logo

Battal İlgezdi ‘Bütün Davaları Geri Çekiyorum!’

Battal İlgezdi ‘Bütün Davaları Geri Çekiyorum!’

Atasehir Belediye meclisi_battalAtaşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, seçim döneminde kendisini ve ailesini hedef alan asılsız iddialara karşı açtığı bütün davaları geri çektiğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi ikinci oturumunda konuşan Battal İlgezdi, 30 Mart 2014 Yerel seçim kampanyaları sırasında ve öncesinde kendisi ve ailesini hedef alan karalama, asılsız iddia ve iftira kampanyası yürütenlere karşı yargıya başvurduğunu, ceza ve tazminat davaları açtığını söyledi.

Sıklıkla siyasetin ilkeli ve ahlaklı yürütülmesi gerektiği yönünde açıklamaları olduğunu hatırlatan İlgezdi, avukatlarına talimat vererek Ataşehir Belediye Meclisi’nin yeni döneme temiz bir sayfayla başlaması adına, seçim döneminde ve öncesinde yapılan bu karalamalar ve önceki dönem meclis üyeleri hakkında açılan davaları geri çekeceğini ifade etti.

Ataşehir Belediye Meclisi 2. Dönem Nisan Ayı 2. Toplantısına mecliste gurubu bulunan siyasi partiler; Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi grup başkanları CHP’li İlhami Yılmaz ve Ak Partili Mustafa Cevat Arzık’ın, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na mecliste yapılan yumruklu saldırıyı kınadıkları ve geçmiş olsun dileklerini dile getirdikleri gündem dışı konuşmaları ile başladı.

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Sadi Özata’nın katip üye Mutafa Kemal Aldoğan’a okuttuğu bir önceki oturumun tutanak özetleri oylanarak kabul edildi.

Ak Partili üyelerce, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından yanıtlanmak üzere Ataşehir Belediye Meclis Başkanlığı’na, Ataşehir Belediyesi tarafından işten çıkarıldığı iddia edilen işçiler hakkında bilgi talep ettikleri yazılı önerge verildi.

Daha sonra gündeme geçildi ve İlhami Yılmaz Faaliyet raporunu okumak istemesi ve M. Cevat Arzık’ın denetim raporuna öncelik talebi üzerine denetim raporunun okunmasına geçildi.

Denetim Komisyonu Ak Partili üyesi Mahmut Yörük tarafından okundu. Mahmut Yörük tarafından okunan denetim raporu Ak Partili üyelerin muhalefet şerhi ve 15 ret oyuna karşı CHP’li üyelerin 23 oyu ile kabul edildi.

Denetim raporunun oylanıp kabulü sonrası Faaliyet raporu görüşmelerine geçildi.

Ataşehir Belediye Meclisi CHP Gurup Başkanı İlhami Yılmaz Ataşehir Belediyesi’nin 2013 yılına ait faaliyet raporunu okudu. Ataşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Başkanı Mustafa Cevat Arzık tarafından gurubunun Faaliyet Raporuna ait görüş ve eleştirileri dile getirildi.

Ataşehir Belediye Meclisi CHP Gurup Başkanı İlhami Yılmaz sorular ve yapılan eleştirilere cevabı sonrasında Ataşehir Belediyesi 2013 yılı Faaliyet Raporu’nun oylamasına geçildi.

Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata tarafından gerçekleştirilen açık oylamada Ataşehir Belediyesi 2013 yılı Faaliyet Raporu Ak Partili üyelerin 15 ret oyuna karşı CHP’li üyelerin 23 oyu ile kabul edildi.

Bir önceki oturumda Salı –  Perşembe 17:00 saatleri olan meclisin çalışma planı değişikliği, Pazartesi –  Perşembe 17:00 olarak oyalanıp kabul edildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ