logo

Ataşehir’e Yeni Kapalı Pazar Alanı Geliyor

Ataşehir’e Yeni Kapalı Pazar Alanı Geliyor

Dere yatağını düzeltme ve işgalleri kaldırma suretiyle kazanılan alanda yapılacak Esatpaşa Kapalı Pazarı ile yenilenecek Örnek Mahallesi Kapalı Pazar alanı yaza tamamlanıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi 2018 yılı yatırımları kapsamında Örnek ve Esatpaşa mahallelerinde dere yatağını düzeltme ve işgalleri kaldırma suretiyle kazanılan toplam 23 bin metrekare alan üzerinde 9 bin metrekare pazar alanı çalışmalarına başladı.

ESATPAŞA’YA YENİ KAPALI PAZAR

Bölgedeki dere yatağını düzelterek ve işgalleri kaldırarak kazanılan 23 bin metrekare alanın pazar alanı olarak ayrılan 9 bin metrekare dışında kalan alan ise sosyal donatı alanı, otopark ve yeşil alan olarak düzenleniyor. Esatpaşa Mahallesi’ne yeni kapalı Pazar alanı yapılıyor.

ÖRNEK PAZARI YENİLENİYOR

Var olan Örnek Mahallesi pazarının yenilenerek hizmete devam edeceği, Esatpaşa’da ise dere bandı üzerindeki alanda yeni bir kapalı Pazar alanı yapılacağı, her iki Pazar alanının dere bandı üzerindeki proje kapsamında olduğu bütünleşik bir çalışma olduğu belirtiliyor.

YAZ SONUNDA HİZMETE GİRİYOR

Yapımı tamamlanan Esatpaşa Pazarı’nın hizmete açılması ile Örnek pazarı da burada hizmet verirken mevcut Örnek Mahallesi Kapalı Pazarı yenilenecek. Çalışmanın tamamlanması ile Örnek pazarı yenilenen kapalı Pazar alanına geri dönecek. Her iki pazarın yapım ve yenilenme çalışmalarının Ağustos veya eylül aylarında bitirilerek bölge halkının hizmetine açılması hedefleniyor.

9 bin metrekaresi pazar alanı olarak ayrılan sosyal donatı alanı, otopark ve yeşil alan olarak düzenlenecek olan 23 bin metrekare alan üzerinde yapılan çalışmanın çok önemli bir proje olduğunu belirten Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu, Ataşehir Belediyesi’nin İstanbul’da kapalı Pazar alanı yapan az sayıda belediyeler arasında yer aldığını, bölgede yapılan çalışmanın örnek proje olduğunu kaydederek, “Kapalı Pazarların ilkini Küçükbakkalköy’de yaptık. Son derece beğeni alıyor vatandaşlardan. Esatpaşa ve Örnek mahallelerinin pazarlarını da daha donanımlı olarak yapacağız. Ataşehir’in diğer mahallelerinde yapacağımız kapalı Pazar alanları ile halkın daha modern pazarlarla buluşmasını amaçlıyoruz. Yapacağımı yeni kapalı pazarları Ataşehirlilerin hizmetine sunacağız.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ