logo

BİLİCAN ‘DOSTLUK VE KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ KURULSUN’

BİLİCAN ‘DOSTLUK VE KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ KURULSUN’

ATAFES (Ataşehir Kültür Festivali) kapsamında 7.düzenlenen Uluslararası Ataşehir Çocuk Festivali 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni ile son buldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir İlçe Kaymakamlığı, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 7.si düzenlenen Uluslararası Ataşehir 23 Nisan Çocuk Festivali ATAFES (Ataşehir Kültür Festivali)  kapsamında düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü resmi töreni ile sona erdi.

Çocuklara yönelik ATAFEST kapsamında “Ataşehir Uluslararası Çocuk Festivali” etkinliklerin önemli Watergarden ve düzenlenirken resmi çelenk töreni Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu yıl 7.sini düzenlediği “Ataşehir Uluslararası Çocuk Festivali” kapsamında Almanya, Arnavutlu, Azerbaycan, Kosova, Kazakistan ve Rusya’nın aralarında olduğu 6 farklı ülkeden öğrencilerin bir araya gelirken konuk öğrencilere Ataşehir’deki Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullar eşlik etti.

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan 23 Nisan Çocuk Festivali’nin son gün programı ilçe MEM kutlama töreninde, şiir ve ritim gurubu dinletisi ile dans ve hal oyunları gösterilerinin yer aldı.

Organizasyon ve ev sahipliğini Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı Sponsorluğunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Watergarden İstanbul’un üstlendiği “Ataşehir Uluslararası Çocuk Festivali” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlama programı bando gösterisi, konuk ülke ve okulların kortej yürüyüşü ile başladı.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’ın ev sahipliğinde Bir AVM’de düzenlenen ATAFEST organizasyonu Ataşehir Çocuk Şenliği kapsamındaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kortej yürüyüşü ve resmi kutlama programına Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte; Garnizon Komutan Albay Abdülkadir Fehmi Bilgin, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Naim Yağcı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Meclis Başkanı Sadi Özata, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Seyfi Güneysu, İlçe MEM şube müdürleri, Belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve okul müdürleri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Kortej yürüyüşü sonrasında konuk ülkeler ve ilçe okulları ekiplerinin sahnede yerlerini alarak tanıtılmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ataşehir Yeditepe Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri işaret diliyle İstiklal Marşı okudu.

EGEMENLİĞİN KAYITSIZ, ŞARTSIZ MİLLETİN OLDUĞU DÜNYAYA İLAN EDİLDİ

97 yıl önce açılan TBMM’nin, millet iradesinin yönetime yansımasını sağlayan en önemli adımlardan biri olarak Türk tarihindeki yerini aldığını kaydederek açılış konuşmasına başlayan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğunun tüm dünyaya ilan edildiğinin altını çizdi.

BİZLERE DÜŞEN; HAKLARIMIZIN KIYMETİNİ BİLMEK VE KORUMAK

Bu günün; İstiklal Mücadelesini veren ve bu mücadeleyi kazanan milletin en doğal hakkı olanın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının bu topraklardaki mücadeleleri sonucundaki zaferle elde ettikleri hakların çocuklara armağan edildiği gün olduğuna dikkat çeken Ertuğrul Bilican, armağan edilen ve bu gün sahip olunan vatana ve sahip olunan haklara sahip çıkılmasının gerektiğini kaydederek; “Bizlere düşen, bugün sahip olduğumuz vatanın ve haklarımızın kıymetini bilmek ve korumak için bize düşen, daima çok çalışma ve bayrağımızı hep yükseklerde dalgalandırmak için sorumluluklarımızı yerine getirmektir.”diye konuştu.

GELECEK ÇOCUKLAR TARAFINDAN İNŞAA EDİLECEK

Atatürk tarafından çocuklar armağan edilen bu anlamlı bayramın dünya çocuklarına da armağan edildiği, dolayısıyla dünya çocuklarının da kutladığı bir bayram olduğunu vurgulayan Bilican, konuşmasında; “Gelecek çocuklarındır ve çocuklar tarafından inşaa edilecektir. Çocuklar edindikleri duygular ile büyüyecekler ve o duygular ile yaşayacaklar. Farklı kültürleri bir arada bulunduran ülkelerimizi bugün Ataşehir’de ağırlıyor ve onları sizlerle buluşturuyoruz.” İfadelerine yer verdi.

DOSTLUK VE KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ KURULSUN

Dostluk ve kardeşlik köprülerinin kurulmasını istediklerinin altını çizen Ataşehir İlçe Milli Eğitimi Müdürü Ertuğrul Bilican, konuşmasını; “Sahillerde cesetleri vuran Aylan, Ümran bebekler olmasın diye, savaştan dolayı ülkesini terk ederek yaşamlarını çadırlarda yaşamak zorunda kalan çocuklar olmasın diye aramızdalar. Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak temiz duyguların dünyaya hakim olması için başta öğretmenlerimiz ve personellerimiz ile elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” İfadeleri ile tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ