logo

Baharın Uyanışın habercisi, Nevruz Ataşehir’de Kutlandı

Baharın Uyanışın habercisi, Nevruz Ataşehir’de Kutlandı

Ataşehir Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü Nevruz kutlamaları Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde Nevruz ateşinden atlayıp, demir dövdüler.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir kaymakamlığı Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 21 Mart Nevruz Bayramı ve Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası nedeniyle Ataşehir Remzi Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programda Nevruz Çınarı dikilip örste çekiçle demir dövüldü ve Nevruz Ateşi yakıldı.

21 Mart Nevruz Bayramı ve Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası ve baharın gelişinin habercisi Nevruz Bayramı, Ataşehir Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Remzi Bayraktar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) bahçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Remzi Bayraktar MTAL’de düzenlenen Nevruz kutlamasına Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.M.Naim Yağcı, MHP Ataşehir İlçe Başkanı Sadun Bizel, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, Ak Parti İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül,  STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Nevruz kutlamaları

Recep Kenan paylaştı: 21 Mart 2018 Çarşamba

Protokol üyelerinin tarihteki Türk devletleri bayrakları arasından alana girdiği  21 Mart Nevruz Bayramı ve Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası kutlama töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

NEVRUZ, TÜRK DÜNYASINDA 2800 YILDIR COŞKUYLA KUTLANIYOR

Nevruz’un Türk dünyasında yeni gün, yeni yılın ilk günü anlamı taşıdığının altını çizen okul müdürü İbrahim Gürle,  günün anlam ve önemine değindiği açılış konuşmasında; “Nevruz; yeni gün, yeni yılın ilk günü demektir. Bugün geceyle gündüzün eşit olduğu, günlerin uzayıp sıcakların artmaya başladığı tarihtir 21 Mart. 21 Mart’tan itibaren doğa da uyanıp canlanmaya başladığından Nevruz günleri baharında başladığı günlerdir. Atalarımız yeni bir hayat, yeni bir başlangıç olan bu tarihi günü, aynı zamanda Ergenekon’dan çıkış bayramı olarak da kutlamışlardır. Bu önemli özellikleriyle Nevruz, Türk dünyasında 2800 yıldır coşkuyla kutlana gelmiş olup; halen 200 milyonu aşkın Türk topluluklarında sevinç ve neşeyle kutlanmaktadır. Tarihten, atalarımızdan gelen bu güzel geleneği, bu ortak kültür değerimizi sonsuza dek yaşatma ve bize yurt olan doğa ve çevremizi en iyi şekilde koruma bilinci ve arzumuzla Nevruzumuzu kutluyorum” dedi.

NEVRUZ BU COĞRAFYANIN ORTAK GÜNÜDÜR

Nevruz Bayramı’nın yeni günlere, yeni güzelliklerin başlamasına vesile olması dileğiyle ve Nevruz Bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Ataşehir ilçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, “ Yeni gün kavramı ya da Nevruz’un bizim için önemi; tarihimizin çok önemli bir dönüm noktası olan, önemli bir başlangıcın çıkışı olan Ergenekon’dan çıkışın günü olarak kutluyoruz. Unutmayalım ki bu coğrafyada ki bütün milletler farklı biçimlerde de olsa hepsinin kutlamalarındaki ortak nokta, yeni bir başlangıç, yeni bir umut, kardeşlik, dostluk, dayanışma ve birlik temalarının işlendiği bir gündür Nevruz günü. Onun için biz Nevruzu bu amaçla kutlamalıyız. Eğer bu gün yeni bir umudun doğuşuysa ona göre kutlamalıyız. Bu günü bir barış duygusu içinde kutlamamız gerekiyor. Bu gün bu coğrafyanın ortak günüdür” dedi.

NEVRUZUN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİ AĞAÇLARIN, DOĞANIN CANLANMASIDIR

Nevruz Bayramının neşesinin gençlerin yüzüne yansımış olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu;  yaptığı kısa konuşmada, “Bu neşeniz hiç bozulmasın hep neşeli olun. Nevruzun en önemli göstergesi yerinden süslenmiş çiçek ve ağaçların canlanması, doğanın canlanmasıdır. Adeta bir diriliş yaşanıyor. Bu dirilişin adı da hepimizin güzelleşmesi, neşelenmesi ve tabiatın bu güzelliğinden hep beraber istifade etmemizdir” ifadelerine yer verdi.

Törende protokol konuşmaların ardından tarihteki tüm Türk Devletlerinin Bayraklarının geçit töreni yapıldı. Bayrak geçit töreninde Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti Bayraklarının geçişi protokol ve katılımcılarca ayakta alkışlandı.

Okul öğrencilerini tarafından şiirlerin okunması ve Semazen gösterisinin ardından Protokol üyeleri tarafından okul bahçesine Nevruz Çınarı dikildi.

Örste çekiçle demir dövmenin ardından Nevruz Ateşi yakıldı. Yakılan Nevruz Ateşi alevinin üzerinden atlanarak tamamlanan Nevruz Bayramı Kutlama töreni Nevruz Pilavının ikramıyla sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ