logo

ATAŞEHİR’DE NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI, DEMİR DÖVÜLDÜ

ATAŞEHİR’DE NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI, DEMİR DÖVÜLDÜ

Ataşehir Kaymakamlığı Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 21 Mart Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası kapsamında düzenlenen törenle Nevruz Bayramı kutlandı.

Recep kenan/itvhaber.com

Ataşehir Kaymakamlığı adına Ataşehir Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan Nevruz Bayramı kutlaması etkinliği okulun bahçesinde yapıldı.

Nevruz Törenine katılan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, yeniden diriliş, yeni bir başlangıç olan Nevruz dirilişinin  gönüllerdeki sevgi dirilişi olması dileğinde bulundu.

Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen Nevruz Bayramı kutlamasına ev sahibi Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; Ak Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.M.Naim Yağcı ve yönetim kurulu üyesi Nevzat Katırcı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkyanak ve yönetim kurulu üyeleri Yusuf Demir, Ertuğrul Baysal, Cafer Çağrıtekinci, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Seyfi Güneysu, daire amirleri, İlçe MEM şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Nevruz Bayramı kutlama töreni açılış konuşmasını yapan okul müdürü Osman Karadeniz; kış mevsiminin ardından gelen baharın, yeniden dirilişini sembolize eden Nevruz, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kardeşçe ve barış içinde bir arada yaşama arzusu olduğuna işaret etti.

Okul Müdürü Osman Karadeniz’in konuşmasını, tarihte kurulmuş olan Türk Devletlerine ait bayrakların geçiş töreni ve tanıtımı takip etti. Protokol, bayrak geçiş töreni ve tanıtımını ayakta alkışlayarak izledi.

NEVRUZ, YENİ YILIN BAŞLANGICI

“ Türk Dünyası ve Topluluklar Haftası kapsamında Nevruz günü kutlamaları için bir araya gelindiğinin altını çizen Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Nevruz’un yeniden dirilişi, yeni bir başlangıcı simgelediğine işaret ettiği konuşmasında; “Nevruz; yeniden diriliş, yeni bir başlangıç, Orta Asya’dan Ortadoğu’ya, Anadolu’ dan Balkan ülkelerine kadar binlerce yıldır toplulukların yeni yılın başlangıcı olarak kutladıkları bayram günüdür. Bu günün diğer bir özelliği ise 21 Mart gece ve gündüzün eşit olduğu ve aynı zamanda gündüzün geceye galip geldiği gündür. Buradan hareketle dostluğun düşmanlığa galip gelmesini, birliğin, kardeşliğin galip gelmesini ve bugün toplumumu ve devletimiz için yeni dirilişlerin vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

NEVRUZ’UN YENİ DİRİLİŞİ, SEVGİ DİRİLİŞİ OLSUN

“Nevruz’un; yeryüzünün, tabiatın canlanması, bitkilerin, ağaçların çiçeklenmesi, insanlarımızın yeniden uyanmasına vesile olması nedeniyle kutlu olsun” diyerek konuşmasına başlayan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Nevruz deyince, yeniden dirilişin akla geldiğini kaydederek; “Bu yeni diriliş gönüllerdeki sevgi dirilişi olsun. Kardeşlik, birlik ve beraberliğin dirilişi olsun. Nefret artık ortadan kalksın. Bu yolu beraberce bilimin ışığında, kültürlerimize geleneklerimize bağlı olarak bunları devam ettireceğiz. Çok çalışacağız, Azimle gayretle ülkemizi adeta yeniden canlandıracağız. Bizim milletimiz her zaman dirilişi yaşayan bir millettir. Türk Milleti tarihinde hep destan yazmıştır” dedi.

Okul öğrencileri ve Turan Çelebi yönetimindeki ATAFOLK Genç Ekibinin Halk Oyunları gösterisinin ardından Nevruz ateşi yakıldı. Protokol ve törene katılanların ateşin üzerinden atlama ve demir dövme etkinliğinden sonra Nevruz Ağacının okul bahçesine törenle dikilmesi gerçekleştirildi. Tören Nevruz yemeğini ikramı ile tamamlandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ