logo

Ataşehir’in 4 Mahallesinin İmarı İBB Meclisinde

Ataşehir’in 4 Mahallesinin İmarı İBB Meclisinde

Ataşehir’in uzun süredir bekleyen mahallelerinden Mustafa Kemal ve Aşık Veysel İmar Planı ile Kayışdağı ve İnönü Mahalleleri imar planları İBB Meclisinde görüşülüyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerini kapsayan Planlama Müdürlüğü’nün 1/5000 ölçek Nazım İmar planı raporu İBB İmar Komisyonu’ndan geçerek İBB Meclisi gündemine alındı.

Bu gün görüşülmesi beklenen Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerini kapsayan Planlama Müdürlüğü’nün 1/5000 ölçek Nazım İmar Planı oylanarak kabul edilmesi bekleniyor.

AŞIK VEYSEL VE MUSTAFA KEMAL’DE EMSALE İTİRAZ EDİLİYOR

Bu gün görüşülerek Ak Partili üyelerin oyları ile geçmesi beklenen Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerini 1/5000 ölçek Nazım İmar Planı sosyal donatı alanı olarak gösterilen parsellerin düşük yoğunluklu yapılaşma fonksiyonu olanlara transfer hakkı getirirken,  imar uygulaması görenlerin; uygulama öncesi, görmemişse parselin %60 üzerinden hesaplanmasını ön görüyor.

Planda 12 ve 15 metre olarak planlanan yolların 18 metre, 20 ve 24, olan yolların ise 30 metre en kesitinde olması planlanıyor.

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri 1/5000 ölçek Nazım İmar Planı uygulama hükümlerine göre

3501 metrekare ve üzeri parseller 800 kişi/ha üzerinde yapılan planlamayla, Emsal (E): 2 Kat Yüksekliği: 10 olarak belirlenmiş. Uygulama yapılan alanda %25 kamuya tek ön görülüyor.

Tevhid yapılarak, 3000 metrekareden küçük olmamak ve ada bazında tevhid ile en az 3000 metrekareden küçük olmamak kaydı ile yine 800 kişi/ha üzerinde yapılan planlamayla, Emsal (E): 2 Kat Yüksekliği: 10 olarak belirlenmiş. 3000 metrekare altında kalan yapı adalarında ise Emsal (E) 1,75 olarak ön görülüyor.

EMSALE İTİRAZ VAR

Edinilen bilgiye göre, yakınındaki planlar üzerinden yapılan değerlendirmelerde düşük olduğu öne sürülen emsale itiraz eden CHP’li İBB Meclisi üyelerinin planın bu haliyle oylanması durumunda ret oyu vereceği öğrenilirken, Ak Parti yetkilerinin de “Emsale itirazları” olduğu, itirazlarını planın İBB Meclisinden geçmesi sonrası yapılacağı belirtiliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ