logo

Burhan Kuzu ‘Başkanlık Kaçınılmaz Olmuştur’

Burhan Kuzu ‘Başkanlık Kaçınılmaz Olmuştur’

Baskanlik_burhan_kuzu_atasehirAtaşehir’deki toplantıda konuşan Ak Parti Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, başkanlık sisteminin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Recep Kenan/ itvhaber.com

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı tarafında düzenlenen eğitim toplantısına katılan Ak Parti Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, başkanlık sisteminin kaçınılmaz hale geldiğini ve dönüşün olmayacağını söyledi.

Ak Parti Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, AK Parti Ataşehir Teşkilatının Zübeyde Hanım Öğretmen evinde düzenlediği programda TBMM’deki 2007’deki Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında yaşanan 367 krizi ve başkanı olduğu Anayasa Komisyonu’nda yapılan yeni anayasa görüşmeleri sırasında yaşadıklarını anlattı.

Getirmeyi planladıkları Başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalar da yapan Burhan Kuzu, başkanlık sisteminde eyalet sistemini asla düşünmediklerini vurgulayarak; dar bölge seçim yasasıyla seçim barajını tamamen kaldıracaklarını belirtti. Mevcut parlamenter sitemin genetiği itibari ile kuvvetler ayrılığı ilkesini gerçekleştiremediğini. Başkanlık sistemi ile erklerin uyumlu çalışmalarının sağlanacağını söyledi. Başkanlık sisteminde milletvekillerinin dar bölge sistemi ile seçileceğinin altını çizen Burhan Kuzu Bakanların ise Başkan tarafından dışarıdan atacağını belirtti.

Ana muhalefet partisinin iktidar olmaktan çok koalisyonu hedeflediğinin altını çizen Burhan Kuzu, koalisyon dönemlerinin Türkiye’ye zarar verdiğini, istikrarlı dönemlerinde elde edilen kazanımların koalisyon dönemlerinde kaybedildiğini iddia etti.

Ataşehir Zübeyda Hanım Öğretmenevi’nde düzenlenen programa Ak Parti Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu ile birlikte; İstanbul Milletvekilleri Alev Dedegil ve Muhammet Bilal Macit, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Naim yağcı, Ak Parti Ataşehir SKM Başkanı Sinan Ayrancı, Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, ilçe ve mahalle teşkilat mensupları ile partililer katıldı.

Programın açılış konuşmasında iktidarları döneminde çeşitli muhtıra ve darbe girişimleri olduğunu hatırlatan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti iktidarını alaşağı etmeyi hedef alan bir yapının olduğunu iddia etti.

İstanbul Milletvekilleri Alev Dedegil ve Muhammet Bilal Macit yaptıkları ısa konuşmalarla Ataşehir Teşkilatının çalışmaları ile ilgili takdirlerini dile getirerek teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

İletişimci ve Kişisel Gelişim Uzmanı Prof. Dr. Bedri Ömrüuzun, Ak Parti Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu’dan önce katılımcılara;  kişisel gelişim, öfke kontrolü, seçmen davranışı ve seçmen üzerinde algı yaratma konularını içeren bir seminer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ