logo

Bakan Nabi Avcı’ya TEOG Soruldu

Bakan Nabi Avcı’ya TEOG Soruldu

teogCHP İstanbul Milletvekili  Kadir Gökmen ÖĞÜT  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlanması için TBMM Başkanlığı’na TEOG’la ilgili soru önergesi verdi

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP İstanbul Milletvekili  Kadir Gökmen ÖĞÜT  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlanması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na TEOG’la ilgili soru önergesi verdi.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı sonrası geçtiğimiz ağustos ayının 22’sinde yerleştirme, 26 eylül’de de nakil sonuçları açıklandığını hatırlatan CHP İstanbul Milletvekili  Kadir Gökmen ÖĞÜT, adayların; Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi, meslek liseleri gibi okullar ve çok programlı liselerden toplam 15 tercih yaptığını belirtti.

Öğüt, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya; “TEOG sınavına giren öğrenci sayısı kaçtır? Kaç öğrenci tercih yapmıştır? Tercih yapmayan kaç öğrenci yerleştirilmiştir? Yerleştirilmeyen öğrenci var mıdır?” sorularını yöneltti.

Bakan Avcı’ya “Sayılar itibariyle belirtilmek üzere öğrenciler sırasıyla hangi okul türlerini seçmişlerdir?” sorusunu yönelten Öğüt ayrıca; “Okul türlerine göre yerleştirme yapılan öğrenci sayısı kaçtır? Yerleştirmeler neticesinde boş kalan okul türleri ve kontenjan sayıları kaçtır?” sorularının yanıtlanmasını istedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ