logo

BİLSEM’DE ‘Özel Yeteneklilerde Destek Eğitim’ Proje Tanıtımı

BİLSEM’DE ‘Özel Yeteneklilerde Destek Eğitim’ Proje Tanıtımı

Ataşehir’de uygulanan ‘Özel Yeteneklilere Destek Eğitim’ projesi tanıtımı Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican tarafından İstanbul BİLSEM’de törenle yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Bilim Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Özel Yeteneklilerde Destek Eğitim’ projesini tanıtım töreninde konuşan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, “Özel yetenekli öğrencilere yönelik farkındalık oluşturup, erken tanılanmalarını sağlayarak, destek eğitim odaları aracılığı ile öğrencilerin yaratıcılıklarının geliştirilmesini amaçladıklarını kaydetti.

‘Özel Yeteneklilerde Destek Eğitim’ projesini, özel yetenekli öğrencilere yönelik farkındalık oluşturarak, erken dönemde tanılanmalarını sağlayarak, destek eğitim odaları aracılığı ile öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirerek, zenginleştirilmiş eğitim programlarının uygulanmasını sağlamak için hazırladıklarını kaydeden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican,  proje kapsamında destek eğitim odalarında görevli öğretmenlerin ve yöneticilerin bilgilerini artırarak, becerilerini geliştirerek, özel yetenekli öğrencilerin ailelerinin bilgilendirilmesine ve danışmanlık hizmetlerinin sunulmasına da katkıda bulunmak için çalışma başlattıklarını ifade etti.

PROJE 15 OCAK 2017 TARİHİNDE UYGULAMAYA BAŞLANDI

Bilican, Ataşehir İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü adına “Özel Yeteneklilerde Destek Eğitim” projesini İstanbul Kalkınma Ajansı’na 2016 Şubat’ta sunduklarını, projenin kabulü ile alınan mali destekle projeyi ilçede 15 Ocak 2017 tarihinde uygulamaya başladıklarını kaydetti.

Ertuğrul Bilican’ın “Özel Yeteneklilerde Destek Eğitim” projesinin tanıtım konuşmasından sonra kürsüye gelen Milli Eğitim Bakanlığı Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Daire Başkanı Oktay Kılıç, bu gün 80 ilde 106 tane merkezden biri olan İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi’ni evi, ikinci adresi olarak niteleyerek, 2015 yılında 67 olan Bilim ve Sanat okullarının sorunlu olduğunun tespit edildiğini, Bakanlık tarafından yayınlanan genelge ile destek odalarının sayısının hızla arttığını kaydederek; “Bu gün 1795 Özel Yetenek Eğitim Odası var. “Özel Yeteneklilerde Destek Eğitim” projesi önemli bir proje. Bu projeyi tüm Türkiye’de uygulamak istiyoruz” dedi.

Proje Koordinatörü Erol Kömür tarafından saydam gösterim desteğiyle projenin sunumu yapıldıktan sonra protokol tarafından projenin açılış kurdelesi kesildi.

İstanbul Bilim Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Özel Yeteneklilerde Destek Eğitim’ projesini tanıtım törenine, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Yeteneklilerin Geliştirilmesi Daire Başkanı Oktay Kılıç ve ev sahibi Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Semih Kayhan ve Abdullah Der, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, İstanbul Bilim Sanat Merkezi Müdürü Hülya Özyürek, okul müdürleri, proje ekibi ve davetliler katıldı.

Ataşehir’de uygulanan “Özel Yeteneklilerde Destek Eğitim Projesi” İstanbul Kalkınma Ajansı desteği Ataşehir ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ataşehir Kaymakamlığı Ataşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi ortaklığı ve İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi Koordinatörlüğünde gerçekleştiriliyor.

Ataşehir Kaymakamlığı ve Ataşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi ortaklığı ile uygulamaya devam edilen Proje Uygulama Ekibi; Proje Koordinatörü Erol Kömür, Proje Koordinatör Yardımcısı İbrahim Koç, Proje Koordinatör Yardımcısı Hüseyin Dayıoğlu, Proje Koordinatör Yardımcısı Ferhat Uvacıklıoğlu, Mali Raporlama Uzmanı Nihal Öğten’den oluşuyor.

PROJE KAPSAMINDA OKULLARA DESTEK EĞİTİM ODASI AÇILDI

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican tarafından proje tanıtım konuşmasında yapılan açılamaya göre Özel Yeteneklilerde Destek Eğitim’ projesi kapsamında; Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu, Akşemsettin İlkokulu, Ali Fuat Cebesoy İlkokulu, Ali Nihat Tarlan İlkokulu, Ata İlkokulu, Celal Yardımcı İlkokulu, Cemile Besler İlkokulu, Fetih İMKB İlkokulu, Kayışdağı Arif Paşa İlkokulu, Mustafa Öncel İlkokulu, Rabia Leman İmam Hatip Ortaokulu, Yeni Çamlıca Leman Ana İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Öğretmen Mehmet Fidan Ortaokulu, Küçükbakkalköy Kemal Berktan Ortaokulu, Şehit Akın Sertçelik İmam Hatip Ortaokulu, Celal Yardımcı Ortaokulu, Ataşehir Kız İmam Hatip Ortaokulu, Mustafa Öncel Ortaokulu, Mustafa Zeki Demir Ortaokulu, Orhan Veli Ortaokulu, Piri Reis Ortaokulu, Cengiz Hasbal Ortaokulu, Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu, Esatpaşa Kız İmam Hatip Ortaokulu, Esatpaşa Erkek İmam Hatip Ortaokulu, Okullarına destek eğitim odası açıldı ve eğitime hazır bir şekilde donatıldı.

1290 ÖĞRETMENE ÖZEL YETENEKLİLERLE İLGİLİ TEMEL DÜZEY EĞİTİM

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm ilkokul ve ortaokul kademelerinde her branşta görev yapan toplam 1290 öğretmene özel yetenekli öğrencilere yönelik Temel Düzey Eğitimler verildi. Bu eğitimlerde özel yetenekli çocuk kimdir, özel yetenekli çocukların özellikleri, tanılama süreçleri, zeka ve yetenek alanları, özel yetenekli çocukların beklentileri, özel yetenekli çocukların eğitiminde sınıf içi çözümler, destek eğitim odaları, özel yetenekli çocukların eğitiminde yönetimsel stratejiler, özel yeteneklilerin eğitiminde psikolojik danışmanlık ve rehberlik vb. konularda paylaşımda bulunuldu. Eğitimler 30 saatlik 28 hizmet içi eğitim haftası şeklinde planlandı.

ÖĞRETMENLERE 30 SAATLİK İLERİ DÜZEY EĞİTİM

Temel düzey eğitimleri başarıyla tamamlayan öğretmenlere 30 saatlik ileri düzey eğitimler planlandı. Öğretmenlerin destek eğitim odalarında vermeyi düşündükleri etkinlikler üzerine seçeneklendirildi. Bu eğitimler: Özel Yetenekli Öğrenciler İçin Robotik Öğretmen Eğitimi, Öğretmen Eğitiminde Yaratıcı Düşünme, Özel Yetenekliler İçin Kimya Öğretmen Eğitimi, Seramik Birimi Eğitici Eğitimi, Özel Yetenekliler İçin Matematik Öğretmen Eğitimi, Destek Eğitim Odalarında Yaratıcı Yazarlık Atölyeleri Eğitici Eğitimi, Özel Yetenekliler İçin Biyoloji Öğretmen Eğitimi, Görsel Sanatlar Masaüstü Yayıncılık Eğitimi, Özel Yetenekliler İçin Coğrafya Öğretmen Eğitimi, Eleştirel Düşünme Eğitici Eğitimi, Akıl Oyunları Eğitici Eğitimi, Özel Yetenekliler İçin Teknoloji ve Bilişim Teknolojileri İle Etkileşimli Eğitimi, Sınıf Öğretmenliği Branşı, Destek Eğitim Odaları Eğitimcinin Eğitimi, Özel Yetenekliler İçin Tarih Eğitici Eğitimi, Yüksek EQ’lu Çocuk Yetiştirme Eğitimi verildi. İleri düzey eğitimler kapsamında 15 farklı gruptan 480 öğretmen eğitimlerini başarıyla tamamladı.

482 AİLE EĞİTİMLERE KATILDI

Proje kapsamında desteklenen okullarda ve İstanbul Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim gören öğrenci velilerini kapsayan veli bilgilendirme seminerleri düzenlendi ve düzenlenecek. Toplamda 482 aile eğitimlere katılmıştır. Aile eğitimleri proje süresince devam edecektir.

DESTEK EĞİTİM, MATERYAL VE ÜRÜN GELİŞTİRME İLE TERAPİ ODASI

İstanbul Bilim ve Sanat Merkezinde proje kapsamında hem destek eğitim odaları hemde İstanbul Bilim ve Sanat Merkezinde  öğrencilerin yapmış oldukları çalışma ve projelerinin çoğaltılması ve diğer okullar tarafından kullanılması için materyal ve ürün geliştirme odası oluşturuldu. Öğrenci ve ailelerinin destek eğitim odasında eğitim alan öğrenci ve ailelerinin faydalanacağı; özel yetenekli öğrenciler, aileleri ve öğretmenlerine yönelik rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin sunulacağı terapi odası oluşturuldu.

E- KONFERANS SALONU VE UZAKTAN EĞİTİM

Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri örgün öğrenim dışında kalan zamanlarında merkezimizde eğitim almaktadırlar. Merkezimizde almış oldukları eğitimlerin daha geniş zamana yayılması ve eğitim aldıkları alanlarda derinlemesine daha verimli çalışabilmeleri için merkez dışında da özel eğitim desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. Merkezimizde kurulacak uzaktan eğitim stüdyosunda BT, Teknoloji Tasarım, Tarih, Coğrafya, Sosyal Bilgiler, Fizik, Kimya, Biyoloji, Rehberlik, Aile Eğitimi ile ilgili eğitim içeriği üretilecek, bilsem öğrencileri, destek odalarından yararlanan öğrenciler ve aileleri bu hizmetten yararlanacaklardır. Bu kapsamda açılan E- Konferans Salonu projenin önemli bir ayağını oluşturduğu için eğitimlerle ilgili içerik oluşturma ve teknolojik alt yapı çalışmaları devam ediyor. E- konferans salonunun fiziksel donanımı tamamlanmak üzere.

PROJE KAPSAMINDA

  • Grup testi taramaları ile Ataşehir’de 2150 çocuğa ulaşıldı.
  • İstanbul Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileriyle birlikte Ataşehir ilçesinde tanılanmış toplam 2050 öğrenciye ulaşılmış oldu.
  • Zenginleştirilmiş eğitim uygulaması yapılabilecek 25 destek eğitim odası açılması sağlandı.
  • Bilim ve Sanat Merkezindeki 14 birimin günümüz şartlarında teknolojiye ve bilime uygun bir şekilde iyileştirmesi devam etmektedir.
  • Özel yetenekli öğrencilerin eğitimlerinin zenginleştirilmesi konusunda toplamda 810 öğretmene temel düzey ve ileri düzey eğitimleri verildi.
  • Ataşehir ilçesi okullarında görev yapan 65 rehber öğretmene Grup Tarama Testi ve Bireysel Zeka Testleri içerik ve uygulama hakkında eğitimler verildi.
  • Ataşehir’de 100 idareciye okullarındaki çalışmaları desteklemeleri, okullarında olumlu bir ortam oluşturmaları adına bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

‘Özel Yeteneklilerde Destek Eğitim’ projesi bittikten sonra sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile paylaşılacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ