logo

Ataşehirler ve Trabzonlulardan Şehitler İçin Mevlit

Ataşehirler ve Trabzonlulardan Şehitler İçin Mevlit

Ataşehir Kaymakamlığı’nın geleneksel olarak 15 gün arayla şehitler için mevlit okutmak programı, Ataşehir Trabzonlular Derneği ile birlikte Mimar Sinan Camisinde gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Kaymakamlığı ile Ataşehir Trabzonlular Derneği tarafından Barbaros Mahallesi’ndeki Mimar Sinan Cami’sinde düzenlenen programda, Şehitler için Mevlit, Kuran-ı Kerim okutularak, dualar edildi.

Ataşehir Trabzonlular Derneği yöneticileri Afirin’e yapılan Zeytin Dalı operasyonunda gelen şehit haberleri nedeniyle iptal ettikleri Hamsi Şenliği yerine Mimar Sinan Camisinde 2 Mart 2018 tarihinde Cuma Namazı öncesi saat 12.30’da Şehitlerimize rahmet, Gazilerimize şifa ve Afrin Operasyonunda cephedeki Mehmetçiğimizin zaferi için dua ederek Mevlit okuttular.

30’da Şehitlerimize rahmet, Gazilerimize şifa ve Afrin Operasyonunda cephedeki Mehmetçiğimizin zaferi için düzenlenen dua ve Mevlit programına Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; Ataşehir Belediye Meclis 1.Başkanvekili Sadi Özata, Ataşehir Trabzonlular Derneği Başkanı Namık Sürmen ve Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Türk Kızılayı Ataşehir Şube Başkanı Rahman Baki, daire amirleri, okul müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

DEVLETİMİZİN, MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Geleneksel olarak her yıl düzenledikleri “Hamsi Şenliği” etkinliğini Afrin harekâtında gelen Şehit haberleri nedeniyle ertelediklerini vurgulayan Ataşehir Trabzonlular Derneği Başkanı Namık Sürmen Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a yaptığı açıklamada,  “Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı”daki askerlerimize zafer, gazilerimize şifa, şehitlerimize rahmet niyeti ile Mevlit ve Dua programı düzenlediklerini kaydederek, “ Allah cephede savaşan Mehmetçiğimize yardımcı olsun. Gelen Şehit haberlerine çok üzülüyoruz. Ailelerine sabır diliyorum. Devletimizin, milletimizin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

ŞEHİT HABERLERİNE ÜZÜLÜYORUZ. AİLELERİNE SABIR DİLİYORUM

Ataşehir Trabzonlular Derneği Başkanı Namık Sürmen, şehit haberlerinin milletimizi çok üzdüğünü, şehit ailelerine başsağlığı dilediği açıklamasını; “ Bildiğiniz gibi Hamsi Şenliği etkinliğimizi Afrin harekâtındaki Şehitlerimiz için erteledik. Oradaki askerlerimize zafer, Gazilerimize şifa, Şehitlerimize rahmet adına bir Mevlit ve Dua programı düzenledik. Allah cephede savaşan Mehmetçiğimize yardımcı olsun. Gelen Şehit haberlerine çok üzülüyoruz. Ailelerine sabır diliyorum. Devletimizin başı sağ olsun” şeklinde sürdürdü.

KURTULUŞ SAVAŞINDAN SONRA EN BÜYÜK MÜCADELEYİ VERİYORUZ

Vatanını seven bütün vatandaşların cepheye gitmeye, asker olmaya hazır olduğuna işaret eden Namık Sürmen, yeri geldiğinde bu millet 10 milyon askerde çıkartacağına vurgu yaparak; “Bu millet asker millettir. Askerlik yapmayan gençlerde en azından mermi yemeyi bilir. Bütün ‘Şer Cephesi’ bunu böyle bile. Bu ülke öyle kolay teslim olmaz. Onun için herkes bir asker gibi düşünmeye başlamış şu anda. Bu durum milli beraberlik adına ülkeye faydalıdır. Bu 15 Temmuz ile değerlendirilmesi gereken bir işgal harekâtıdır; içerden ve dışarıdan; dışarıdan coğrafi, içerden idari. Nereye varılacak bilemiyorum.  Kurtuluş Savaşından sonra en büyük mücadeleyi bu dönem de veriyoruz.  İnsanlarımız hiçbir alt kimlik sorgusu yapmadan bu sürece destek vermesi lazım. Bu durum siyasi olarak değerlendirilmemelidir. İşimiz zor. Allah yardımcımız olsun” diye konuştu.

Mevlit programının düzenlendiği Mimar Sinan Camii’nde kılınan Cuma Namazından sonra Cami cemaatine lokum dağıtıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ