logo

BATTAL İLGEZDİ ‘DÖNÜŞÜMÜ ENGELLEYEN FİRMA RUHSAT ALAMAZ’

BATTAL İLGEZDİ ‘DÖNÜŞÜMÜ ENGELLEYEN FİRMA RUHSAT ALAMAZ’

Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planı ile ilgili itvhaber.com’a açıklama yapan Battal İlgezdi, 1/binlik planın yıl sonunda İBB’de olacağının öngörüldüğünü söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

itvhaber.com’a plan ve uygulama sırasında Yenisahra ve Barbaros mahallerindeki vatandaşların yanında olduğunu açıklayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, kimseyi mağdur etmemeden herkesi memnun ederek süreci işleteceklerini söyledi.

IMG_0085

BENİM ÖNCELİĞİM, VATANDAŞLARIMIN MAĞDUR OLMAMASI

battal_ilgezdi_imar-önce vatandaşlarla ve daha sonra da bölgede proje uygulama hedefi olan firmalarla toplantılar yaptığını kaydeden İlgezdi, toplantılarda kendi düşüncelerini aktardığını ifade ederek; “Benim önceliğim, oradaki vatandaşlarımın mağdur olmaması. Bütün amacım ve hedefim o. Çünkü insanlarımız çok zor mal, mülk sahibi oluyorlar. Bölge halkı 40 yıldır bunu bekliyor. Onların menfaati için ney yapılması gerekiyorsa o yapılacak” dedi.

“FİKİRTEPE GİBİ OLMADAN ÇÖZECEĞİZ”

Müteahhit firma temsilcileri ile yapılan toplantıda açıkça “önce vatandaş” dediğini vurgulayan Battal İlgezdi, onların da çalışma yaptığını, emek harcadığını kaydederek; “Ortak bir anlayışla; kimse kimseyi mağdur etmeden, bölge Fikirtepe gibi olmadan çözeceğiz” isteğini dile getirdiği temsilcilerden olumlu görüş geldiğini söyledi.

“DÖNÜŞÜMÜ ENGELLEYEN FİRMA RUHSAT ALAMAZ”

Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin Fikirtepe gibi olmayacağını, buna izin vermeyeceklerini kaydeden İlgezdi, kesin bir dille, “Dönüşümü engelleyen firma olursa ruhsat alamaz benden” ifadesini kullanarak; dünüşümü engelleyen firmanın kendisinde ruhsat alamayacağının altını çizdi.

MAĞDUR VATANDAŞLARA İTİRAZDA HUKUKİ VE TEKNİK DESTEK VERDİK

Süresi tamamlanarak askıdan inen Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Revize Nazım İmar Planı’nda mağduriyet yaşadıklarına inana vatandaşlara itiraz sürecinde hukuki ve teknik destek verdiklerini kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, süreçle ilgili Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com’a önemli açıklamalarda bulundu.

İMAR PLANININ ÇIKMASININ ÖNEMLİ

Eksikliklere rağmen imar planının çıkmasının önemine vurgu yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Yenisahra ve Barbaros mahalleleri halkının haklarını 30 yıl sonra alacaklarını kaydederek; “Yıllar önce çıkması gereken bölgenin imar planı yeni çıkıyor. Bölgede çarpık yapılaşma oldu bu arada. Bunu nasıl çözeceğiz bilemiyorum. Bölge halkı ile oturup konuşacağız” dedi.

cevre (5)

BİNLİK PLAN VATANDAŞLA BİRLİKTE, GÖRÜŞ ALINARAK

5 binlik plan sürecinin tamamlanması sonrası, kendilerinin uygulama planını şeffaf bir şekilde hazırlayacaklarını kaydeden Battal İlgezdi, planı vatandaşla birlikte, görüş alınarak hazırlayacaklarını kaydedip; “Bizim görevimiz şu an, 1/5 binlik plana uygun olarak Binlik palanları yapıp, bir an önce hayata geçirip; oradaki vatandaşları da ortak bir anlayışla bir araya getirerek sorunu çözmektir” diye konuştu.

İTİRAZLARA “SOSYAL BELEDİYECİLİK” GEREĞİ DESTEK OLDUK

Büyükşehir’in itirazları değerlendireceğini, İmar Komisyonunda alacakları karar sonrasında 1/5 binlik planın kendilerine geleceğini belirten Başkan İlgezdi, 800 civarında olduğu bilinen bireysel itirazların hazırlanıp iletilmesine “sosyal belediyecilik” gereği destek olduklarını kaydetti.

cevre (7)

“ÇOK ÇABUK VE SERİ ŞEKİLDE BİNLİKLERİ YAPACAĞIZ”

Bundan sonraki süreci; “Büyükşehir ile ortak bir anlayışla; önce Büyükşehir’de 1/binlik plana yapılan itirazları doğru değerlendirecekler. Biz de o planlara uygun olarak 1/binlik uygulama planını yapacağız. Çok çabuk ve seri şekilde binlikleri yapacağız” şeklinde açıkladı.

BİRLEŞEREK, DOĞRU FİRMAYLA ANLAŞSINLAR

“Benim o bölgede yaşayan herkesten bir ricam var” diyen Başkan İlgezdi, bölgedeki hak sahiplerinden; birleşerek, doğru firma ile anlaşmalarını önererek şu tavsiyelerde bulundu; “Kendi menfaatleri ve çıkarları için bir araya gelecekler. Sonra ona uygun, kendilerini yarı yolda bırakmayacak, sağlıklı müteahhitler bulacaklar. Bunu da avukatları ile beraber yapsınlar. Çünkü ortalıkta gezen bir sürü çantacılar var. Bunlara aldanmayacaklar. İmza atmayacaklar. Sağlıklı bir anlaşma olacak. Önemli olan, işin düzgün olması… Biz ona uygun yapacağız bu işleri. Bir an evvel çıkaracağız 1/binlik planları…”

YENİSAHRA 1/BİNLİK PLANI YILSONUNDA İBB’YE GİDER

2 ay süreyle itirazların görüşülmesini beklenen Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Revize Nazım İmar Planı’nın Eylül gibi kendilerine gelmesinin ön görüldüğünü kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediyesi olarak kendilerinin hazırlıkları yapmakta olduklarının altını çizerek; “Biz çalışıyoruz. Hazırlıklarımız hemen memen bitiyor. 1/5 binlik plan Eylül’de bize gelirse biz, 1/ binlik planı 11. Ayda Meclise getiririz. Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/ Binlik Uygulama İmar Planı yılsonunda İBB’ye gitmiş olur” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ