logo

BAŞBAKAN ‘KONUT SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK’

BAŞBAKAN ‘KONUT SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK’

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni’nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Fikirtepe’de geleceğin temellerini atmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kentsel Dönüşüm kapsamında temel atma törenine katıldığı Fikirtepe’nin 40 yıl öncesini hatırladığını kaydeden Başbakan Binali Yıldırım, babasının Fikirtepe’de arsa satın aldığını belirterek; “Rahmetli babam, Yumurtacı Abdibey Caddesi’nde bir arsa almıştı. Buraları karış karış bilirim. Burada yaşayan hemşehrilerimin yaşadıkları sıkıntıları bilirim. İnşallah yapılacak bu kentsel dönüşümle, Fikirtepe’de 13 adada tamamen yepyeni bir şehir inşa edilecek. Parklarıyla, yeşil alanlarıyla, toplu taşımayla, her yönüyle güzel, pırıl pırıl yaşanacak mekanları burada yapacağız. Sizlerin hizmetine vereceğiz. Bunun yanı sıra iki adada da dönüşüm çalışmaları başlıyor” dedi.

KONUT SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK

Türkiye’nin her köşesinde konut projelerini hayata geçirmeye başladıklarını söyleyen Yıldırım, Kentsel dönüşüm projelerinin, hükümetin önemli icraatlarından biri olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin en önemli konularından birinin ev ve konut ihtiyacı olduğunu, 2002 yılında göreve geldiklerinde kolları sıvayarak, büyük bir konut seferberliği başlattıklarını kaydetti.

FİKİRTEPE, KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN

Hükümetin toplu konut projeleri ve kentsel dönüşüm çalışmalarını kararlılıkla, devam ettirdiklerini söyleyen Başbakan Yıldırım, kentsel dönüşümün en güzel örneklerinden birini Fikirtepe’de yaşandığını ifade ederek, “Milletimizin derdine derman olacağına inandığım, böylesine güzel projeleri hayata geçirirken, ayrı bir heyecan duyuyorum. Sizlerin de bu yağmurda, bu bereketli günde aynı heyecanı yaşadığınızı görüyorum. Temelini attığımız her eser, açılışını başlattığımız her yeni proje, vatandaşımızın işini, aşını, ekmeğini büyütüyor, hayatını kolaylaştırıyor. İnsanlarımızın yaşam kalitesini artırmak, şehirlerimizin standardını yükseltmek en temel görevimizdir. Her yatırımla, iş alanı sağlıyoruz, yeni yeni istihdam alanı sağlıyoruz” diye konuştu.

FİKİRTEPE’YE 35 BİN KONUT

Fikirtepe’de dönüşüm kapsamında 35 bin konut inşa edileceğini belirterek Yıldırım, temel atılan  alanda 10 binden fazla konut yapılacağını kaydederek; “Sadece burada değil bugüne kadar Türkiye’nin her köşesinde TOKİ marifetiyle özel firmalarımız sayesinde 100 binlerce konutu yaptık, şehirlerimizi yaşanabilir marka şehirler haline getirdik. Çünkü siz bunu çoktan hak ediyorsunuz, bunların hepsine layıksınız. Bizim işimiz hizmet, gücümüz millet. İşimiz hizmet, gücümüz sizlersiniz” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM GÖNÜLLÜDÜR, ZORUNLU DÖNÜŞÜM DEĞİL”

Müteahhit firmalardan  isteğini, “Hemşehrilerimizi üzmeyin. İhtiyaçlarını karşılayın. Rızasını alın” olarak dile getiren Başbakan Binali Yıldırım,  yağmurda ıslanmalarını istemediğini ifade ederken, dönüşümü gerçekleştirmek için gece gündüz çalışan Çevre ve Şehircilik Bakanı ile önceki bakanlar ve personele teşekkür ettiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Kentsel dönüşüm gönüllüdür, zorunlu dönüşüm değildir. Daha güzel, daha yaşanabilir mekanlar yapmak için bizim vatandaşımıza, milletimize en büyük vaatlerimizden biridir. İşte şimdi Fikirtepe’de bu dönüşümü gerçekleştirmekle hem daha konforlu, daha da çevresiyle yaşam alanlarıyla yeni bir şehir, yeni bir mahalle oluşturmuyoruz aynı zamanda depreme dayanıklı, daha güzel mekanları sizlerin hizmetine veriyoruz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ