logo

‘Bimarhane’, MSKM Halit Akçatepe Sahnesi’nde

‘Bimarhane’, MSKM Halit Akçatepe Sahnesi’nde

Cem Kaynar yönetimindeki Düşevi Oyuncuları, Murat Can Kibiroğlu’nun yazdığı “Bimarhane” adlı oyun ile Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi (MSKM)’nde sahne aldı.

DÜŞEVİ OYUNCULARI “BİMARHANE” İLE MSKM HALİT AKÇATEPE SAHNESİ’NDE

Düşevi Oyuncuları Cem Kaynar, Olgun Aydın, Vedat Kurtuluş Depe, Ferda Kaynar, Eray Özdal ve Mübeccel Yalçın “Bimarhane” adlı oyun ile Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Halit Akçatepe Sahnesi’ndeki oyunu 330’un üzerinde tiyatrosever izledi.

Murat Can Kibiroğlu’nun yazıp, Cem Kaynar’ın yönettiği tek perdelik, 75 dakikalık oyun sonunda, seyirciler başarılı performansları nedeniyle oyuncuları uzun uzun alkışladı.

Murat Can Kibiroğlu’nun Cem Kaynar yönettiği Bimarhane adlı oyun  İstanbul, Nisan 1919 Bir Türk, Bir Ermeni, Bir Rum, Bir Balkan Göçmeni Dört Meczup, Dört Deli, Dört Hikaye Ama Bir Kader “Bimarhane” ile dört ayrı yaşam hikayesi anlatılıyor…

İstanbul işgal altında… Bozulan ekonomik yapı ve işgal altındaki bir İstanbul’da, 1919 yılının Nisan ayından epey bir zaman önce Toptaşı Bimarhanesi kapanır. Ancak içeride yaşamaya devam eden Ermeni, Türk, Balkan, Rum dört meczup kendilerine yardım eden bir kadın vasıtası ile yaşama tutunmaya çalışırlar. İngilizlerin hüküm sürdüğü bir İstanbul’da başlayıp Anadolu’ya yayılan Kuvayı Milliye mücadelesi artık bizim dört meczubunda derdi olur…

Yazan: Murat Can Kibiroğlu – Yöneten: Cem Kaynar

Yönetmen Yardımcısı: Kübra Akça

Seslendirme: Ali Volkan Çetinkaya

Oynayanlar: Cem Kaynar, Olgun Aydın, Vedat Kurtuluş Depe, Ferda Kaynar, Eray Özdal, Mübeccel Yalçın

GÖRSELLER: Kadir İncesu

Paylaşın:
Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ