logo

ATAŞEHİRLİLER KARADENİZ’İN HAMSİ ŞENLİĞİ’NDE ÇOŞTU

ATAŞEHİRLİLER KARADENİZ’İN HAMSİ ŞENLİĞİ’NDE ÇOŞTU

Ataşehir Belediyesi, Ataşehir Artvinliler Derneği ve Karadeniz STK’ları Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’nde “Hamsi Şöleni” düzenledi. Şölende Resul Dindar konser verdi.

Ataşehir Belediyesi’nin Ataşehir Artvinliler Derneği ve Karadeniz sivil toplum platformlarıyla birlikte düzenlediği “Hamsi Şöleni” Pazar günü Küçükbakkalköy Mahallesi’nde gerçekleşti.

Yağmurlu havaya rağmen Prestij Caddesi üzerinde gerçekleşen şenliğe Ataşehirliler yoğun ilgi gösterdi. Şölen kemençe, tulum ve akordiyonla çalınan Karadeniz müziği eşliğinde vatandaşlara hamsi ikramıyla başladı.

Resul Dindar’ın konserle coşturduğu “Hamis Şöleni”nde Ataşehirlilere Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte;  Tuncay Akın Orhan, Akif Hamzaçebi, Engin Altay, Sadık Kayhan ve STK temsilcileri tarafından hamsi dağıtıldı.

Karadeniz yöresi halk oyunları ekibinin sahne almasının ardından, Ataşehir Artvinliler Derneği Başkanı ve Ataşehir Belediyesi Meclis Üyesi Tuncay Akın Orhan ile TBMM Başkan Vekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi konuşma kürsüsüne çıktı.

Kürsüde söz alan bir diğer isim de CHP Meclis Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay’dı. Altay, konuşmasında anlattığı Temel Fıkrası ile vatandaşları güldürdü. Karadenizli olmanın verdiği mutluluğa vurgu yapan Altay, fıkrayı şu şekilde anlattı. “Temele sormuşlar; Karadenizli olmasaydın ne olurdun?

Temel cevap vermiş; vallahi çok mahcup olurdum”

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yağmurlu havaya vurgu yaparak  “Fazla konuşma yaparak sizi burada bekletmek istemiyorum. Tüm vatandaşlarıma katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Herkese iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Başkan Battal İlgezdi ile tüm konuşmacılara plaket ve Karadeniz’in yöresel minyatür tulumu hediye edilmesinin ardından, İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Gamze Akkuş İlgezdi ile CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ta birer konuşma yaptı.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından, Türkiye’nin ilk kadın tulum sanatçısı ve aynı zamanda tulum öğretmeni olan Filiz İlkay Balta sahne aldı. Tulum enstrümanıyla eğlenmeye başlayan vatandaşların bir kısmı alkış tutarak eşlik ederken, bir kısmı da horon oynadı.

Sanatçı Filiz İlkay Balta’nın ardından, sevilen sanatçı Resul Dindar da Ataşehirlilere unutulmaz bir konser verdi. Sevilen şarkılarıyla Karadeniz rüzgârını Ataşehir’de estiren Dindar, vatandaşlara coşkulu bir gün yaşattı. Konserin ardından vatandaşlar, şenlik alanından mutlu bir şekilde ayrıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ