logo

Ataşehir’de 18 Mart: Çanakkale Onurlu Varoluş Savaşıdır

Ataşehir’de 18 Mart: Çanakkale Onurlu Varoluş Savaşıdır

atasehir_18 _mart_kutlamaAtaşehir’de, Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümünü ve Çanakkale şehitleri, Ataşehir’de Ataşehir Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi 18 Mart etkinliği ile kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Zübeyde Hanım Öğretmenevi Konferans Salonu’nda düzenlenen 18 Mart etkinliğine; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Naci Gültekin, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve şube müdürleri, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Kızılay Ataşehir Şubesi Başkanı Rahman Baki, ilçe okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını programı hazırlayan okul, Rotary Çok Programlı Lise Müdürü Adem Sağır yaptı.

Sağır; “ Çanakkale Zaferi bir milletin bağımsızlık, özgürlük yolunda gösterdiği kararlı duruşun en önemli ifadesi olmuştur. En önemlisi yok etmekle var olmaya çalışmanın onurlu bir savaşı olmuştur. Maneviyatın, itikatın, vicdanın, merhametin, vatan sevgisinin binlerce yıllık değerlerin vücut bulduğu ete kemiğe büründüğü bir yer olmuştur. Bence her fırsatta büyük fedakârlıklar yapıldığını övünerek anlattığımız bu şanlı destandan çıkarılması gereken önemli bir sonuçta memleketimizi bir daha bu fedakârlıları yapmak zorunda kalacağımız noktaya getirmemektir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, toprağa düşen tüm şehitlerimizin manevi şahsiyetleri huzurunda bir kez daha saygı ve hürmetle eğiliyor ve rahat uyuyunuz, emanetiniz emin ellerde diyorum. Ruhlarınız şad, mekânlarınız cennet olsun” dedi.

FOTOLAR GELİYOR…

Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen liseler arası şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu tarafından ödülleri verildi.

Ödül töreninden sırasında konuşan Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu; Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılının kutlandığını hatırlatarak; “Bu büyük zafer hepimize kutlu olsun.  Şehitlerimizin hatırasına laik olmak için gecemizi gündüzümüze katıp çalışmak bizim görevimiz. Yüz sene önce dünyanın en büyük güçleri maddi olarak zırhlarıyla, dünyanın her tarafından askerlerini getirerek, Çanakkale’yi geçmek, Türk milletini ve Müslüman dünyayı esir etmek amacıyla oraya gelen o işgalci kuvvetleri deniz sularına batıran aziz şehitlerimizi tekrar rahmetle yâd ediyoruz.  Onlar bu vatanın bağımsız olması için adeta kendilerini feda ettiler.  Bizlere düşen vazife, onlara laik evlatlar, onlara laik torunlar olabilmek. Onun için birlik içinde çok çalışacağız. Bu millet tarihin hiçbir döneminde esaret altında yaşamamış ve yaşamayacaktır” dedi.

İzleyicilerin beğeni ile izlediği Bir Hasret Türküsü “Çanakkale” isimli müzikli lirik ve ATAFOLK Ataşehir Öğretmenleri Halk Oyunları Topluluğunun hazırlamış olduğu “Yüz Yılın Dansı: Çanakkale’’ adlı halk dansı gösterileri izleyicilerden yoğun alkış aldı.

Ataşehir Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu tarafından fuaye alanında sergilenen resim sergisinin gezilmesi ile Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümünü ve Çanakkale şehitlerini anma program sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ