logo

Ataşehir’e Almanya’dan Kardeş Şehir

Ataşehir’e Almanya’dan Kardeş Şehir

_ almanya_kardes_sehirUluslararası Ataşehir 23 Nisan Çocuk Festivali’nde öğrencilerin karşılıklı misafirliği ile başlayan dostluk köprüsü Ataşehir ve Monheim’ın kardeşliği ile sonuçlandı.

“Uluslararası Ataşehir 23 Nisan Çocuk Festivali” için Almanya Monheim’dan Ataşehir’e gelen 24 Alman öğrencinin Ataşehir’de misafir edilmesi ve sonrasında Ataşehirli 10 çocuğun Almanya’da Monheimlı ailelerin yanında bir hafta kalarak bu dostluk bağının artırılmasını sağlamaları ile başlayan dostluk köprüsü Ataşehir ve Monheim’ın kardeş şehir olmalarını sağladı.

Monheim Belediye Başkanı Daniel Zimmermann’ın Kasım 2014’de Ataşehir Belediyesi’ne yaptığı ziyarette Başkan Battal İlgezdi ile birlikte aldıkları karar sonrasında, kardeş şehir anlaşması Ataşehir Belediye Başkanlığı adına Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz ve Monheim am Rhein şehri adına Belediye Başkanı Daniel Zimmermann tarafından 27 Haziran’da imzalandı.

02_Ratssaal_Tanzgruppe

Türkiye ve Almanya arasında dostça ilişkilerin kurulmasının, ülke halklarının dostluk ve anlayış içerisinde yaşamasına büyük katkı sağlayacağı kanaati ve şehirler arasındaki ilişkileri yoğun çalışmalarla ve dostane ilişkilerle artırmak niyetiyle Ataşehir ve Monheim belediyeleri arasında imzalanan Kardeş Şehir Anlaşması ile taraflar, ortak çalışmalarla ve fikir alışverişinde bulunarak; sanat, kültür, spor, bilgi ve bilim, çevre koruma, trafik ve bunların dışında ve her iki tarafı ilgilendiren diğer alanlarda birbirlerini destekleyecekler.

Ataşehir ve Monheim belediyeleri, ülkelerinin halklarının sürekli ve kalıcı bir ilişki sürdürebilmeleri için, özellikle gençlerin karşılaşmalarını sağlamak ve ekonomik ilişkileri artırmak için çaba gösterecekler.

Törende konuşan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz şunları söyledi: “İki kentin çocuklarının arasında başlayan dostluğun biz yerel yöneticiler arasında da devam etmesini, kurumsallaşmasını, Almanya ve Türkiye’deki öğrencelerin arkadaşlık ve kardeşlik bağlarının çoğaltılmasını ve sürekliliğini diliyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin biraraya gelmelerini, iki ülkenin sosyal, kültürel değerlerini yaşayarak öğrenmelerini istiyoruz. Türk çocukların Almanya’da, Alman çocukların Türkiye’de misafir olmaya devam etmeleri bu dostluk köprüsünün kilometre taşlarını oluşturacaktır. Biz yerel yöneticiler de bilgi paylaşımını ve ortak projeleri hayata geçirerek atacağımız adımlarla, çocuklarımıza ikinci kentim diyebilecekleri bir yaşam alanı oluşturulmasına katkıda bulunacağız.”

Anlaşma sonrası Monheim meydanında yer alan kardeş kentlerin yönlerini ve uzaklıklarını gösteren tabelalar arasına Ataşehir de asıldı.

Anlaşma için Almanya’ya giden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz ve Kalender Özdemir ile Ataşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık’dan oluşan heyet, Monheim’da çeşitli incelemelerde bulundular.

IMG_7004

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ