logo

Belediye Başkanı Arif Çayır ‘Ilgaz Yerinde Durmuyor’

Belediye Başkanı Arif Çayır ‘Ilgaz Yerinde Durmuyor’

Röportajında Ilgaz Olmadan Çankırı, Çankırı Olmadan Ilgaz Olmaz’ diye konuşan, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, “Ilgaz yerinde durmuyor, 5 -10 yıl sonrası çok farklı olacak’ dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

ÇANDEF (İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu) tarafından düzenlenen kahvaltılı “İlçe Buluşmaları” toplantısının Ilgaz programına konuk olarak katılan ve “Ilgaz Olmadan Çankırı, Çankırı Olmadan Ilgaz Olmaz” diyen Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’a verdiği röportajda, ilçede yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek Ilgaz’da bu kış “Doğalgazın yanmaya başlayacağı” müjdesini verdi.

GASİLHANE VE TAZİYE EV İÇİN HAYIRSEVERLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ

Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’a verdiği röportajda, Ilgaz’da Gasilhane ve taziye evi projelerinin hayata geçirilmek üzere olduğunun altını çizen Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, hayırsever Ilgazlı iş adamlarından bu hayırlı projeye katkılarını beklediklerini kaydederek; “İki mezarlık arasında tahsis edine araziye modern bir Gasilhane ve üzerine de taziye evi yapıyoruz. Sizlerin de bu projeye desteğinizin olmasını istiyoruz. Kesimhane çalışmamız sürüyor. Temelini atıyoruz. Kısa sürede tamamlayacağız. Yangın çıktı müdahale edecek merdiveniz yok. Niye 30 metre merdiveni olan bir itfaiye aracımız olmasın. Doğalgazımız geldi. Modernlik olan doğalgazımızı Aralık ayında vereceğiz. Pazar projemiz biraz gecikti. Sanayi sitesi projemizi de hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

ZEKERİYA AÇIKGÖZ BAŞKANLIĞINDAKİ, ÇANDEF YÖNETİMİNE TEBRİK

İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu yeni Genel Merkezi’nin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden, Çankırılılara yakışan, yaren odası ile Çankırı kültürünü İstanbul’a taşıyan merkezi bir yerde olduğunu belirten Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, Zekeriya Açıkgöz başkanlığındaki ÇANDEF yönetimini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

BELEDİYE HİZMET BİNASI TURİZM OTELCİLİK YÜKSEK OKULUNA TAHSİS

3.5 yıl önce göreve geldiğinde Ilgaz’ın var olan sıkıntılarını, hemşerilerinin ve duaların desteği ile Ilgaz’da iyi şeyler yapmaya gayret gösterdiklerini kaydeden Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, daha önce tahsis edilen ancak yer olmayan Fakülte için dönemin Rektörü ile görüşerek, belediye hizmet binası olarak yapılan yapıya 1.5 milyonluk bir harcamayla Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin Ilgaz’daki Turizm Otelcilik Yüksek Okulu birimine tahsis ettiklerini söyledi.   

YÜKSEK OKULU ILGAZI’I HAREKETLENDİRDİ, İKİNCİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Ilgaz’daki Turizm Otelcilik Yüksek Okulu’nda 100’e yakın öğrenim gören öğrencinin Ilgaz’a hareket getirdiğinin altını çizen Arif çayır, alış veriş, sportif faaliyet, turizm alanlarında katkılarının da olduğunu vurgulayarak; “İkinci bir bölüm olarak Rehberlik bölümünün de Ilgaz’da açılması için girişimlerde bulunduk. Siyasi partilerin temsilcileri ile Rektörlüğü ziyaret ederek taleplerimizi ilettik. Çankırı’daki Orman Fakültesi’nin bir bölümünün Ilgaz’a gelmesi gerektiğini belirttik. ‘Biz Olmadan Çankırı Olmaz, Çankırı Olmadan Biz olmayız’ diyoruz.  Orman Fakültesi için uygun olan Ilgaz orman alanı. Nurettin Akman beye teşekkür ediyorum. Yaban hayatı ile ilgili uygulamalarını Belören Köyü’ndeki Nurettin Akman beyin tesisinde yapılabileceğini ilettik” şeklinde konuştu. 

KALİTESİZ YAKITTAN DOĞALGAZLA KURTULAN ILGAZ’A; MODERNLİK, SAĞLIK, KONFOR

Doğalgaz gelmeden Ilgaz’ın kaderi değişmez” diyerek doğalgazı Ilgaz’a getirme çalışmalarına başladığını belirten Arif Çayır, Kış mevsiminde yakıt kalitesi nedeniyle yaşanan hava kirliliğini de önleme amacı ile çalışmalarını hız verdiklerini ifade ederek; “Kalitesi düşük kömürlerin Yeşil Ilgaz olarak bildiğimiz ilçemizde Koah hastalarında artış kaydedildiğini tespit ettik. Ilgaz’da Doğalgaz çalışmaları devam ediyor. Bir kısma bu yıl sonuna kadar vereceğiz doğalgazı.  Önümüzdeki yaza Ilgaz’ın tamamına doğalgaz verilecek. Doğalgaz, modernlik, sağlık, konfor demek. Ilgaz’ımıza hayırlı olsun” dedi.

KESİMHANEDE GÜNDE 100 BAŞ HAYVANIN KESİLEBİLECEĞİ  KAPASİTE

Ilgaz’da temeli yakında atılacak bir kesimhane projeleri olduğunu, besiciliğin bir bölgede kooperatifleşme ile toplu olarak yapılması için çalışmalar yaptıklarını, şehir merkezindeki besiciliği  bu bölgeye taşıyarak ve yapılacak modern kesimhane ile Ilgazlıların hijenik, sağlıklı bir kesim yerine kavuşacağını ifade eden Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, Ilgazlıların sağlıklı et yiyebileceğini, Kurban Bayramında da günde 100 baş hayvanın kesilebileceği bir kapasitenin olduğunu, ileri aşamada kesilen etlerin paketlenerek “Ilgaz Et” adıyla satışını gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

YÜRÜMEYEN, ÇALIŞMAYAN BİR ARAÇ PARKINI YENİLİYORUZ

Kapalı Pazar projelerinin çalışmalarının sürdüğünü yer konusunda yaşanan sıkıntı nedeniyle projenin biraz geciktiğini kaydeden Başkan Arif Çayır, geldiklerinde yürümeyen, çalışmayan bir araç parkına sahip olan Ilgaz Belediyesi’nin garajındaki araçları büyük paralar harcayarak yenilediklerini ifade ederek; “Adana, Mersin belediyelerinden ve Türkiye Belediyeler Birliğinden bağışlar oldu. İhtiyaç halinde kullanabileceğimiz vidanjörümüz yoktu. Bir midibüs ile birlikte Belediyemize bağış yaptılar.  İstanbul Belediyesi ile yaptığımız görüşmelerde asfaltlama ve yol çalışmalarında kullanmak üzere s ilindir ve greyder tedarik etmeye çalışıyoruz” dedi.

ILGAZ’DA TURİZMDE HENÜZ ARZULADIĞIMIZ HEDEFE ULAŞAMADIK

Turistin konaklama ve hizmette kalite istediğini, Ilgaz’da bu alanda henüz arzuladıkları hedefe ulaşamadıklarını kaydeden Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, Ilgaz merkezde bulunan  aktif durumdaki, çatısına vatandaşların tavuk kümesi yaptığı tarihi hamamı turizme kazandırmaya çalıştıklarını, dağ veya yayla turizmi tarihi hamamı turizme kazandırmaya çalıştıklarını, dağ veya yayla turizmi amacıyla bölgeye gelen turistleri Ilgaz şehir merkezine çekecek yatırımlar yapmayı planladıklarını bu amaçla bir “KÜLTÜR EVİ” projesi çalışması başlattıklarını, yöresel ürünlerin satıldığı Köy Pazarı yapacaklarını belirtti.

70 BİN GÜNÜBİRLİK ZİYARETÇİYİ ILGAZ MERKEZE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORUZ

Yıldıztepe Kadınçayırı mevkiinde yol yapımının bittiğini, asfalt yolla ulaşılan bölgede bungalov evler, kır bahçeleri ve tabiat parkı yer aldığını, Ilgazlı bir girişimci tarafından yeni bir otel yapımına başlandığını, “Çalışkan” olarak altını çizdiği Ilgaz Kaymakamı tarafından 3 katlı yeni bir kafe yapımına başlandığını kaydeden Arif Çayır, teleferik ve telesiyaj tesisleri ile geçtiğimiz yılın verilerine göre 70 bin kişinin ziyaret ettiği Ilgaz’ı çekim merkezi yapmaya, daha çok ziyaretçinin gelmesini ve bu ziyaretçilerin bir kısmının Ilgaz içine uğramasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

40 – 45 PARSEL KAPASİTELİ YENİ ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ SİTESİ

Ilgaz’dan göçün önlenmesi için turizmin yanında sanayinin de canlandırılması gerektiğinin altını çizen Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, istihdam yaratmak için Küçük Sanayi Sitesi’nin olduğu yerde orta ölçekli yeni bir sanayi sitesi yapmayı planladıklarını, tespit edilen, imar çalışmaları tamamlanan yerin 7 – 20 dönüm arasında ve 40 – 45 parsel kapasiteli olacağını, kooperatif aracılığı ile Ilgazlılara sunulacağını kaydetti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ