logo

ATAŞEHİR’DEN YAĞMUR’LA GELECEK FARKI BİLGESU ÖNLEDİ

ATAŞEHİR’DEN YAĞMUR’LA GELECEK FARKI BİLGESU ÖNLEDİ

Ataşehir Belediye Spor ile Konak Belediye Spor kadın futbol takımları ikincilik mücadelesi maçında, Yağmur’un ataklarıyla gelecek skor farkını kaleci Bilgesu önledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kadınlar 1. Futbol Liginde ikincilik mücadelesinin verildiği Ataşehir Belediye Spor ile Konak Belediye Spor kadın futbol takımları maçında, Kader ve Yağmur’un atakları ile gelecek skor farkını kalesinde yaptığı kurtarışlarla Konak kalecisi Bilgesu önledi.

TFF Kadınlar 1.Ligi 11.haftasında evinde Konak Belediye Spor’u misafir eden Ataşehir Belediye Spor Kadın Futbol Takımı, Yenisahra Stadı’nda oynanan maçı 2 – 1’lik skorla tamamlayarak lig mücadelesinde önemli bir engeli aştı.

Önceki sezondan gelen -6 caza puan handikabına rağmen ligde zirve mücadelesi veren Ataşehir Belediye Spor Kadın Futbol Takımı, Ligin 11’nci haftasında rakibi Konak Belediye Spor’u Misafir etti.

 OYUNCULARI “KADIN” OLAN FUTBOLU “KADIN EKİP” YÖNETTİ

05.02.2017 Pazar günü Ataşehir Yeni Sahra Stadı’nda Saat 12:30 oynanan TFF Kadınlar 1.Ligi 11.hafta karşılaşmasını Neslihan Muratdağı(Hakem), Betül Nur Yılmaz(1. Yardımcı Hakem), Neslihan Koç(2. Yardımcı Hakem) hakem üçlüsü yönetirken, maçın gözlemciliğini ise Jale Kaptan yaptı. Kadınlardan oluşan hakem ve gözlemci kadrosu kadın futbol takımları arasında oynanan maçı yönetti.

YEŞİL SAHADA SADECE KADIN VARDI

Yenisahra Stadı’nda ilk kez bir karşılaşmanın hakem ve gözlemci ekibi, kadın futbol takımları arasında oynanan futbolda yeşil sahada sadece kadın vardı. Sahadaki 22 futbolcu, 3 hakem ve gözlemcinin tamamı kadınlardan oluştu.

Maça kararlı başlayan İstanbul ekibi Ataşehir Belediye Spor kadın futbol takımı oyunun ilk yarısının önemli bölümünde kurduğu baskı ile rakip Konak Belediye Spor kalesinde çok ciddi tehlikler yaşattı.

YAĞMUR ATTI, BİLGESU KURTARDI; FARK ÖNLENDİ

Baskılı oyunu ile gol arayışında kararlı olduğu gözlenen Ataşehir Belediye Spor, yakaladığı çok sayıda golle sonuçlanacak atakları Kader ve özellikle Yağmur’un ayağından cömertçe harcadı. Ataşehir Belediye Spor’un gol kaydetmekte başarısızlığında Yağmur’un kaleyi bulan şutlarında Konak Belediye Spor Kalecisi Bilgesu’nun kalesinde yaptığı başarılı kurtarışlar ve performansı da etkili oldu.

İlk yarısı 0 – 0 tamamlanan maçın ikinci yarısında oyundan düştüğü gözlenen Ataşehir Kadın Futbol ekibi, son haftalarda takımına çok ciddi destek veren seyircinin tezahüratı ile hareketlenip maçın ilk golünü buldu.

KADER’DEN SEZONDA 11 GOL

İkinci yarıda daha dengeli bir oyun şeklinde süren mücadelede ilk gol Ataşehir Belediye Spor adına 60’ıncı dakikada Kader tarafından kaydedildi. Kader 11’inci hafta maçında kaydettiği  golle, bu sezon kaydettiği gol sayısını 11’e çıkarttı.

İkinci golün, oyuncusu Esther tarafından kaydedilmesi ile konuk ekip Konak Belediye Spor maçın skorunu eşitleyerek 1 – 1 beraberliğe taşıdı.

Maçın berabere biteceği beklentisinin güçlendiği sırada sıklaşan son dakikalarında sıklaşan ve sonrasında gelişen atakla 90.dakikada Yağmur tarafından kaydedilen golle maçın skoru 2 -1’e taşınırken Ataşehir Belediye Spor başında kolay alabilecek gibi görülen maçı zor da olsa galibiyetle tamamladı.

Maç sonunda itvhaber.com’a konuşan Ataşehir Belediye Spor takımı hocası Taner Öner, alt yapıya verdikleri önemin altını çizerek, yapılan tecrübeli transferlerle birlikte, gelecekte takımın kaynağını oluşturacak altyapı oyuncularına önem verdiklerini, her hafta iki alt yapı oyuncusunu takım kadrosuna alarak  alt yapıda oynayan oyuncularını teşvik ettiklerini söyledi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR MAÇTI

“Konak Belediye Spor ile oynadığımız maç bizim için çok önemli bir maçtı” diye konuşan Ataşehir Belediye Spor Kulüp Başkanı Abdullah Der, maç sonunda itvhaber.com’a yaptığı açıklamada, iki takımın ikincilik mücadelesi verdiğine dikkat çekerek; “Aramızda 3 puan fark vardı ikincilik için. Bu gün bu maçı alarak farkı kapatmayı başardık. Ben huzurunuzda teknik heyete, seyircimize, değerli basınımız çok teşekkür ediyorum. Hedefimiz Şampiyonluk. Şampiyonluğa ulaşmaya çalışacağız… Ulaşacağız inşallah… Yolumuza devam ediyoruz” dedi.

FUTBOL GÜZEL OLURSA SEYİRCİ DE GÜZEL OLUYOR

Başkan Abdullah Der açıklamasında, son haftalarda artan seyircilerin maçları ilgisi ve takıma desteğinden memnuniyetini dile getirerek, “Takım başarılı olunca, oynanan futbol da güzel olursa; seyirci de güzel oluyor. Ataşehirli seyircilerimiz de merek edip geliyor, izliyorlar. Birkaç sefer gelip Ataşehir Kadın Futbol Takımının oynadığı güzel futbolu görünce, seyirciler maçları seyretmeye daha istekli geliyor. Seyirci desteğinin artarak devam etmesini istiyor, Ataşehirlilerin takımlarına desteğini bekliyoruz” şeklinde tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ