logo

BAKAN IŞIK ‘İLK ASKERİ SEVKİYAT ANKARA’DAN ÇANKIRI’YA’

BAKAN IŞIK ‘İLK ASKERİ SEVKİYAT ANKARA’DAN ÇANKIRI’YA’

fikri_isik_askerBakan Işık, Pazartesi günü Ankara’daki mekanize birliğin Çankırı’ya sevkiyatı ile başlayacak şehir içindeki askeri birliklerin taşınma sürecinin 15 Eylülde tamamlanacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

TOKİ ile de görüştüklerini, oraya giden zırhlı araçlar ve personelin kalabileceği, özellikle prefabrik yapıların hızlı bir şekilde inşası için TOKİ’nin çalışmaya başladığını belirten Milli Savunma Bakanı Fikri Işık çalışmaların komutanlıklarla koordineli olarak yürütüldüğünü kaydederek; ilk sevkiyatın önümüzdeki Pazartesi (22 Ağustos) günü Ankara’dan Çankırı’ya yapılacağını söyledi.

FİKRİ IŞIK “İLK SEVKİYAT PAZARTESİ ANKARA’DAN ÇANKIRI’YA”

Şehir içindeki askeri birliklerin taşınması konusunda bilgi veren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ilk sevkiyatın önümüzdeki Pazartesi günü Çankırı’ya yapılarak başlayacak taşınmanın 15 Eylül’e kadar tamamlanacağını kaydederek şu açıklamaları yaptı; “TOKİ ile de görüştük, bu giden zırhlı araçlar ve oradaki personelin kalabileceği, özellikle prefabrik yapıların hızlı bir şekilde inşası için TOKİ çalışmaya başladı. Bunu Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarımızla koordineli bir şekilde yürütüyoruz. İnşallah bu hafta pazartesi günü ilk sevkiyat gerçekleşecek. Onunla ilgili Kara Kuvvetlerimizin bize verdiği bilgi, önümüzdeki pazartesi günü ilk sevkiyatı Ankara’dan Çankırı’ya yapacağız. Çünkü orada zaten daha önceden hazırlanmış bir yerimiz, kışlamız var. Bu sevkıyat gerçekleşecek ve 15 Eylül’e kadar buradaki zırhlı araçlar taşınmış olacak, planlamamız ona yönelik. Ondan sonra da birliklerin taşınmasını hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz.”

15 EYLÜ’E KADAR ZIRHLI ARAÇLARIN TAŞINMA SÜRECİNİ TAMAMLAYACAĞIZ’

“Milli Savunma Bakanlığı, Akıncı Hava Üssü ve Etimesgut’taki askeri birliklerin taşınması ne zaman tamamlanacak? Aralarında Kuleli Askeri Lisesi’nin de bulunduğu kapatılan askeri tesislerin geleceklerine yönelik nasıl karar alınacak?” sorusuna Bakan Işık, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın bu konuda talimatları oldu. Biz de bu konuyu Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlarımızla birebir çalıştık ve değerlendirdik. Bunun sonucunda 15 Eylül’e kadar zırhlı araçların İstanbul ve Ankara’dan, daha önce belirlenmiş yerlere taşınmasıyla ilgili süreci tamamlayacağız” yanıtını verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ