logo

Ataşehirli Şair Mesut Şenol’un Kitabı 2 Dilde Basıldı

Ataşehirli Şair Mesut Şenol’un Kitabı 2 Dilde Basıldı

Ataşehir sakini şair Mesut Şenol’un yazar, şair ve çevirmen Gino Lineweber tarafından Almancaya çevrilen “Kağıt İnceliğinde Düş” adlı şiir kitabı, Hamburg’ta 2 dilde basıldı.

Ataşehir sakinlerinden şair Mesut Şenol’un “Kağıt İnceliğinde Düş” adlı şiir kitabını, Hamburg Yazarlar Birliği Onursal Başkanı yazar, şair ve çevirmen Gino Lineweber Almancaya çevirdi.

Ataşehirli Şair Mesut Şenol’un Şiir Kitabı Türkçe ve Almanca dillerinde Hamburg’ta basıldı.

Şair Mesut Şenol, “Kağıt İnceliğinde Düş” Adlı Kitabının Almanya’da Hem Türk Hem De Almanlardan Oluşan Geniş Bir Okuyucu Kitlesine Hitap Edeceğini Düşünüyor…

Ataşehir sakinlerinden şair Mesut Şenol’un “Kağıt İnceliğinde Düş” adlı şiir kitabını, Hamburg Yazarlar Birliği Onursal Başkanı yazar, şair ve çevirmen Gino Lineweber Almancaya çevirdi. Aynı zamanda Üç Deniz Yazarlar ve Çevirmenler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı olan Gino Lineweber, Türk şiirinin Almanya’da tanıtılması konusunda kendisinin de bir katkı sunabiliyor olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Almancasının “Hauchzarte Fantasie” olarak adlandırıldığı şiir kitabında 50 şiir iki dilde sunuluyor. Verlag Expeditionen Yayınevi tarafından basılan kitabın arka kapağında, şair Mesut Şenol’un ve çevirmen Gino Lineweber’in kısa özgeçmişlerine yer veriliyor.

Mesut Şenol: Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Bugüne kadar yedi şiir kitabı yayınlandı ve pek çok şiir ve edebi çevirisi yurt içinde ve dışındaki yayınlarda yer aldı. Yurt içinde ve dışında pek çok şiir ve edebiyat festivaline katıldı, bir kısmının düzenlenmesinde rol üstlendi. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli edebiyat ödüllerine layık görüldü. Pek çok edebiyat kuruluşunun üyesidir. Mayıs 2016 tarihinde Üç Deniz (Baltık, Karadeniz ve Akdeniz) Yazarlar ve Çevirmenler Konseyi Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Merkezi İspanya’da olan edebiyat Kuruluşu Liceo Poetico De Benidorm’un Türkiye Temsicisidir.

Gino Lineweber: Gino Leineweber 1944 yılında Almanya’nın Hamburg şehrinde dünyaya geldi. 1998 yılından beri aktif bir yazar ve şairdir. 2003 yılından 2008 yılında kadar aylık bir Budist derginin (Buddhistische Monatsblätter) editörü ve Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapmıştır. 2003 ile 2015 yılları arasında Hamburg Yazarlar Derneğinin (Hamburger Autorenvereinigung) Başkanlığını yürütmüştür. 2015 yılından beri bu kuruluşun Onursal Başkanlığını üstlenmiştir. 2013 yılından bu yana da, merkezi Yunanistan’da Rodos’ta olan Üç Deniz Yazarlar ve Çevirmenler Konseyi’nin Başkanıdır.

2011 yılında Uluslararası Naci Naaman Edebiyat Ödülü sahibi olan ve Dünya Şairler Kongrelerine katılıp kendisine ödüller verilen Mesut Şenol’un şiirleri bugüne kadar, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Ukraynaca, Bulgarca, Yunanca, İtalyanca, Romence, Slovakça, Sırpça, Çince, Arapça, Moğolca, İspanyolca, Hintçe ve Malay dillerine çevrildi ve çeşitli dillerdeki antolojilerde yer aldı.

Ataşehir’de 5 yıldır yaşayan şair Mesut Şenol, “Ataşehir sakinleri sosyal-kültürel ve entelektüel açıdan ya var olan temelleriyle ya da Ataşehir’in kentsel kültür hayatının kazandırdıklarıyla uygar insanlar olarak yaşama arzusunu en iyi şekilde ortaya koyuyor, sanat ve kültür etkinliklerine, kültür merkezlerine çocuklarıyla, yakınlarıyla beyin ve gönül açlıklarına gidermek için koşuyor. Bunu gözlemekten, Ataşehir’de edebiyat, şiir etkinliklerinin ilgi görmesinden son derecede mutluyum” diyerek duygu ve düşüncelerini bizlerle paylaşıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ