logo

BİRARAYA GELEN İÇERENKÖYLÜLER DERNEKLEŞİYOR

BİRARAYA GELEN İÇERENKÖYLÜLER DERNEKLEŞİYOR

Değişik sosyal yapı ve siyasal görüşe sahip bir gurup, Ataşehir’in İçerenköy Mahallesi’nin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla bir araya gelerek örgütleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kuruluş çalışması yürüten gurup adına konuşan, İçerenköylü esnaf ve Güvercin Sevenler Derneği Genel Başkanı Niyazi Yaman, örgütlenme eksikliğini görerek başlattıkları dernekleşme çalışmalarla ilgili, “İçerenköy’de örgütlenme, dernekleşme eksikliği gördük. Bu eksiği gidermek amacıyla İçerenköy’de büyük bir dernek kurmak için toplandık. Toplantıya katılanların hepsi İçerenköylü kardeşlerimiz ve ağabeylerimizdir. Hepsi İçerenköy’ün yerlileridir” dedi.

Ağırlıklı olarak İçerenköy’ün yerlilerinden oluşan gurup üyelerinin, yapılan ilk toplantısında kuruluş çalışmalarının hızlandırılması yönünde irade belirttiklerini kaydeden Niyazi Yaman, en kısa sürede çalışmaları taamalayarak derneği kurma kararı aldıklarını belirterek; “Biz İçerenköy’de bu eksikliği gördük. En az 40 seneden beri burada ikamet eden esnaf, işadamı, siyaset dünyasından bir grup arkadaşla yan yana gelerek gördüğümüz eksikliği gidermek için örgütlenme çalışmasına başladık. Bu tanışma toplantısıydı. Bundan sonraki toplantıda bu derneğin kurucular kurulunu oluşturarak yasal işlemlere başlayacağız. Bu oluşum giderek bir çınar ağacı gibi büyüyecek. Derneğin siyasi bir görüşü olmayacak. Herkese her kesime eşit mesafede olacağız. İçerenköy’e bir şeyler yapmak için elini taşın altına koymak isteyen herkesi bu çatının altında örgütlenmeye bekliyoruz“ şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ