logo

AVUKATLARI BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE

AVUKATLARI BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE

avukat_uyari_chpCHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, avukat sayısındaki kontrolsüz artışa acil bir önlem alınmadığı takdirde ilerleyen yıllarda çok sayıda avukat işsiz kalacağını söyledi.

CHP’DEN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulan araştırma önergesinde 60 binin üzerinde öğrencinin gelecek 5 yılda hukuk fakültelerinden mezun olacağı belirtildi. Bu rakamın önümüzdeki 5 yılda avukat sayısını yüzde 60’ın üzerinde artacağı ifade edilen önergede şu hususlara yer verildi:

‘ACİL ÖNLEM ALINMALI’

“Ülkemizde ihtiyacın üzerinde hukuk fakültesi bulunmasına rağmen halen daha yenileri kurulmaktadır. Akademik kadrodan yoksun fakülteler kabul edilebilir standartların altında eğitim vermektedir. Hukuk eğitiminin niteliğini artırmak amacıyla fakültelerin öğrenci kontenjanı ve akademik kadrolarında mutlak suretle önlemler alınmalıdır. Avukatlık Kanunu ve ilgili mevzuatın günümüz şartlarına uyarlanması; hukuk fakültesi sayısı, eğitimin niteliği ve avukatlığa kabul şartlarının düzenlenmesi; mesleğe yeni başlayan avukatların vergi muafiyeti veya indirimi gibi konularda desteklenmesi; Avukatların iş alanlarının genişletilmesi ve avukatların en az hakim ve savcılar kadar güvence altında özgür bir hukuk çalışması içinde bulunması için gerekli önlemlerin alınması bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu noktada Türkiye Barolar Birliği ve diğer meslek örgütlerinin uyarıları ivedilikle dikkate alınmalıdır.

MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ

Giderek artan hukuk fakülteleri ve ilerleyen yıllarda büyük oranda artacağı ifade edilen işsiz avukat sayısının tespiti ile hukuk fakültesi öğrencileri, stajyer avukatlar ve serbest avukatların yaşadıkları sorunların çözüm yollarının tespiti amacıyla Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 104 ve 105. maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını saygılarımızla arz ederiz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ