logo

Bakan Yıldırım; 7 Tepeli İstanbul’a 7 Şaheser Proje

Bakan Yıldırım; 7 Tepeli İstanbul’a 7 Şaheser Proje

Ak Parti_ bakanAk Parti Ataşehir Danışma Meclisi toplantısına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Hükümet çalışmaları ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ak Parti Ataşehir İlçe Teşkilat’nın Danışma Meclisi Toplantısı’na Bölge milletvekilleri Bilal Macit ve Osman Boyraz ile katılan Binali Yıldırım, Ak Parti İlçe Başkanı Nimetullah Topu’nun açılış konuşması ve Ak Parti İlçe teşkilatlarının çalışma raporlarını görsel destekle sunumu sonrası, Bakanlık ve Hükümet çalışmaları ve yeni projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

“7 tepeli İstanbul’a 7 Şaheser projeyi kazandırıyoruz .“diye konuşan Bakan Binali Yıldırım, bu projeleri; Marmaray projesi, İzmit Körfezi Karayolu Geçiş Köprü Projesi, 3. Boğaz Köprüsü projesi, Ankara – İstanbul Hızlı Tren Projesi, 3. İstanbul Havalimanı Projesi, Kanal İstanbul Projesi olarak açıkladı.

FOTO GALERİSİ

Kendisinin Bakanlıkta “Ne kadar toplantı o kadar az iş.”diyerek toplantıları en alt seviyede tutarak iş yapılmasını istediğini, bunun parti çalışmalarında tam tersi olduğunu ifade eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım; “Biz bize değil, toplantıları vatandaşlarla yapacağız. Birbirinizi nasıl olsa her zaman görürsünüz.”diye konuşarak, parti çalışmalarında toplantıların önemine vurgu yaptı.

Bir partilinin “Sizi Ataşehir’de daha çok görmek istiyoruz” demesi üzerine; “Ataşehir’e sık gelirsem yanlış anlaşılır.”diye karşılık verip, Ataşehir İlçe Başkanı Nimetullah Topu’ya dönerek; “Merak etme başkan Ataşehir’e aday değilim.”dedi.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Dünya uyanıkken uyumak maskaralıktır.” sözlerini hatırlatarak sözlerine devam eden Bakan Yıldırım; “Türkiye Ak Partiden önce öyle idim maalesef. Türkiye’nin bizden önceki on yılı, krizlerle ve zayıf iktidarlara planlanan tezgahlarla uğraşarak geçti. Ak Parti’den önceki son 10 yıl Türkiye için tam bir kayıptır. Son on yılın göstergelerine bakarsanız üç katı arttığını görürsünüz. Bizim iktidarımızda geçen son 10 yılda Türkiye’de çok büyük yenilikler oldu. Son seçimle birlikte her iki kişiden birinin oyunu aldık. Üst üste 3 seçim iktidarda olup oyunu artırmak çok önemli bir şey. Bu dünyada da görülmedi.”deyip, iktidar oldukları dönemindeki gelişmelere dikkat çekerek; Türkiye’yi 10 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde aldıkları Afrika seviyesinden, Avrupa’da ilk 10 devlet arasına taşıdıklarını iddia etti.

“20 milyon internet abonesi üzerinden, 60 Milyon insanımız internette.”diyerek, iletişim teknolojisini kullanan insan sayısına dikkat çeken Bakan Binali Yıldırım; araştırmalarda cep telefonunu kaybedenin ilk 20 dakikada kaybettiğini anladığını, cüzdanının kaybedenin ise bu durumu ancak 6 saat sonra fark ettiğini belirtti.

İnternetin ilaç gibi olduğuna dikkat çeken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Dozunu kaçırırsak zehirler.”dediği ve teknolojiyi bilinçli kullanmanın önemini vurguladığı konuşmasını özetle şöyle sürdürdü;
İnternet üzerinden işlenen suçlar ile ilgili düzenleme yapan ilk 5 ülke içindeyiz. Bursa’daki çocuk tacizi suçundan sonra yaptığımız düzenleme bir çok ülkeye model oldu.

Fatih projesi Türkiye’nin geleceği. Bizim uygulamaya başladığımız bu proje dünyada ilk. Okullarımıza 80 bin akıllı tahta ve 12 milyon öğrenciye tablet bilgisayar ulaştırmayı hedefliyoruz.

Biz Yolları Böldük Ama Milleti Birleştirdik

Osmanlı Paşası Ali Rıfat Paşa’nın,“Ulaşamadığın yer senin değildir.”sözünden hareketle, yol yapımına önem verdiklerini ifade eden Bakan Yıldırım, dönemlerinde yapılan karayolu yatırımlarını anlattığı bölümde şunları söyledi;
Yol olmayan yerde şehir olmaz, fabrika, ticaret, sosyal hayat, dostluk – kardeşlik velhasıl hayat olmaz. “Yol su medeniyettir .”diyor Başbakanımız. 80 yılda yapılan 6100 km. bölünmüş yola 10 yolda 16350 km yol ilave ettik. Ak Parti Hükümeti döneminde yaptığımız bölünmüş yollarla, 74 ilimizi birbirine bağladık. Ak Parti olarak biz; yolları böldük, hayatları, milleti birleştirdik. Yılda 3000 km sıcak asfalt dökerek 2023’te bölünmüş yol ağımızı 36500 km. ye çıkarmayı hedefliyoruz. Yol yapımı maliyetlidir. Karlı bir yatırım olarak görülmez. Bölünmüş yollarda trafik kazaları % 50 azaldı. Araç sayısı iki katı arttığı halde. Bu yollar yapılmasaydı aynı İstanbul’un sabah trafiği gibi sıkışırdı buralarda trafik. Bölünmüş yollar çevre kirliliğini önlüyor. Egzost gazı yanı yanmış karbondioksit gazı salınım oranı daha azalıyor. Ancak yılda 3 milyon ton gaz daha az salınıyor. Çevre temizliğine katkısı, yakıttan, zamandan tasarruf 14 katrilyon liraya ulaşıyor. Bizim bölünmüş yollara harcadığımız para 60 katrilyon. Böyle bir yatırım var mı 4 yılda kendini amorti eden? Türkiye’nin yatırımlarda ne kadar geri kaldığını gösteren en çarpıcı örnek bölünmüş yollardır. “Durmak yok yola devam.”diyoruz, bu faslı da kapatıyoruz.
Atatürk’ün Vasiyetini Yerine Getirmek Bize Nasip Olacak!

Atatürk’ün yazılı vasiyetinde Trabzon’a demiryolu istediğini hatırlatarak demiryolları ve hızlı tren yatırımlarını anlatan Bakan Yıldırım, “Atatürk’ün bu vasiyetini de yerine getirmek bize nasip olacak.”diye söyledikten sonra “Hızlı tren yatırımlarımız 3000 km.’yi aştı. Ankara’yı sene sonunda İstanbul’a bağlıyoruz.”diyerek 29 Ekim’de açılışı planlanan Hızlı Tren çalışmalarında gelinen noktayı vurguladı.

İstanbul’un Türkiye’nin özeti olduğunu vurgulayan Bakan Binali Yıldırım, Ataşehir’in de İstanbul’un kalbi olduğunu ancak gecekonduların da burada olduğunu ifade ederek; “Ataşehir’e yeni planlar ve yeni projeler yapılması lazım. Biz 2023’e proje yapıyoruz. 2035’e de hedef gösteriyoruz. Sultanbeyli Üsküdar metrosu ile Kadıköy Kartal Metrosu arasında Ataşehir’den bağlantı yapılacak. İstanbul’daki metro ağı 10 yıl içerisinde 640 km. ye ulaşacak. ” dedi.

7 Tepeli İstanbul’a 7 Proje

Konuşmasının son bölümünde Ak Parti Hükümeti’nin planladığı projeleri anlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 7 tepeli şehir olarak tanınan İstanbul’a 7 çok önemli şaheser projelerinin olduğunu belirterek Ak Parti İktidarında bu şaheserleri İstanbul’a kazandıracaklarını söyledi.

Şu ana kadar yapılanları konuştuklarını söyleyen Bakan Yıldırım, yapacaklarının en önemlileri arasında yer alan 7 tepeli İstanbul’a kazandıracakları 7 Şaheser projeyi şöyle sıraladı; Yapımı tamamlanmak üzere olan ve 29 Ekim de açılışı yapılması planlanan Marmaray projesi, İzmir –İstanbul Karayolu üzerindeki İzmit Körfezi Köprü Projesi, İstanbul’un fethinin yıl dönümünde temeli atılacak olan 3. Boğaz Köprüsü projesi, yakında tamamlanacak olan Ankara – İstanbul Hızlı Tren Projesi, Proje aşaması tamamlanan ve yakında ihalesi gerçekleşecek olan 3. İstanbul Havalimanı Projesi ve son olarak proje çalışmaları devam eden Kanal İstanbul Projesi.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ