logo

Ataşehir’de Olaylı 23 Nisan

Ataşehir’de Olaylı 23 Nisan

atasehir_torenAtaşehir Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan resmi çelenk törenine saygı duruşunda bulunulmadan, başlanması STK, siyasi parti ve vatandaşlardan tepki gördü.

Recep Kenan / itvhaber.com

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan resmi çelenk törenine saygı duruşunda bulunulmadan, İstiklal Marşı ile başlanması STK, siyasi parti ve vatandaşlardan tepki gördü.

Ataşehir’deki 23 Nisan Kutlamasında Saygı Duruşu Tepkisi

Aralarında Cumhuriyet kadınları ve Vatan Partisi üyelerinin olduğu bir grup vatandaş Saygı duruşu yapılmadan İstiklal Marşı ile törenin başlamasına teki göstererek resmi törende saygı duruşunun da yapılmasını istedi.

Vatandaşların ısrarlarına rağmen tören akışı devam etti ve İstiklal Marşı okundu. Bu sırada tepkili vatandaşların da İstiklal Marşının okunuşuna katıldığı görüldü.

Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile resmi tören sona erdi.

Resmi Çelenk Törenine Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi,  Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve yöneticileri, SKM Başkanı Sinan Ayransı’nın da aralarında olduğu Ak Parti Ataşehir İlçe yöneticileri, MHP Ataşehir İlçe Başkanı Oğuz Sarul, Ataşehir Vatan Partisi, Ataşehir Atatürk Düşünce Derneği, İstanbul Barosu Ataşehir temsilciliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme  Derneği, Ataşehir Cumhuriyet Kadınları Derneği, Ataşehir Muhtarları, Türkiye Muharip Derneği Ataşehir Şubesi ve Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği başkan ve yöneticileri katıldılar.

FOTOLAR GELİYOR!…

Resmi törenin tamamlanmasından sonra saygı duruşunu yapılmamasına tepki gösteren STK, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile alternatif çelenk töreni gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan alternatif çelenk sunma törenine; Ataşehir belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir MHP İlçe Başkanı Oğuz Sarul, Ataşehir Vatan Partisi, Ataşehir Atatürk Düşünce Derneği, İstanbul Barosu Ataşehir temsilciliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme  Derneği, Ataşehir Cumhuriyet Kadınları Derneği, Ataşehir Muhtarları, Türkiye Muharip Derneği Ataşehir Şubesi ve Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği  Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.

Bayramlar Bedel Ödenerek Elde Edilenlerin Kutlandığı  Günler

Bayramların bedel ödenerek elde edilen sonuçların kutlandığı günler olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; “Bir ulusun kaderi düşmanların insaf ve merhametine terk edilemez. Bu düşünce ile yola çıkanların, 23 Nisan 1920 tarihinde Ankara’da ulusumuzun temsilcilerini toplayarak, “bir ulusun kaderi ancak onların temsilcileri tarafından belirlenir” diyen bir günü kutluyoruz bugün. Biz yurttaşlar olarak resmi törenlerin dışında kimse bizim yüreğimizdeki sevgiyi söküp alamaz. Bulunduğumuz her yerde, her ortamda bu ulusun birer meşalesi olarak yanmaya devam edeceğiz.  Yan yana, omuz omuza olacağız. Aydınlık, çağdaş Türkiye’yi Atatürk’ün bize göstermiş olduğu yolda gerçekleştirmek boynumuzun borcudur.  Umut biziz. Gelecek çocuklarıdır. Bizler var oldukça bu ışık sönmeyecek” dedi.

 Oğuz Sarul “Toplumumuzu Bölmemek Lazım”

“Milletimizi bir araya getiren bu güzel bayramlarımızı bu hale getirenleri şiddetle kınıyoruz” diyerek tepkisini gösterdiği konuşmasında; “Bu alan şov alanı değil” diyen Ataşehir MHP İlçe Başkanı Oğuz Sarul; “Bu Cumhuriyet hepimizin değerleri ile birlikte burada.  Bütün siyasi partiler, kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri olarak toplanmış bulunuyoruz. Bu hallere gelmemek lazım. Toplumumuzu bölmemek lazım. Ortak müştereklerimizi dağıtmak istiyorlar. Bu bilinçli tezgâhlara karşı Türk milletinin uyanık olmasını temenni ediyoruz.  Bütün gençlerimizin ve çocuklarımızın bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ