logo

BALKANTÜRKSİAD İSTANBUL’A GELİYOR

BALKANTÜRKSİAD İSTANBUL’A GELİYOR

0Bursa merkezli Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), İstanbul’a geliyor. BALKANTÜRKSİAD İstanbul Şubesi Anadolu yakasında açılıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur ve yönetim kurulu üyelri, açılış hazırlıkları yürütülen İstanbul şubesi ile ilgili bilgi vermek üzere Ataşehir Selin Restorant’da basınla bir araya geldi.

IMG_0009

İSTANBUL ŞUBESİ ANADOLU YAKASI, MUHTEMELEN ATAŞEHİR’DE

Genel Merkezi Bursa’da olan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur başkanlığında yürütülen İstanbul Şube çalışması bilgilendirme toplantısı Ataşehir Selin Restaurant’da gerçekleştirildi. BALKANTÜRKSİAD İstanbul yapılanması ile ilgili toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur, başkan yardımcıları Levent Bilek ve İskender İskenderoğlu, Yönetim Kurulu üyesi Fatih Sakir, İstanbul yapılanmasını yürütenlerden Mesut Solak, dernek üyeleri Funda Kayman ve Serkan Gülçay, Olcay Özgün, Yahya Kemal Aşar, Ömer Kavas ve Hakan Sancak ile basın mensupları katıldı.

IMG_0068

IMG_0039

400’Ü AŞKIN BALKAN KÖKENLİ İŞ ADAMININ OLUŞTURDUĞU DERNEK

“Bugün bizim için çok önemli bir gün. İstanbul’da şubemizi açma yolunda ilk önemli adımı atıyoruz” diyerek dernek çalışmalar ile ilgili bilgi veren BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur, BALKANTÜRKSİAD’ı 2011 senesinde kurduklarını kaydederek; “Bu sene 5. yılımızı kutlayacağız. 400’ü aşkın Balkan kökenli iş adamının oluşturduğu bir derneğiz. Beş sene içerisinde kendi bölgemiz olan Güney Marmara Bölgesi’nde hem Balkan dünyasının hem de Bursa’nın en önemli sivil toplum kuruluşu haline geldik. Biz Bursa’da sivil toplum olarak çığır açan, yön gösteren bir kurum konumundayız. Bunu İstanbul’da da göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

IMG_0077

BURSA BALKANTÜRKSİAD İÇİN ÖNEMLİ MERKEZ

Temel amaçlarının Balkan coğrafyasıyla Türkiye arasında ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin canlandırılması olduğunu söyleyen BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur; “Balkan coğrafyasıyla Türkiye arasındaki ilişkileri daha ileriye götürülmesi için çalışıyoruz. Biz bu çerçevede geçtiğimiz sene Bursa’da Tüyap ile birlikte Balkan Ticaret Fuarını düzenledik. 98 firma katıldı. 14’ü yurtdışından geldi. İlk seneyi büyük bir başarıyla tamamladık. Bundan sonra bu fuarı 2 senede bir güçlendirerek devam ettireceğiz. Balkan camiası olarak birçok derneğimiz mevcut. Balkan-Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu BALGÖÇ’ün önemli faaliyetleri var. Gene geçtiğimiz sene Marmara Belediyeler Birliği ile akıllı Belediyecilik zirvesi düzenledik. 100’ün üzerinde Balkan Belediyesini Bursa’da misafir ettik. Balkan camiası açısından Bursa çok önemli… Çünkü Bursa’daki önde gelen birçok iş adamımız Balkan kökenli” diye konuştu.

IMG_0035

İSTANBUL, BALKAN KÖKENLİLER İÇİN BURSA KADAR ÖNEMLİ

Bursa’nın Balkan kökenlileri için önemine dikkat çeken Dr. Aytuğ Onur, Balkanlılar için İstanbul’un da Bursa kadar önemli olduğuna dikkat çekerek Bursa kadar önemli bir diğer merkez de İstanbul. Biz İstanbul’da da aynı başarıyı yakalayacağımızı düşünüyoruz” dedi.

TİCARİ İLİŞKİLERİ ARTMAK İÇİN EKONOMİ ZİRVELERİ

Yurtdışında 6 ayda bir ekonomi zirveleri düzenlediklerini, son zirveyi Slovenya’da düzenlediklerini kaydeden Dr. Aytuğ Onur; “40’ın üzerinde iş adamıyla Slovenya’ya gittik. Belediye Başkanı ve resmi kurumları ziyaret ettik. Slovenya ile aramızda zayıf olan ticari ilişkilerin artması için vesile olduğumuzu düşünüyorum. Orda yaptığımız bağlantılar sonucu makine komitemiz önemli temaslarda bulundu. Önümüzdeki ay Slovenya’dan makine üreticileri Bursa’ya ziyarete gelecekler. Bursa-İstanbul olarak bir program yapacağız. Biz gittiğimiz ülkelerde ticaret odalarıyla görüşmeler organize ediyoruz. Bu şekilde ticari ilişkileri arttırmaya çalışıyoruz. Bu bizim faaliyetlerimizin önemli bir kısmını oluşturuyor” şeklindeki ifadeleriyle, derneğin Balkan ülkeleri ile ekonomik ilişkilerine dikkat çekti.

IMG_0038

BALKAN TÜRK EĞİTİM VAKFI İLE BALKAN ÜNİVERSİTESİ KURUYORUZ

Ticari faaliyetlerin yanı sıra kültürel ve sosyal faaliyetleri de önemsediklerini belirten Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur’un Balkan Üniversitesi kurma hazırlıklarının da yer aldığı açıklamasının son bölümü şöyle:
“İki sene önce Balkan Türk Eğitim Vakfını kurduk. Eğitim vakfımızın ana gayesi Balkan üniversitesini oluşturabilmek. Bunun için çalışmalarına başladı. Çoğunluğu Balkan kökenli olan 200 öğrenciye burs imkânı sağlıyoruz. Vakfımızın son Genel Kurulunda özellikle son dönemlerde yaşadığımız üzücü olaylardan sonra şehit çocuklarına burs verme kararı aldık. Buna göre oranı arttıracağız. Önümüzdeki dönemde Türkiye yapılanmasını tamamladıktan sonra Balkan ülkelerinde de temsilcilikler açacağız. Bu çerçevede de Balkan ülkelerindeki birçok sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerimiz devam ediyor. Bu temsilcilikler vasıtasıyla orada Türkiye’nin gücünü hissettireceğiz. Ayrıca Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğu (TİKA) ile ortak çalışmalarımız var. Projelerimizde her zaman onlarında destekleri var. Biz de devletimizin kurumlarının temsilcisi olarak orada görev yapıyoruz.”

IMG_0041

İZMİR VE ANKARA ŞUBELERİ DE AÇILACAK

BALKANTÜRKSİAD (Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur açıklamasını, İstanbul’dan sonra İzmir ve Ankara şubelerinin de açılacağını duyurarak tamamladı.

IMG_0053IMG_0055IMG_0065IMG_0067IMG_0074IMG_0075

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ