logo

BATTAL İLGEZDİ ‘HİÇBİR İŞE EVET DEDİĞİNİZİ GÖRMEDİM’

BATTAL İLGEZDİ ‘HİÇBİR İŞE EVET DEDİĞİNİZİ GÖRMEDİM’

Battal_ilgezdi_atasehir_meclis_faaliyet raporu (0)Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ferhatpaşa  Hayvan Barınağı Projesi”nin 18 aydır Büyükşehir’de bekletildiğini, yapılan hiçbir işe evet denilmediğini söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi 2015 Faaliyet Raporu görüşmeleri sırasında AK Parti grubunun eleştirilerine cevaben konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, söylenenlerin yanlış olduğunu iddia ederek; borcun alacak, alacağın da borç olarak gösterildiğini iddia etti.

Ataşehir Belediyesi’nin batmış gibi konuşulduğuna dikkat çeken Başkan İlgezdi, “Borçlar varsa alacak da vardır. Burası devlet, alacak verecek hesapları yapılır ona göre borçlanılır” dedi.

Esatpaşa, Örnek ve Mustafa Kemal mahallelerinde 5 bin kişiye tapu verdiklerini, görevlerinin  vatandaşı mağdur etmek olmadığını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ferhatpaşa  Hayvan Barınağı Projesi”nin 18 aydır Büyükşehir’de bekletildiğini kaydederek; yapılan hiçbir işe evet denilmediğini iddia etti.

İmar Plan olmadan hiçbir değişimin olmayacağını, Bakanlığın imar vermeden sorunların çözülmeyeceğini,  kimseyi kandırmanın anlamı olmadığını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Getirin planları 1 ayda bu sorunları çözeyim” iddiasında bulundu.

Çöpü dahi toplamayı beceremeyenlerin akıl verdiğini, Ataşehir Belediye Başkanına ambargo koyarak seçim alınmayacağını ifade eden Başkan Battal İlgezdi, “Türkiye’de en şeffaf ihaleyi yapan Ataşehir Belediye Başkanı’dır” dedi.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ BATMIŞ GİBİ KONUŞMAYIN

2015 Yılına kadar tahakkuk edilmesi gereken 250 milyon liranın Kadıköy, Ümraniye ve Sancaktepe‘den gelen borçlar olduğunu kaydeden Başkan Battal İlgezdi, Ataşehir Belediyesi’nin borçlarının yıl sonuna kadar ödeneceğini iddia ederek; “Hesapları incelerken bir arkadaşımı göndereyim, beraber inceleyin. Söylediklerinizin hepsi yanlış. Borcu alacak gibi gösterip, alacağı borç gibi göstermişsin. Bankada 21 milyon lira var. Bunu borç olarak gösteriyorsun. Hesap açık ve şeffaf. 2015 yılına kadar tahakkuk edilmesi gereken para 250 milyon liradır. Bunu tahakkuk edilmesinin nedeni Kadıköy, Ümraniye ve Sancaktepe’den gelen borçlardır. Vatandaşa makbuzu kesmiş bize alacak gibi göstermiş ama ortada hiçbir şey yok. Resmi olarak da biz bunları buraya koymak zorundayız. Diğer borçlara baktığımızda Ataşehir Belediye’sinin borcu ve alacağı rakamlar tam tersine bu yıl sonuna kadar borçların hepsi ödeniyor, ayrıca 24 milyon lira da kasada kalıyor. Bir şey ortaya atarken hayali olarak atamazsın. Burada bankacı, hesap uzmanı insanlar var. Burada 40 milyon borç var. Bu borç 4 yıl vadeli, her yıl 10 milyon ödemek kaydıyla. Eksikler olabilir, yanlışlar da olabilir ama sanki Ataşehir Belediyesi batmış gibi konuşmayın. Borçlar varsa alacak da vardır. Burası devlet, alacak verecek hesapları yapılır ona göre borçlanılır. Biraz insaflı olup elinizi vicdanınıza koyun. Hep eleştiriyorsunuz bir kere de evet şu işleri yaptınız deyin” şeklinde konuştu.

ÖRNEK VE MUSTAFA KEMAL’DE 5 BİN KİŞİYE TAPU VERDİK

Örnek Mahallesi’ndeki bütün ara sokakları yaptım yaptıklarını belirten ve Büyükşehir’e ait ana caddesinden geçerken utandığını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, siyasetçilerin  görevinin vatandaşı mağdur etmek olmadığını vurgulayarak; “Büyükşehir’e ait. Her seferinde zabıtayı gönderiyorsunuz esnafa zulüm yapıyorsunuz. Beceremiyorsanız bırakın biz yapalım. Biz Esatpaşa, Örnek ve Mustafa Kemal mahallelerinde 5 bin kişiye tapu verdik. O dönemde Toki’nin tapuları vardı. Ben o dönemin TOKİ başkanı ile görüştüm. Tam organizasyonu yapacağım bir mahalle muhtarı ve siyasi partinin ilçe başkanı geldi ve “sakın buna vermeyin tapuları biz dağıtalım” dediler. Tamam dedim. Benim o gün 300 liraya verdiğim tapulara TOKİ bugün bin 500 lira istiyor. Bu insanlar 30 yıldır burayı bekliyor nasıl alacaklar tapuları. TOKİ elinizde, gidelim TOKİ’ye hep beraber konuşalım fiyatları aşağı çekelim. Siyasi sorumluluğumuzu ve görevimizi yapalım. Siyaset gelip geçer. Bizim görevimiz vatandaşı mağdur etmek değil” dedi.

YAPILAN HİÇBİR İŞE EVET DEDİĞİNİZİ GÖRMEDİM

Ferhatpaş’da yapmayı planladıkları “Hayvan Barınağı”nın her şeyinin hazır olduğunu, Büyükşehir’den izin çıkmadığı için yapamadıklarını kaydeden Battal ilgezdi, “Hayvan Barınağı Projesi”nin 18 aydır Büyükşehir’de bekletildiğini kaydederek; “120 metre arsa vardı biz 17 dönümünü devletten satın aldık. Geri kalanını bize vermedikleri için orada projemizi hayata geçiremedik. Proje 18 aydır Büyükşehir’in elinde duruyor, CHP belediyesi olduğumuz için hala onaylamadılar. Vatandaş her şeyi ilçeden bekliyor ama benim izin almadan çatı bile yapma yetkim yok. Burası ilçe olduğunda 1/5000’lik planların hepsi yapılmalıydı. Vatandaş Ferhatpaşa’dan Örnek Mahallesine gitmek için üç minibüs değiştiriyor. Burayı ilçe yaparken caddesini, yolunu yapın, ulaşımını sağlayın. Herhalde önce ilçe yapalım da sonra dönüştürürüz diye düşündüler. Burada kentsel dönüşüm kararı aldım ona da hayır dediniz. Burada yapılan hiçbir işe evet dediğinizi görmedim. Ferhatpaşa’yı, tapuyu vermediğinizden dolayı yapamıyoruz. Verin tapuyu hemen yarın oraya da başlayalım” şeklinde konuştu.

“İMAR VERMEDEN BU SORUN ÇÖZÜLMEZ. KİMSEYİ KANDIRMANIN ANLAMI YOK.”

Meclise, “Yeniçamlıca’yı ben mi bu hale getirdim?” sorusunu yönelten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Plan olmadan hiçbir değişim olmaz” diyerek, “Getirin planları 1 ayda bu sorunu çözeyim” iddiasıyla; “Mustafa Cevat Arzık planların nerede yapıldığını ve Yeni Çamlıca sorununun nasıl çözüleceğini iyi bilir. Yeniçamlıca’ya 1/5000’lik plan yapılmadan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar vermeden bu sorun çözülmez. Kimseyi kandırmanın anlamı yok. Şimdi ben mahallelere gitmeye başlıyorum. Cesaretiniz varsa buyurun gelin Yeniçamlıca’da bir mekanda mahalle sakinleri ile bir araya gelelim. Ayıptır, burada yalan söyleyip kandırmayın insanları. Plan olmadan hiçbir değişim olmaz. Getirin planları 1 ayda bu sorunu çözeyim. Ben geldiğimde Yeniçamlıca rezil bir haldeydi. Asfaltından çocuk parkına kadar her şeyini yaptım” dedi.

ÇÖPÜ DAHİ TOPLAMAYANLAR ŞİMDİ AKIL VERİYORLAR

Ataşehir Belediye Başkanı’na ambargo koyarak seçim alınmayacağının altını çizen İlgezdi, “insanlar bize oy verirken bu işi çözün diye verdi. Bu insanların hakkını gasp etmek ne bize ne size yakışır” diyerek; “Çöpü dahi toplamayı beceremeyenler şimdi burada akıl veriyorlar. İnsanın yaptığı iş aynasıdır. Bakın arkadaşlar bugün bu sıralarda 15 kişisiniz, önümüzdeki seçimlerde 9-10 kişi geleceksiniz. Bu anlayış tarzıyla siyaset olmaz. Ataşehir Belediye Başkanına ambargo koyarak seçim alınmaz. Bu kentin geleceği için yapacağımız şeyler var. Seçilene kadar siyasi partilerin adayıyız ama seçildikten sonra herkes Ataşehir için çalışmalıdır. Emek evlerin orada Atapark’a başlıyorum. Türkiye’nin en güzel parkı olacak. Kentin vizyonu için bir de şehir kulübü yapacağım” ifadelerini kullandı.

YETKİ BİZE VERİLDİYSE DOĞRU KULLANACAĞIZ

Çöp ihalesini Üsküdar Belediyesi’nin 124 milyon, Avcılar Belediyesi’nin 115 milyon liraya verdiğini kendilerinin ihale rakamının ise 87 milyon olduğunu kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ben eminim ki Türkiye’de en şeffaf ihaleyi yapan Ataşehir Belediye Başkanı’dır. Diğer belediyelerde dosyalar üst katlarda satılıyor. Birisi çıkıp “Ataşehir Belediye Başkanı’nda dosyam var” desin ben yarın istifa ederim. Herkes günü gününe dosyasın alır ihaleye girer. O konuda kimseye veremeyecek bir hesabımız yok. Üsküdar Belediye Başkanlığı 3 yıllığına çöpün ihalesini 124 milyon liraya, Avcılar Belediyesi 115 milyon liraya vermiş, biz ise 87 milyon liraya vermişiz. Bu kürsülerde konuşurken doğru şeyler söyleyeceksin. Vatandaşın menfaatiyle, geleceğiyle oynamaya kimsenin hakkı yoktur. Bu yetki bize verildiyse bunu doğru kullanacağız” diyerek, kürsüden meclise hitap ettiği konuşmasını tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ