logo

Ataşehirliler ‘Cumhuriyet Adalettir’ Sloganıyla Yürüdü

Ataşehirliler ‘Cumhuriyet Adalettir’ Sloganıyla Yürüdü

Ataşehir Meydanında toplanan on binlerce Ataşehirli CHP Milletvekili Gamze Akkuş ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte ‘Cumhuriyet Adalettir’ sloganıyla yürüdü.

Ataşehir Belediyesi Başkan Battal İlgezdi öncülüğünde ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ataşehir Meydanı’ndan başlayan, Cumhuriyet Meydanı’ndaki konser alanında tamamlanan Ataşehir Bulvarı üzerinde fener alayı düzenledi.


Cumhuriyetin 94. yıldönümü kutlamalarında Ataşehir’de on binlerin yürüdüğü büyük Cumhuriyet yürüyüşü düzenlendi. 7’den 70’e tüm Ataşehir halkının katılımıyla özel ışıklarla aydınlatılan Ataşehir Bulvarı önünden başlayan yürüyüşe, çocuklarla el ele yürüyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi öncülük etti.

Cumhuriyet TIR’ının ardından yürüyen CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi,  Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, muhtarlar, STK temsilcileri ve on binlerce kişi hep birlikte cumhuriyet sevdalarını gösterdiler. Bando ve müzik eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüyen on binler tek bir ağızdan, “Cumhuriyet Adalettir”, “Cumhuriyetin bekçisiyiz” diye haykırarak cumhuriyet coşkusunu sokaklara taşıdılar.

Vatandaşlarla kol kola girerek marşlara eşlik eden Başkan İlgezdi yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet ve hürriyet için buluşmuş değerli yürekler, 7’den 70’e her yaştan, Edirne’den Kars’a, Trabzon’dan Mersin’e her ilden, her inançtan, her fikirden, her renkten buraya gelen, bizimle beraber olan sevgili dostlar, bugün burada, Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetimizin 94. yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Her zamankinden daha büyük coşkuyla, daha büyük arzuyla, daha büyük heyecanla, Cumhuriyet yönetiminden vazgeçmediğimizi gösteriyoruz. Çünkü Cumhuriyet halkın egemenliğidir. Cumhuriyet özgürlük ve eşitliktir. Cumhuriyet millet meclisidir. Cumhuriyet seçim hakkıdır. Cumhuriyet Türkiye’dir” diye konuştu.

Büyük cumhuriyet yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda son bulurken, katılımcılar burada sahne alan Türk pop müziğinin sevilen grubu MFÖ’nün seslendirdiği şarkılarla doyasıya eğlendiler.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ