logo

ATAŞEHİR’DEKİ OKULLARDA TRAFİK BİLİNCİ EĞİTİMİ

ATAŞEHİR’DEKİ OKULLARDA TRAFİK BİLİNCİ EĞİTİMİ

Ataşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ataşehir Sürücü Kursları Derneği’nin İlkokul ve Ana Sınıfı öğrencilerine yönelik “okullarda trafik bilinci eğitimi” uygulanmaya başlandı.

Ataşehir Belediyesi’nin önerdiği, Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından programa alınan ve Ataşehir Sürücü Kursları Derneği’nin de eğitim desteği verdiği, İlkokul ve Ana Sınıfı öğrencilerine yönelik “okullarda trafik bilinci eğitimi” uygulanmaya başlandı.

Ata İlkokulu bahçesinde Ataşehir Belediyesinin hazırladığı seyyar trafik eğitim pistinde, sürücü kursu eğiticileri tarafından öğrencilere ilk uygulama yapıldı. Şarjlı ve pedallı toplam 10 küçük eğitim araçlarıyla yapılan uygulamada hem teorik hem de pratik eğitim bir arada veriliyor. Yılsonuna kadar diğer okullarda da uygulanacak olan bu proje ile 20 bin öğrencinin bilgilendirilmesi hedefleniyor.

Okullarda trafik bilinci eğitiminin ilk uygulamasına; Ataşehir Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürü Orhan Kuzu, Ataşehir Belediyesi Ulaştırma Müdürü Orhan Çerkez, Ata İlkokul Müdürü Maksude Kılıçaslan ve yardımcıları, Sürücü Kursları Dernek Başkanı Bilgin Diribaş ile yönetim kurulu üyeleri katılarak destek verdiler.

Ataşehir Belediyesi Ulaştırma Müdürü Orhan Çerkez uygulamayla ilgili şunları söyledi: “ Trafik hayatımızda vazgeçilmez ve önemli bir konudur. Trafik kuralları uzun yılların vermiş olduğu tecrübeler neticesinde ortaya çıkarılmış hayati kurallardır. Bu kurallara hepimiz uymalı ve uygulamalıyız.”

Çerkez; “ Bu proje Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin düşüncesiydi. Bizde bu projeyi Milli Eğitim Müdürlüğüne önerdik. Onlarda kabul ettiler. Belediye olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce belirlenen programlara göre okullardaki seyyar eğitim pistlerinde çocuklarımıza trafik eğitimi vermeye devam edeceğiz” dedi.

trafik_egitim

Bu projenin fikir sahibi Ataşehir Belediyesine çok teşekkür ederim diyen,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican da; “Uygulamaya başladığımız proje, trafik bilincini ana okul ve ilkokul çağından başlatmak üzere öğrencilere trafik bilinci ve trafik kuralları konusunda farkındallık yaratma projesidir.  Bu teklif belediyeden bize önerildi. Bizde bu ders yılında başlatmayı uygun bulduk. Bahçesi müsait olan 3 okulda trafik yol alanlarını çizdik. Araçlarını da belediye temin etti. Bugün ilk olarak Ata İlkokulunda bu uygulamayı başlattık Daha sonra Piri Reis ve Kayışdağı Arif Paşa ilkokullarında devam edecek.  Trafik işaretlerinin bulunduğu ortamda çocuklara hem trafik eğitimi ve bilinci verilecek. Bu eğitim, sürücü kurslarımızın uzman personeli tarafından verilecek. Belli programlar dâhilinde Yılsonuna kadar tüm ilkokullarda bu uygulama tamamlanmış olacak” diye konuştu.

Ataşehir Sürücü Kursları Derneği Başkanı Bilgin Diribaş da; bu projeye usta yöneticilerimizle yılsonuna kadar periyodik aralıklarla katkı vereceklerini söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ