logo

BAKIRKÖY BELEDİYESİ ”SEN DE ZEYTİN AĞACI DİK!”

BAKIRKÖY BELEDİYESİ ”SEN DE ZEYTİN AĞACI DİK!”

Bakırköy Belediyesi’nin, Çevre Haftası kapsamında, zeytinlik alanlara saldırıya dikkat çekmek için ”Sen De Zeytin Ağacı Dik” adıyla zeytin fidanı dikme etkinliği düzenledi.

BAKIRKÖY BELEDİYESİ ”BİR ZEYTİN AĞACI SEN DE DİK!” ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Bakırköy Belediyesi’nin, 5-11Haziran Dünya Çevre Haftası etkinliği çerçevesinde, zeytinlik alanlara dikkat çekmek amacıyla, zeytin fidanı dikme  etkinliğe Prof. Dr. Canan KARATAY, Bakırköy Belediye Başkanı Dr.Bülent KERİMOĞLU ve bir çok sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Bakırköy Belediyesi’nin, 5-11Haziran Dünya Çevre Haftası  etkinliği çerçevesinde, zeytinlik alanlara dikkat çekmek amacıyla, Bakırköy Zeytinlik Mahallesi’nde düzenlediği zeytin fidanı dikme  etkinliğine; Prof. Dr. Canan KARATAY, Bakırköy Belediye Başkanı Dr.Bülent KERİMOĞLU, Sinema ve tiyatro sanatçısı Alican YÜCESOY, THM Sanatçısı Meltem DEMİR, Yenimahalle Muhtarı Nihat ŞAHİN, Bakırköylüler Derneği Başkanı Nurdan ERDİŞ, Türkiye Körler Vakfı İstanbul Temsilcisi Ayşegül ATINSOY ÖZGÜN, ZEYÇED Başkanı Ali GÜNDÜZ ve bir çok sivil toplum kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik öncesinde kısa bir açıklama yapan Karatay, “Nazım Hikmet diyor ki; 70 yaşında dahi olsanız zeytin ağacı dikeceksiniz. Ben 75 yaşımda zeytin ağacı dikmeye geldim. Zeytin stratejik bir ağaçtır, 2 bin yıl yaşar. Biz ortalama 80-90 yıl yaşarsak zeytin ağaçlarını kesmek 2 bin yıllık kul hakkını kesmekle aynıdır.  Bu kutsal Ramazan günü böyle bir kanunun çıkmasına hepimiz karşıyız, çıkmaması lazım. Artık unutulması lazım, 2 bin yıllık kul hakkını yemeyin” dedi.  KARATAY, zeytin ağacının kesilmesinin geleceğin kesilmesi olduğunu belirtti.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr.Bülent KERİMOĞLU’da, “Zeytinlik Mahallesi Halk Pazarı önünde  Sayın Prof. Dr. Canan Karatay ile birlikte, zeytinlik alanlara dikkat çekmek amacıyla düzenlediğimiz “BİR ZEYTİN AĞACI, SENDE DİK ” adlı, zeytin ağacı dikme etkinliğimiz ile, Bakırköyümüzü “Bereket, Barış, Birlik, Uzun Ömür, Akıl ve Olgunluk” simgesi olan zeytin ağaçları ile donattık .Halkımıza ve basın mensupları ile emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.Daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz” diyerek sözlerini bitirdi.

Konuşmaların ardından, KARATAY, KERİMOĞLU ve diğer katılımcılar zeytin fidanı dikti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ