logo

BAŞKANDAN YARDIMCILARINA: ‘OKULUN BOYASI YAPILSIN’

BAŞKANDAN YARDIMCILARINA: ‘OKULUN BOYASI YAPILSIN’

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kapsamında Ataşehir Belediye Başkanlığı koltuğu bu yıl Mustafa Öncel İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Akif Samet Yılmaz’ın oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Sembolik olarak Ataşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu Başkanvekili İlhami Yılmaz’dan devralan Mustafa Öncel İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Akif Samet Yılmaz’ın Başkan yardımcıları İlhami Yılmaz ve Sadık Kayhan’a ilk talimatı kendi okulu olan Mustafa Öncel İlkokulu’nun boyasının yapılmasını istedi.

23 Nisan kutlamaları kapsamında Belediye Başkanlığı koltuğunu Mustafa Öncel İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Akif Samet Yılmaz’a devrederken, Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM’deki konuşmasında düşmanlar için; ‘geldikleri gibi giderler.’dediğini ve Mecliste Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünün yazdığının altını çizen Ataşehir Belediye Başkanvekili İlhami Yılmaz, meclisin kurulmasıyla egemenliğin padişahtan alınarak millete devredilerek cumhuriyet ilan edilerek demokrasinin adımının atıldığını kaydetti.

TBMM’NİN KURULUŞ GÜNÜ “BAYRAM” OLARAK ÇOCUKLARA ARMAĞAN

23 Nisan 1920 gününün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ilk günü olduğunun altını çizen Ataşehir Belediye Başkanvekili İlhami Yılmaz, 97 yıl önce kurulan meclis ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun kurtlandığını kaydederek; “Düşmanla mücadele ederken yorgun düşen Osmanlı İmparatorluğu’nda 30 yaşlarında genç bir subay çıkıyor arkadaşlarıyla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisini kuruyor. TBMM’nin kuruluş gününü Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı adıyla “bayram” olarak çocuklara armağan etti.”dedi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yurt genelinde çocuklar birer gün boyunca yöneticilerinin koltuklarına oturuyorlar.

Ataşehir Belediye Başkanlığı koltuğu bu yıl Mustafa Öncel İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Akif Samet Yılmaz’ın oldu.

Bir günlüğüne Ataşehir Belediye Başkanlığı yapan 9 yaşındaki Akif, “Bugüne kadar ilçemiz halkı ve çocukları için parklar, bahçeler, eğlence alanları, tıp merkezleri, girişimcilik merkezleri, meslek edindirme kursları ve Ataevleri yaptık. İlçemizin altyapı problemlerini büyük ölçüde çözüme kavuşturduk” dedi.

Başkanlıkta ilk icraatı, her mahalleye bir kültür merkezi, her okula bir spor salonu yapılması talimatı olan Akif Samet Yılmaz, Mustafa Öncel İlkokulu’nun boya ve badanasının yenilenmesini ve seramik kaplamaların onarılmasını istedi.

Kendisine bu fırsatı verdiği için Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür eden Akif, talimatlarını Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz ve Sadık Kayhan’a iletti. Ardından da, Ataşehir’in kardeş kenti Almanya Monheim’dan 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlikleri için ilçeye gelen öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Monheimlı konuklardan 7. sınıf öğrencisi Lotta Jacop da Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman’ın makamına oturarak sembolik olarak Başkan Yardımcılığı görevi yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ