logo

Bu Köydeki Park Birçok İlçede Yok!

Bu Köydeki Park Birçok İlçede Yok!

Bayramoren_karakuzuMuhtar Hayrettin KEKLİK Çankırı, Bayramören, Karakuzu Köyü’nde içme suyu ve yolların stabilize çalışmasının tamamlandığını, parkın da yakında tamamlanacağını söylüyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çankırı’nın Bayramören ilçesine bağlı Karakuzu Köyü Muhtarı Hayrettin KEKLİK, kaynakların toplanarak depoya getirilmesi ile İçme suyu kapasitesinin artırıldığını, şebeke tamir ve bakımını yaparak kayıp – kaçağı da azaltmayı hedeflediklerini, bozuk köy yollarının stabilize ile kaplandığını söyledi.

Köylerinde yapımı devam eden çocuk parkının yakında tamamlanacağını ifade eden Muhtar Hayrettin KEKLİK, köylerine kazandırdıkları parkın birçok ilçedeki parktan daha iyi ve donanımlı olduğunu iddia ediyor.

Yüzölçüm ve nüfus bakımından Bayramören ilçesinin en büyük köylerinden Karakuzu Köyü, Çankırı iline 141, Bayramören ilçesine 26 km mesafede. Bağlı olduğu ilçeye ve merkeze uzak olan Karakuzu Köyü’nin önemli bir bölümü dağlık.

Aşağı Mah., Yukarı Mah., Dere, Dahallar, Hacılar ve Örtü mahallelerinden oluşuyor.  6 mahalleden oluşan Karakuzu Köyü’nün ortak kullandıkları bir de yaylası var.

Tarım ve hayvancılığa bağlı köy ekonomisinin, yaşanan göçler sebebiyle üretimin etkisi azalarak dışa bağımlılığı artmaktadır.

Yerel seçimlerin tamamlanması ile birlikte Muhtar Hayrettin KEKLİK öcülüğünde yapılan çalışmalarla Karakuzu Köyü’nde önemli gelişmeler yaşanıyor.

80 Kamyon Malzemeyle Yollar Stabilize 

Kızıl Göl ile Yazı Doruğu arasındaki yola 80 kamyon malzeme dökülerek iyileştirme çalışmasını tamamlandığını söyleyen Karakuzu Köyü Muhtarı Hayrettin KEKLİK, mezarlık yolları ve mahalle aralarındaki yolların da iyileştirilmesinin planlandığını söylüyor.

İçmesuyu Tamam, Sıra Şebekede

Köyünde yürütülen içme suyu çalışmasının su deposuna olan bölümünün tamamlandığını, depoya gelen suyun artırıldığını, şebeke arızalarının giderilerek bakımının yapılması için gerekli malzemelerin temini için çalıştıklarını söyleyen Muhtar Hayrettin KEKLİK, 4300 m şebeke tesisatı ile kaynaklardaki suların tamamının depoda toplandığını belirtti.

“Bu Park Birçok İlçede Yok!”

Köylerinde yapımı devam eden çocuk parkının tamamlanarak yakında açılışının yapılacağını söyleyen Çankırı’nın Bayramören ilçesine bağlı Karakuzu Köyü Muhtarı Hayrettin KEKLİK köylerine kazandırdıkları parkın birçok ilçedeki parktan daha iyi ve donanımlı olduğunu söylüyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ