logo

BATTAL İLGEZDİ ‘EN KÖTÜ PLAN PLANSIZLIKTAN İYİDİR’

BATTAL İLGEZDİ ‘EN KÖTÜ PLAN PLANSIZLIKTAN İYİDİR’

Yargıya taşınan 1/5000’lik planın 2008’de iptali ile çıkmaza girdiğini belirten, Battal İlgezdi sorunu İBB, Bakanlık yada yetki verilirse Ataşehir Belediyesi’nin çözebileceğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Belediye Meclis toplantısı sonrasında basın mensupları ile bir araya gelen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Yeni Çamlıca Mimar Sinan ve Mevlana mahallelerinin mülkiyet ve imar sorunları ile çözüme yönelik değerlendirmelerini aktardı.

EN KÖTÜ PLAN PLANSIZLIKTAN İYİDİR

Başkan Battal İlgezdi, Yeni Çamlıca Mimar Sinan ve Mevlana mahallelerinin muhtarları öncülüğünde düzenlenen ve bölgenin mülkiyet sorununa dikkat çekildiği toplantıda ele alına kök tapuya dönülmesi ve encümen kararı ile kendine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Bölgenin sorununun hazırlanacak yeni bir imar planı ile çözülebileceğini, en kötü planın plansızlıktan iyi olduğunu söyledi. İlgezdi, mülkiyet sorununun da imar planı ile birlikte çözüleceğini kaydetti.

İLGEZDİ, SADİ ÖZATA’NIN MAKAM ODASINDA BASIN MENSUPLARINA AÇIKLAMA YAPTI

İlgezdi günlerdir konuşulan anca bir türlü sorunu çözülmeyen Yeni Çamlıca Mimar Sinan ve Mevlana mahallelerinin muhtarlarının yaptığı toplantıyı hatırlatan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata’nın makam odasında bir araya geldiği basın mensuplarına konu ile ilgili ayrıntılı açıklama yaptı.

YEDPA YARGIYA TAŞIDI 1/5000 PLAN 2008’DE İPTAL OLDU

Yeni Çamlıca Mahallesi’nde ki sorunun 1973 yılından beri devam ettiğini kaydeden İlgezdi, bölgede Ümraniye Belediyesi tarafından 2005 yılında ıslah imar planı uygulaması yapıldığını, YEDPA’nın yargıya taşıması üzerine 14/05/2008 tarihindeki mahkeme kararı ile planların iptal edildiğini, iptal edilen planlar nedeniyle bölgedeki sorunların çıkmaz girdiğini ifade etti.

ENCÜMEN KARARI AÇILAN DAVA NEDENİYLE ZORUNLU ALINDI

Encümen kararının bölgedeki hak sahiplerince açılan bir dava nedeniyle zorunlu olarak alınması gereken bir karar olduğunu kaydeden, encümen kararını bu nedenle ve zorunlu olarak aldıklarının altını çizerek, bu encümen kararını uygulayacaklarını muhtarlara söylediğini ifade etti.

SORUNU İBB, BAKANLIK ve (YETKİ VERİLİRSE) İLÇE BELEDİYESİ ÇÖZER

Bölgenin sorununun, kök tapu uygulamasından çok yeni bir plan çalışması ile çözülebileceğini iddia eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, çözüm seçeneklerini ise; İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) tarafından yapılacak yeni bir plan çalışması, Bakanlık tarafından hazırlanacak Plan çalışması yada kendilerine İBB tarafında verilecek bölgeye yönelik imar planı yetkisi ile ve ilçe belediyesince hazırlanacak imar planı ile çözülebileceğini sıraladı.

SORUNU YENİ BİR İMAR PLANI ÇÖZER

Başkan İlgezdi Ataşehir Belediyesi’ne yetki verilmesi durumunda bölgedeki mülkiyet ve imar sorununun çözülmesi için elinden geleni yapacağını kaydederek; “İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bu alanla ilgili 1/5000 ölçekli imar planı çıkarması halinde sorun çözüme kavuşacaktır. Eğer bunu yapmıyorlarsa bize yetki versinler 2 ay içerisinde gerekeni yaparız. Bölgenin imar planını hazırlar Büyükşehir’e göndeririz” dedi.

YETKİ VERSİNLER BİZ ÇÖZELİM

İlk iki seçeneği uygulamada kurumların isteksizliğinin herkesçe gözlendiğine işaret eden İlgezdi, kendilerine verilecek bölge ile ilgili yekiyle yeni bir imar planı çalışmasını kısa sürede tamamlayacaklarını, bölgenin imar sorununu çözerken de mülkiyet sorununun da çözüleceğini iddia etti.

BAKANLIK ÇALIŞMASINA KATKI VERİYORUZ

Yeniçamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan Mahalleleri Platformu tarafından toplantıda muhtarların açıklamalarında samimi olmadıklarını, kendilerine çok yakında bilgi verdiğini, Bakanlık çalışmasına katkı vermediği yönündeki iddialarının da asılsız olduğunu, belgeler göstererek yalanladı. İlgezdi toplantıda Bakanlık ile Ataşehir Belediyesi arasındaki iletişim ve yazışma ile ilgili belgeleri basın mensuplarına göstererek, Bakanlığın kendilerinden istediği bütün bilgilerin cevabını ilettiklerini söyledi.

BAKANLIK ÇALIŞMA YAPIYOR. SONUCUNU BEKLİYORUZ

Çevere ve şehircilik Bakanı tarafından Ataşehir ziyaretinde bölgenin sorununun çözümüne yönelik çalışma başlatacaklarını söylediklerini, bunu üzerine Bakanlık tarafından çalışma başlandığını ifade eden “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgeyle ilgili çalışma başlattı. Bizden belgelerle birlikte rapor istendi, kendilerine ilettik. Bakanlık şuan bir çalışma yapıyor. Bizde bu çalışmanın sonucunu bekliyoruz” diye konuştu.

GELSİNLER ÇADIR DA YEMEKLER DE BELEDİYEDEN

Muhtarların öncülüğünde Yeniçamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan Mahalle Platformu’nun yaptığı toplantıda, yürüyecekleri belediyenin önünde çadır kuracakları açıklamasını değerlendiren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Muhtarlar gelip belediye önünde çadır kurabilirler. Hatta kendilerine çadır ve yemeği de biz veririz. Ben de onlarla birlikte çadırda kalmaya hazırım. Ancak bu arkadaşlar halkı kandırmaya kalkmasınlar ve beni tehdit etmesinler. Ben buna asla izin vermem” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ