logo

ATAŞEHİRLİ KADINLARDAN ‘ÖZGÜRLÜK OYUNU’

ATAŞEHİRLİ KADINLARDAN ‘ÖZGÜRLÜK OYUNU’

Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği sanat eğitimleri binlerce Ataşehirliyi sanatla buluşturdu. Tiyatro kurslarına katılan kadınlar MSKM’de “Özgürlük Oyunu” adlı oyunu sahneledi.

Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ndeki tiyatro kurslarına katılan kadınlar yıl boyunca yaptıkları çalışmalar sonucunda  “Özgürlük Oyunu” adlı oyunu sahnelediler. Ataşehir Belediyesi Kadınlar Tiyatro Topluluğu tarafından Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Sahnesi’nde ilk kez sahnelenen oyunu yaklaşık 330 Ataşehirli tiyatrosever izledi.

Adem Atar’ın yazdığı “Özgürlük Oyunu”nun yönetmenliğini A. Ercan Tulunay, yardımcı yönetmenliği ise Yöntem Tican yaptı. Behiye Nazlı Çelik’in reji asistanı olarak görev yaptığı oyunda, ışık tasarım Emre Kahraman’a, ses ve efekt ise Gökhan Şener’e ait.

Oyunda sanat eğitimlerine katılan Malike Çelik Koç, Nurgül Karabay, İlkay Tokaç Akbaş, Nuran Bağdadi, Sanem Ekin, Gamze Aşık, Hatun Polat, Yeşim Kazakoğlu, Hatice Köseliören, Behiye Nazlı Çelik ve Bükey Aker rol aldı.  Oyunun tek erkek oyuncusu ise 13 yaşındaki Doğukan Abdal oldu.

Eleştirel gerçekçi oyun örneklerinden biri olan “Özgürlük Oyunu”, cezaevinde yaşayan mahkûmların durumlarına farklı bakış açısı getiren bir oyun. Farklı suç ve meslek gruplarından kadın mahkûmların normal hapishane yaşamı sürdükleri bir kasaba cezaevinde geçen oyunda, her şey bir af haberinin duyumu üzerine gelişir. Tahliye olma umudu kısa sürede hapishaneye yayılır ve mahkûmlar dışarıda kendilerini bekleyen yaşamın provası niteliğinde kendi özgürlük oyunlarını oynarlar.

Oyun sonrası oyunculardan Nuran Bağdadi ve Hatice Köseliören ile görüştük.

Nuran Bağdadi (Emekli/55) tiyatro ile Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği sanat eğitimleri sayesinde tanıştığını belirterek, “Çok içine kapalı, sessiz birisiydim aslında… Açıkçası kendimi çok da ifade edemiyordum. Şan dersi ile tiyatroyu bütünleştirdikten sonra hayatıma çok güzel şeyler katıldı. Artık kendimi tanıyamıyorum. Eşim ve çocuklarım da bu durumdan çok memnun. Herkes mutlaka bir sanat dalıyla ilgilenmeli” dedi.

Hatice Köseliören (Emekli/50) ise emeklilikle birlikte sosyal yaşamın birden sekteye uğradığına dikkat çekerek “Ataşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu kurslar sosyal hayatı yeniden yakalama fırsatı verdi. Emeklilik dönemine uyum sağlamamda kolaylık sağladı. Bir nevi terapi gibi geldi… Sanat ile ilgilenmek iyi bir rehabilite yolu” şeklinde konuştu.

Oyunda rol alan bütün oyuncular, kendilerine sanat eğitimleri kapsamında her türlü desteği veren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür ettiler.

Ataşehir Belediyesi Sanat Eğitimleri Koordinatörü Umut Kahraman ise yaptığı kısa değerlendirmede, kursiyerlerin kısa zamanda büyük bir aşama kaydettiklerini belirterek kendilerini kutladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ