logo

‘BÜYÜK ÇANKIRI BULUŞMASI’NIN 2. DÜZENLENİYOR

‘BÜYÜK ÇANKIRI BULUŞMASI’NIN 2. DÜZENLENİYOR

Zeynettin Aydın Başkanlığı’ndaki Maltepe Çankırılılar Derneği ilki geçtiğimiz yıl gerçekleşen, rekorların yaşandığı Büyük Çankırı Buluşması’nın ikincisini düzenliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’da yaşayan Çankırılıları ata topraklarında (Sılada) buluşturmayı, atalarının yaşadığı toprkları ve ata kültürünü tanıtmayı amaçlayan Zeynettin Aydın başkanlığındaki Maltepe Çankırılılar Derneği, ilki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen, rekorların yaşandığı Büyük Çankırı Buluşması’nın ikincisini, İstanbul’da yaşayan Çankırılılara; Çankırı’nın doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin yer aldığı merkez ve ilçelerini kapsayan ‘Büyük Çankırı Buluşması-2’ adıyla 28 – 30 Temmuz arasında düzenliyor.

28 Temmuz Cuma akşamı 23:300’da Maltepe’deki Çankırılılar Derneği önünden hareket edilecek Büyük Çankırı Buluşması’nın 2. Organizasyonunda ile Çankırı’nın Çerkeş İlçesi Karamustafa Köyü’ndeki köy kahvaltısı ile ata toprakları, beklide doğup büyüdükleri Çankırı’da, “Sıla”da buluşulacak Çankırılılar, devamında 29 Temmuz Cumartesi günündeki ilk gün gezisini; Atkaracalar – Hoşislamlar, Ilıpınar – Yaralı Balıklar, Kurşunlu, Ilgaz Dağı / Kadın Çayırı ve Çankırı merkezde noktalayacaklar.

30 Temmuz Pazar gününü Çankırı Merkez ve çevresindeki tarih, doğa ve kültür zenginlikleri ile manevi değerlerin yer aldığı; Medreseler, Tuz Mağrası, Çankırı Kalesi ve Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nı ziyaret ederek Çerkeş İlçesine geçecekler.

Akşam üzeri geldikleri Çerkeş’te organik yöre ürünlerin sergilenip satışının yapıldığı Çerkeş Organik Köy Pazarı ziyareti ve burada yapılacak alışveriş ile tamamlanacak Büyük Çankırı Buluşması’nın ikincisinde akşam saatlerinde İstanbul’a dönüşe geçilecek.

Büyük Çankırı Buluşması İrtibat Tel: 0530 226 6972

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ