantının son bölümünde Okul Aile Birlik başkanları tarafından sorunlar dile getirilirken iletilen ihtiyaçlar Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, Ataşehir İlçe Milli eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu tarafından çözümü konusunda girişimde bulunulmak üzere not alındı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ