logo

Başkan Arif Çayır ‘Uludağ’ın Ilgaz’dan Neyi fazla’

Başkan Arif Çayır ‘Uludağ’ın Ilgaz’dan Neyi fazla’

feshane_ilgaz_bb_arif _cayir_ilgazÇankırı Tanıtım Günleri’nde Ilgaz standına ilgiye memnu olan Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır tanıtım çalışmalarının Ilgaz ve Çankırı için önemine işaret etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Feshane’de geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Çankırı Tanıtım Günleri’nde ziyaretçilerin ilgisini çeken stantlardan biri olan Ilgaz standında ziyaretçilerle tek tek ilgilenerek Ilgaz’ı ve Ilgaz kültürünü tanıtmak için bizzat çalışan Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır ile tanıtım günlerini, Çankırı’ya ve Ilgaz’a getirilerini değerlendirdiği bir söyleşi gerçekleştirdik.

Ilgaz’ın Sağlık Turizmi, Sporcu Kampı ve kış sporları içinuygunluğuna dikkat çeken ve “Ilgaz’ın Uludağ’dan neyi eksik?” diye soran Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, Recep Kenan aracılığı ile www.itvhaber.com’da Çankırı Tanıtım Günleri ile ilgili yaptığı değerlendirmeyle birlikte, Çankırı ve Ilgaz ile ilgili düşüncelerini aktardı.

Dünyanın İncisinde İstanbullularla Çankırı Buluştu

Dünyanın incisi olan öyle büyük bir şehirde düzenlenen bir etkinlikle Çankırı’yı buraya taşımak, Çankırı’yı hemşerilerimizle ve İstanbullularla buluşturmak, büyük bir olay. Ben emeği geçen Başta Sayın Valim, İl İdaresi yetkilileri, feshane_ilgaz_bb_arif _cayir_Federasyon Başkanı Zekeriya bey, Vakıf başkanımız, Ilgaz dernekler Biriliği Başkanımız ve diğer dernekler birliği başkanlarımıza minnet duyuyorum. Çankırı’nın ayağa kalkması için bu etkinliklerin daim olmasını temenni ediyorum. Biz de Ilgaz olarak gücümüzün yettiği kadar, Kaymakam beyin ayrılmasına rağmen Kaymakamlığın da desteğini alarak Ilgaz’ı Feshane’de temsil etmeye gayret ettik.

Tanıtım Ilgaz Ve Çankırı İçin Önemli

Feshane’de düzenlenen Çankırı Tanıtım Günleri sosyal ve kültürel bir olay. Ilgaz’ımızda üretilen balımızı, kuru fasulyemizi, yöreye özel sarık kılçık pirincimizi İstanbul’daki hemşerilerimiz ile birlikte onların komşuları İstanbullulara tanımak için buradayız. Tanıtım günleri Ilgaz’ımızın ve Çankırı’nın ismini öne çıkarmak için önemli bir olay. Hemşerilerimiz nasıl bizi ziyarete geliyorsa; biz de onları ziyarete geldik bir anlamda.

Ilgaz’ın Kaderi Değişmesi Lazım

Ben Şunu itiyorum; Ilgaz’ın kaderi değişmesi lazım. Bize Allah her türlü nimeti vermiş. Sabah yaptığım röportajda dedim ki; Ilgaz’da her şey var. Ilgaz Şiirlere mısra olmuş bir ilçe. Türkülere ve şarkılara nota olmuş. Tablolara resim olmuş. Ilgaz’ımız dünyaca tanınıyor. Ama biraz küçük kalmış, gelişememiş. Biz bu küçüklüğümüzü; biraz daha tanıtımımızı yaparak, İstanbul ve diğer illerdeki işadamı hemşerilerimizi Ilgaz’a yatırım yapmaya davet ediyoruz.

 Ilgaz, “Sağlık Turizmi” Ve Sporcu Kampı İçin Uygun

Bu yatırım ne olmalıdır; yazı farklı, kışı farklı turizme uygun bir yer Ilgaz. Ayrıca Ilgaz, “Sağlık Turizmi” kapsamındaki yaşlı bakım merkezleri, spor kompleksleri için uygun.  Spor bir yerin reklamı, tanıtımı için en uygun alan. Ilgaz sporcuların kamp yapmaları için çok uygun. Ilgaz’da yapılacak spor tesisleri ile kamp turizmi geliştirilebilir. Bölgede yapılan spor tesislerinde sporcuların kamp yapmaları Ilgaz’ın kalkınmasına destek olacaktır. Bizim Ilgaz’da hali hazırda ihtiyaca cevap verecek bir otelimiz dahi yok. Ilagz2ın içinde yok otel. Ilgaz Dağı’da kış turizmi için otellerimiz var.  Derbent’te Kadın Çayırı’nda ve Doruk’ta önemli turistik otellerimiz var. Sadece özel teşebbüs tarafından bir “Tuz Oteli” yapılıyor.

feshane_ilgaz_bb_arif _cayir __

E 80 – D 100’ Kenarındaki Arazilere Koca Tesisler Yapılsın

Karayolları kenarlarında gördüğümü büyük tesislerin bir benzeri Ilgaz’ımızda neden olmasın. Gönül isterdi ki; Ilgaz’daki E 80 – D 100 karayolunun kenarındaki boş arazilere koca tesisler yapılsın. Burada yapılacak tesisler Ilgaz halkı için iş demek, aş demek. Bu göçün durması, nüfus yoğunluğunun artması demek. Afyon ve benzeri yerlerde gördüğümüz tesisler gibi bir yerde binlerce insan konaklıyor, geliyor gidiyor.

Ilgaz’a Yatırım Yapacak Yatırımcı İstiyorum

Kısa orta ve uzun vadeli projelerimizde bu yönde çalışmalarımızla belediyemiz üzerine düşeni yapacak. Seçim beyannamemizde 146 projemiz vardı. 6 aya içinde 25 – 26 projeyi tamamladık. Sosyal kültürel faaliyetler ve ilçedeki kısa vadeli işler. Ama benim en önemli isteğim Ilgaz’a yatırım yapacak yatırımcı. Ilgaz Dağı Tüneli açınca o yol iyi değerlendirilerek kütük evler yapılabilir.

Uludağ’ın Bizden Neyi Fazla?

Uludağ’ın bizden fazla neyi var? Ilgaz’ın neyi eksik? Bakıyorsunuz, bütün Ortadoğulular yukarıda, Uludağ’da. Geçenlerde Tunus Büyükelçisi geldi ailesi ile hayran kaldı Ilgaz’daki Derbent’e. İlerideki günlerde Tunus’un bir ilçesi ile kardeş ilçe olacağız. Ben ülkemi herkesin sevdiği gibi seviyorum.

feshane_ilgaz_bb_arif _cayir_-Ben Bu Topraklara Borcumu Ödemeye Geldim

Ben bu topraklara doğduğum ve büyüdüğüm yerlere borcumu ödemeye geldim. İnşallah görev süremde farklı şeyler yapacağız. Hemşerilerimi seviyorum. Memleketimi seviyorum. Onların hayır duasını alarak işlerimizin daha iyiye doğru gideceğine inanıyorum. Ilgaz’ın büyük olan ismini daha da büyüteceğimizi, bütün dünyaya tanıtacağımızı söylüyorum. Büyükelçilere işbirliği yapıp, kış mevsimi öncesi yerel ve ulusal basını da Ilgaz’a davet ederek, bir tanıtım programı düzenlemeyi planlıyoruz.

Siyasi parti farkı gözetmeden siyasilerin girişimleri ile bu topraklara daha fazla destek yapılması lazım. Hepimiz yaptıklarımızla hatırlanacağız.

Ürünlere Ilgaz Adını Yazdık

Feshane’deki ilk organizasyonum benim. Hava muhalefetine rağmen ilgi oldukça yoğun oldu. Bütün stantlarımız farklı tasarımlar yapmışlar. Tarihi, kültürel ve yöre ürünleri sergileniyor stantlarda. Bunu yapmak kolay bir olay değil. Eminim ki eksiklerimizi görerek ileride çok daha iyilerini düzenleyeceğiz. Ilgaz’a özgü ürünlerden; kuru fasulye, bal, sarı kılçık pirinçleri paketleyip üzerlerine Ilgaz adını yazdık. Tanıtım için yapılması gerekiyor bunlar. Bizde un var, şeker var, bir de helva yapmayı öğrensek; çok farklı olacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ