logo

Ataşehirli Tiyatro Kursiyerlerinin Sahne Heyecanı

Ataşehirli Tiyatro Kursiyerlerinin Sahne Heyecanı

Çalışmalarını Ataşehir Belediyesi Tiyatro Eğitmeni Efsun Kaygusuz ile sürdüren MSKM Tiyatro Grubu “Yolcular” oyunu ile Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahne aldı.

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz” projesi kapsamında çalışmalarını iki dönemdir sürdüren grup, başarılı performansı ile uzun uzun alkışlandı.

Tiyatro tutkunu ve bugüne kadar hiç sahneye çıkmayan Aziz Durmaz, Gülsüm Erdal, Sinem Esen, Gamze Gül, Serpil Kılıç, Tayfun Kızıldağ, Öznur Özdemir, Miyase Duygu Şahin, Şahan Ulaş Yetimler, Yağmur Yıldırım ve Zeynep Yıldırım’dan oluşan MSKM Tiyatro Grubu üyelerine oyun sonrası sertifikaları verildi.

Oyun sonrası oyunun yönetmeni Efsun Kaygusuz’a Ataşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Oben Özkal tarafından çiçek takdim edildi.

Özkal, yaptığı konuşmada Efsun Kaygusuz ve oyunda rol alan isimleri kutlayarak, “Ataşehir Belediyesi’nin ‘Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz’ projesi bizim çok önem ve değer verdiğimiz, gurur duyduğumuz bir proje… Bu projeyle neden gurur duyduğumuzu bugün bir kez daha anladık. O nedenle kursiyer arkadaşlarımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Bu oyun aslında bir eğitim dönemi sonu gösterisi olarak sunuldu. Fakat Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak asıl hedefimiz kendi emeğimizi, oyunlarımızı, prodüksiyonlarımızı daha da çok Ataşehirliyle buluşturmak… Önümüzdeki sezon bu oyunu da belli aralıklarla programlarımıza dahil etmek istiyoruz,” dedi.

Oyunun yönetmeni Efsun Kaygusuz da oyun sonrası yaptığı açıklamada 12 kursiyer ile iki dönem boyunca çalıştıklarını belirterek, “Her yaş ve meslek grubundan kursiyerimiz vardı. Öncelikle ses, nefes, diksiyon, doğaçlama çalışmaları yaptık. Her provada kendilerini daha da geliştirdiler, “şeklinde konuştu.

MSKM’de yapılan çalışmalara hiç aksatmadan katılan Zeynep Yıldırım da oyun sonrası çok heyecanlıydı. Yıldırım, torunları Bengüsu ve Berrak’ın kendisini izlemeye gelmelerinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Yıldırım, hiç aksatmadan çalışmalara katıldığını, ailesinin de kendisini desteklediğini ifade ederek, “Bundan yaklaşık 40 yıl kadar önce tiyatroya gitmiştim.

MSKM’de spor aktivitelerine katılıyordum. Tiyatro çalışmalarının duyurusunu görünce hiç tereddüt etmeden kaydımı yaptırdım. Bundan sonra daha çok oyun izleyeceğim. Tiyatronun sosyalleşmeme katkısı olduğunu söylemem gerekir. Ataşehir Belediyesi’ne de bize sunduğu imkanlar için teşekkür ederim,” diye konuştu.

Oyun hakkında…

Oyun bir otobüs terminalinde geçiyor. Terminalde otobüs bekleyen insanların ilginç hayat hikayelerini mizahi bir dille ele alarak günümüz insanının içinde bulunduğu yabancılaşma, yozlaşma ve duyarsızlaşma gibi konuları işleyen güldürürken düşündüren bir oyun “Yolcular”…

Oyun Yazarı: Sam Bobrick

Oyun Cevirmen: Ekin Tunçay Turan

Yöneten: Efsun Kaygusuz

Oyuncular: Aziz Durmaz, Gülsüm Erdal, Sinem Esen,

Gamze Gül, Serpil Kılıç, Tayfun Kızıldağ, Öznur Özdemir, Miyase Duygu Şahin, Şahan Ulaş Yetimler, Yağmur Yıldırım, Zeynep Yıldırım

Işık: Emre Kahraman

Ses: Gökhan Şener

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ