logo

BARIŞ YARKADAŞ ‘VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYİN’

BARIŞ YARKADAŞ ‘VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYİN’

Sancaktepe Belediyesi’nin Veysel Karani Mahallesi halkını oyaladığını iddia eden CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, “Verdiğiniz sözleri tutun. Halkı mağdur etmeyin” çağrısı yaptı.

‘AKP’li belediye sözünü tutmuyor’ iddiasında bulunan CHP’li Yarkadaş, ‘Veysel Karani Mahallesi sakinlerini oyalamayın; sorunlarını çözün.’ diye seslenerek mahalle sakinlerinin tapu sorunlarının çözülmesini istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin Veysel Karani Mahallesi halkını oyaladığını belirtti. Yarkadaş, “Seçimden önce verdiğiniz sözleri tutun ve halkı mağdur etmeyin” çağrısı yaptı.

Veysel Karani Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, Tapu ve Milli Emlak sorunu nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşıyor. 280 TL olan maksimum rayiç bedel fiyatı Milli Emlak’ın son fiyat belirlemesiyle 2000-2500 TL’ye yükseldi.

”O PARAYI VATANDAŞ NEREDEN BULACAK?”

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Bölgede Milli Emlak’a ait olan arsalar bundan 1-1,5 yıl öncesine kadar 280 lira (metrekare) rayiç bedel ile (4706 sayılı kanunun 4/c maddesiyle) satışa sunuluyordu. Ancak aynı Milli Emlak şu anda vatandaşa metrekare rayiç bedeli 2000-2500 TL gibi büyük rakamlı tebligatlar gönderip, vatandaşa 15 gün süre tanıyor. Vatandaş bu süre içerisinde belirlenen tescil rakamını öderse, tapuyu adına tescil ettirebiliyor. Eğer ödeyemezse 4706 sayılı kanunun 4/c maddesinden yararlanma hakkını kaybediyor ve belirtilen bir tarihte yaşadığı alan açık artırma usulüyle satışa çıkarılıyor. O parayı bulamayan vatandaş ne yapacak? Verdiğiniz sözleri tutun… Vatandaşı mağdur etmeyin” dedi.

CHP’li Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

”Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 2013 yılında Osmangazi Mahallesi’nde düzenlediği “Halk Meclisi” toplantısında “Milli emlak arazilerinde vade uzayacak, peşinat düşecek” şeklinde açıklamada bulunuyor. Ardından “Başbakanımız ile Dolmabahçe ofisinde görüştüğümüzde önemli bir karar alındı; daha önceki kanuna göre, 36 ay vade yapılıyordu. 3 yıl dar bir zaman, bunu uzatalım isteğinde bulunduk. 36 ay, 60 aya çıktı. Peşinatı ise yüzde 10’a düşürdük” ifadelerini kullanıyor.

Ancak buna rağmen, verilen sözler çok çabuk unutuluyor. Örneğin, bölgede 154,63 m2 bir yer için 363.381,00 TL isteniyor. Vatandaş, tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde 363.381,00 TL öder ise tapuyu adına tescil ettirecek. Bu rakamı ödeyemez ise 4706 sayılı kanunun 4/c maddesinden yaralanma hakkını kaybedecek ve mevcut alan açık artırma usulüyle satışa çıkarılacak. Dar gelirli vatandaşlarımız için bu rakamlar imkansız rakamlardır.

‘VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYİN’

Yıllardır başlarını soktukları, çocuklarını zor şartlarda büyüttükleri bu yerlerin, 20 – 30 yıl elektrik, su faturasını, vergisini ödemiş insanlar 300 ila 900 bin TL arasında değişen rakamları 15 günde nereden bulacaklar? Burada amaçlanan vatandaşları yerinden yurdundan etmektir. Bunun başka bir açıklaması olamaz. Biz parti olarak buradaki vatandaşlarımızın sorunun çözülmesi için gayret gösteriyoruz. Bu konuda kanuni ve hukuki alanlarda üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız. AKP’li belediye ve AKP hükümetinin de vatandaşlarımızın çağrılarına kulaklarını tıkamamalarını istiyoruz. Vatandaşa verdiğiniz sözleri tutun. Bölgede yaşayan dar gelirli vatandaşları mağdur etmeyin. Aynı yerde yaşayan ve komşu olan vatandaşlar arasında uçurum oluşmasına izin vermeyin.”

Yarkadaş, yirmi bin insanı mağdur eden sorunu TBMM’ye taşıdıklarını da dile getirdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ