logo

Bekir Kaplan’dan “Basın Danışmanlığının İncelikleri”

Bekir Kaplan’dan “Basın Danışmanlığının İncelikleri”

bekirkaplansunumİstanbul Valiliği Basın Danışmanı ve İstanbul Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Bekir Kaplan, basın danışmanlığının inceliklerinden ve sahip olması gereken özelliklerini anlattı.

İstanbul Valiliği Basın Danışmanı ve  İstanbul Valiliği-İstanbul Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Bekir Kaplan, Marmara Belediyeler Birliği’nin Abant’ta düzenlediği toplantı kapsamında verdiği eğitimde, basın danışmanlığının inceliklerinden ve bir basın danışmanının sahip olması gereken özelliklerden söz etti.

Marmara Belediyeler Birliği’nin, kamu ve yarı-kamu kuruluşlarının basın danışmanları ve çeşitli departman müdürlerini bir araya getirdiği organizasyon Abant’ta gerçekleştirildi.

Organizasyon kapsamında, İstanbul Valiliği Basın Danışmanı ve İstanbul Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Bekir Kaplan’ın, basın danışmanlığı vazifesinin gücü ve önemini anlattığı seminer büyük ilgi gördü.

“İyi bir danışman nasıl olmalı?”

Bekir Kaplan, verdiği eğitimde şunları dile getirdi:

“Basın danışmanları olarak her biriniz ayrı ayrı güçlüsünüz, güç sahibisiniz ve birer değersiniz. Halkın teveccüh gösterip seçtiği özel isimlerle çalışıyorsunuz. Bu kadar önemli bir vazifeye sahip olmak özgüven gerektirir. Kendinize güveniniz tam olmalı ki vazifenizin sorumluluklarını taşıyabilesiniz.

Herbirinizin ayrı bilgi birikimi ve ayrı yetkinlikleri var. Bunlardan aldığınız güç ve cesaret ile, bu ülkeye katkıda bulunmak vazifeniz/vazifemiz.”

Kaplan, iyi bir basın danışmanının sahip olması gereken özellikleri de şöyle sıraladı:

* İyi bir basın danışmanı, danışmanlık yaptığı 1 numara ile devamlı göz temasında olmalı; onun jest ve mimiklerinden ne istediğini hatta o an nasıl hissettiğini büyük ölçüde anlayabilmeli.

* Alanına göre, yöneticisine/başkanına/patronuna gelen soruları ve sorunları en aza indirmeli. Gerekliyi gereksizden ayırt edip, hizmet sunduğu kişiyi rahatlatmalı, olası sıkıntıları minimize etmeyi bilmeli.

* Gündemi takip etmeli. Devamlı yeni projeler, özel çalışmalar üretmeli. Kamuoyunun nabzını tutmayı bilmeli ve  halkın ilgisini çeken, vatandaşa faydası olacak işleri, projeleri takip etmeli.

* Ürettiği projelere güvenmeli ve bu projeleri en uygun ve sağlam şekilde sunmayı bilmeli. Üretilen projeler ve özel çalışmalar hakkında ikna ediciliği olmalı.

* Sağlam bir projenin, uygulanması hususunda hizmet sunduğu kişiyi etkileyip ikna edebilirse o proje başarıyla taçlanma yolunda yürümeye başlar. İknadan sonra, projeyi takip edip en başarılı ve faydalı şekilde sonuçlandırmak gerçek bir başarıdır.

Marmara Belediyeler Birliği’nin çevre, eğitim-İK, mali hizmetler, bilgi işlem ve basın iletişim çalışanlarını ayrı programlarla bir araya getirdiği Abant Kampı,  Yönetim Danışmanı Angela Teresi  tarafından verilen “Herkesle İyi İletişim Mümkün mü?”  semineri  ile sona erdi.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ