logo

‘Çağrı Merkezi’li Dolandırıcılar Yakalandı

‘Çağrı Merkezi’li Dolandırıcılar Yakalandı

cagri merkzi_Polisİstanbul’da 5 çağrı merkezini kullanarak kredi kartı bilgilerini aldıkları vatandaşları dolandıran çete, polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Polis, İstanbul’da kurdukları 5 çağrı merkezini kullanarak vatandaşlara attıkları mesajla sözde para puanını aktifleştireceklerini söyleyerek kredi kartı bilgilerini öğrenip hesaplarından para çektikleri iddia edilen 25 kişi yakalayarak adliyeye sevk etti.

Çağrı merkezli dolandırıcılık mağdurlarının kendilerine gelen SMS mesajına cevap verdiklerinde kredi kartlarından kendi istekleri dışında para çekildiği yönünde şikayetleri üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü’nce soruşturma açıldı.

Mesajdaki numarayı arayan mağdura çağrı merkezinden, “Paranızı kredi kartı hesabınıza yükleyeceğiz” denilerek kredi kartı bilgilerini aldığı, aldıkları kredi kartı bilgilerini kullanan şüphelilerin kurbanlarından 1000 lira ile 1500 lira arasında değişen miktarlarda para çektikleri öğrenildi. Polis, şüphelilerin daha sonra kurbanlarına fiyatı 50 lira ile 100 lira arasında değişen çeşitli eşyaları gönderdiklerini bu sayede ilerde doğacak davalarda “Biz mal sattık” demeyi amaçladıklarını belirtti. Polis, yapılan araştırmada aynı yöntemle dolandırılan 73 mağdur belirledi.

Çağrı merkezi dolandırıcılığı mağdurları tarafından yapılan başvurular üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ve Siber Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Polis tarafından yapılan soruşturma sonrasında yapılan operasyonla tespit edilen 16 adrese baskın yapıldı. Baskında 5 ayrı çağrı merkezinin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 3’ü kadın 25 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte kredi kartlarından para çektikten sonra gönderdikleri çok sayıda eşya da ele geçirildi. Yapılan soruşturmada bir çağrı merkezi çalışanlarının günde 500’e yakın telefon numarasını arayarak dolandırıcılık için ikna etmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Vatandaşlara parayla eşya sattıklarını, her şeyin faturalı olduğunu söyledikleri şeklinde ifade verdikleri öğrenilen şüpheliler, haklarındaki dolandırıcılık iddialarını kabul etmediler. Polis tarafından çağrı merkezlerinde telefonlara bakan 179 çalışanında dolandırıcılıkla ilgili ifadelerinin alındığı ve işlemleri tamamlanan şüphelilerin adliyeye sevk edildikler bilgisi alındı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ