logo

Başbakan Yeni Savunma Bakanını Açıkladı

Başbakan Yeni Savunma Bakanını Açıkladı

 Ahmet_davutoglu - Basbakan_savunma_bTBMM Başkanlığına seçilen İsmet Yılmaz’ın yerine Milli Savunma Bakanı olarak Vecdi Gönül atadı. Atama Başbakan Davutoğlu tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunuldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Vecdi Gönül Milli Savunma Bakanlığı’na atanması ile ilgili yaptığı açıklamada; “Beni bu göreve layık gören sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum. Geçici bir süreyle de olsa, verilen göreve ve milletimize layık olmak için çalışacağım” dedi.

Daha önce 3 dönem Milli Savunma Bakanlığı yapan Vecdi Gönül, AK Parti’nin 3 dönem kuralına takılan vekilleri arasında olduğu için 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilemedi.

Vecdi Gönül’ün Milli Savunma Bakanlığı görevi atamasını dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  onayına sunduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, onayın kısa sürede çıkmasını beklediğini söyledi.

Suriye sınırı ve diğer güney komşularımızda yaşanan hareketlilik ile askeri müdahale olasılıkları Milli Savunma Bakanlığı’nın önemini daha da artırıyor.

Vecdi Gönül Kimdir?

Mehmet Vecdi Gönül, 29 Kasım 1939’da Erzincan’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde uzmanlık eğitimi aldı. Yüksek lisansını ABD Güney California Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi alanında tamamladı.

Kaymakam, mülkiye müfettişi, İçişleri Bakanlığı Özlük İşleri Genel Müdürü, Kocaeli Valisi, Emniyet Genel Müdürü ve Ankara Valisi olarak görev yaptı. YÖK Kurucu Üyesi, İzmir Valisi ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı oldu. Sayıştay Başkanlığına seçildi. Avrupa Sayıştaylar Birliği Denetçiliği ve ECO Ülkeleri Sayıştaylar Birliği Başkanlığı yaptı. İspanya “Beyaz Kurdeleli Büyük Askeri Liyakat Nişanı”, Afganistan “Gazi Amir Amanullah Han Yüksek Devlet Madalyası”, Ukrayna “Altın Takdir Madalyası” ve Kazakistan “Askeri Madalyası” sahibi oldu.

21 ve 22’inci dönemlerde Kocaeli, 23’üncü dönemde İzmir Milletvekili seçildi. 21’inci dönemde TBMM Başkanvekili; 58, 59 ve 60’ıncı hükümetlerde Milli Savunma Bakanı olarak görev yaptı. 24’üncü dönemde NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi oldu.

İngilizce bilen Gönül, evli ve üç çocuk babası.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ