logo

21 Ağustos 2015

Başbakan İstifa Etti! Seçim Eylül’de

Başbakan İstifa Etti! Seçim Eylül’de

son_dakika_ yunanistan_ciprasYeni kredi paketi için Parlamento desteği alamayan Başbakan Aleksis Çipras, erken seçim yolunu açmak için istifa ettiğini açıkladı. Çipras daha güçlü hükmet için destek istedi.

YUNANİSTAN Başbakanı Aleksis Çipras, erken seçim yolunu açmak için istifa ettiğini açıkladı. Çipras, istifasını sunmak üzere cumhurbaşkanına gitti.

Televizyondan halka hitap eden Çipras, “Daha güçlü bir hükümeti kurmak için istifamı sunmak üzere cumhurbaşkanına gidiyorum. Sizden de daha güçlü bir hükümet kurmak için destek bekliyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan yorumlarda, Çipras’ın bu kararı almasında, yeni kredi paketi için Parlamento oylamalarında aleyhte oy kullanan parti içindeki sol muhalefetin tutumu rol oynadığı vurgulanıyor.

Çipras’ın istifasının ardından geçici hükümete geçilecek. Geçici hükümette başbakanın Yargıtay Başkanı Vasiliki Thanu olması bekleniyor. Eğer bu gerçekleşirse Thanu Yunanistan’ın ilk kadın Başbakanı olacak.

Erken seçimlerin 13 ya da 20 Eylül’de gerçekleşeceği söyleniyor. Dün Çipras’ın Devlet Başkanı Prokopis Pavlopoulos’la telefonda görüşmesi, İçişleri Bakanı Nikos Vutsis’in de birkaç günlük tatilinden acilen dönmesi söylentileri doğrulayan unsurlardan birkaçı olarak gösteriliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ