logo

Çamlıca Camii İnşaatının Yüzde Doksanı Tamamlandı

Çamlıca Camii İnşaatının Yüzde Doksanı Tamamlandı

Aynı anda 60 bin kişinin ibadet edebileceği, müze ve galerin olduğu 11 bin metrekarelik alana sahip, 350 kişinin çalıştığı Çamlıca Camii inşaatının yüzde doksanı tamamlandı.

11 bin metrekarelik alana kurulu yapımında 350 kişinin 24 saat esaslı çalıştığı açılışının Kadir Gecesi’ne yetişmesi ön görülen Çamlıca Camii inşaatının yüzde doksanı bitirildi.

İBB BAŞKANI UYSAL ÇAMLICA CAMİİ İNŞAATTINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye’nin en büyük camisi olacak olan Çamlıca Camii’nin inşaatında incelemelerde bulundu ve yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Camii Eğitim – Kültür Birimleri ve Yaşatma Derneği tarafından yürütülen Çamlıca Camii’nin inşaatını dernek başkanı Ergin Külünk ve İBB bürokratlarıyla birlikte gezdi.

Yürütülen çalışmaları yakından inceleyen Başkan Uysal inceleme gezisi sonrasında yaptığı açıklamada, “Camii derneği tarafından burada hummalı bir inşaat çalışması yürütülüyor. Bizler de aynı zamanda çevre düzenlemesi ve camimizin peyzajını yapıyoruz. Camimizin inşaatı ve bizim çalışmalarımız bundan sonra da tüm hızıyla devam edecek ve inşallah Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla Kadir Gecesi’nde burada hep birlikte Teravih Namazı kılacağız” ifadelerini kullandı. 350 kişinin 24 saat esaslı çalıştığı Çamlıca Camii inşaatının yüzde doksanı bitirildi.

Aynı anda 60 bin kişinin ibadet edebileceği bir alanı kaplayan Çamlıca Camii’nde 11 bin metrekarelik alanda müze ve galeri de yer alacak. 5 farklı sanatçının eserlerinin sergilenebileceği bir sanat galerisinin yanı sıra cami yerleşkesinde 3 bin metrekarelik alan ise 5 milyon kitap kapasiteli kütüphane için ayrılmış durumda.

Çamlıca Camii Külliyesi bittiğinde Cumhuriyet Dönemi’nin en büyük mabedi olacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ