logo

ATATÜRK’E HAKARETE ‘TUTUKLUK KARARI’NDA DİRENİYOR

ATATÜRK’E HAKARETE ‘TUTUKLUK KARARI’NDA DİRENİYOR

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Atatürk’e hakaretten tutuklu Hasan Akar’ın kararının bozulmasına müdahil olarak karada direnme başvurusu yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP PM Üyesi, İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği için tutuklanan Hasan Akar hakkındaki bozma kararına istinaden Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi’ne yapmış olduğu karara direnme, tekrar tutuklanma ve müdahillik başvurusunda bulundu.

“HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA ALENEN TAHRİK”

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği için tutuklanan Hasan Akar hakkındaki bozma kararına itiraz ederek karara direnme, tekrar tutuklanma talebi ile müdahillik baş vurusu yapan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 18. Asliye Ceza Mahkemesi’ne yaptığı müdahillik başvuru dilekçesinde, “Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, “1938’de geberen p.ç” diyerek hakaret eden Hasan Akar’ın “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret etmek” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlarından aldığı 2 yıl 6 aylık aldığı hapis cezasını İstinaf Mahkemesi tarafından bozulmuştur. Mahkeme bozma kararı ile birlikte sanığın tahliyesine karar vererek dosyayı, kararı veren Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi’ne geri yollamıştır” ifadesine yer verdi.

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ; “TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi 03.11.2017 tarihli dilekçesinde “Mahkemenin bu kararına istinaden Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi’ne yaptığım başvuru ile “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret etmek ve halkı kin düşmanlığa tahrik eden” Hasan Akar hakkında verilen kararda direnilerek, derhal tekrar tutuklanması ve davaya müdahillik talebinde bulunduğumu, davanın takipçisi olacağımı basına ve kamuoyuna saygıyla duyuruyorum” ifadeleri ile kararda direnilerek, tekrer tutuklama talep ettiği davanın takipçisi olacağının altını çizdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ