logo

Canan Güllü’ye Yapılanlar Bütün Kadınlara Yapılmıştır

Canan Güllü’ye Yapılanlar Bütün Kadınlara Yapılmıştır

Ziyaretçi randevu sistemine yazdırdığı halde TBMM’ya alınmayışını Kahraman’a soran, CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Güllü’ye yapılanların bütün kadınlara yapılmış olduğunu söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemi ile önerge veren CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, randevu listesine yazdırdığı halde ziyaretçisinin TBMM’ye alınmayış gerekçesini sordu.

MECLİSE ALINMAMA NEDENİ BASIN AÇIKLAMASI MI?

İlgezdi önergesinde, “Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ve arkadaşlarının adlarını 10.10.2017 Salı günü Randevu Ziyaretçi Kabul Sistemi’ne yazdırmama rağmen Meclis’e girişlerine izin verilmemiştir. Ziyaret amaçlarının müftülere nikah kıyma yetkisi veren tasarıyla ilgili temaslarda bulunmak olduğu kamuoyu tarafından bilinen Sayın Güllü ve arkadaşlarına, Meclise alınmama nedeni olarak Temmuz ayında TBMM kampüsü içinde katıldıkları bir basın açıklaması gösterilmiştir” ifadelerine yer verdi.

CANAN GÜLLÜ’YE YAPILANLAR BÜTÜN KADINLARA YAPILDI

Kadınlar ve özellikle kız çocuklarını çok yakından ilgilendiren, kamuoyunun gündemindeki son derece önemli bir konu ile ilgili, temsil ettiği kadınlara karşı sorumluluğunu yerine getirmek için Anayasal hakkını kullanarak, TBMM’ne temaslarda bulunmaya gelen ve içeri alınmayan Canan Güllü’ye yapılanların aslında bütün kadınlara karşı yapıldığının bilinmesini istediklerinin altını çizen CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Canan Güllü’nün, gerek temsil ettiği kurum adına, gerek bir vatandaş olarak geçmiş dönemlerde, milletvekilleriyle, milletin meclisinde katılmış olduğu yasal bir toplantı nedeniyle “yasaklı” hale gelmesinin 12 Eylül günlerini aratmayan trajik bir olay olduğunu vurguladığı önergesinde yazılı olarak yanıtlanması istemi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’a şu soruları yöneltti:

  1. Kadın hakları savunucusu ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Sayın Canan Güllü ve arkadaşlarının, tarafımca Randevu Ziyaretçi Kabul Sistemi’ne yazılmasına rağmen neden TBMM’ye girişlerine izin verilmemiştir? Söz konusu kişilere hangi eylemlerinden dolayı “Yasaklı” oldukları söylenmiştir?
  2. Sayın Güllü ve arkadaşlarının yasaklı olmasına sebep olan “toplantı” nedeniyle kaç kişi hakkında “yasak” kararı verilmiştir? Toplantıyı düzenleyenler hakkında yürütülen adli/idari bir soruşturma var mıdır?
  3. Canan Güllü ve arkadaşlarının girişini hangi makam ve hangi kararla “yasaklamıştır”? Bu karar ne zaman alınmıştır?
  4. Canan Güllü’nün Meclis’e girişinin “yasaklanması” için başvuruda bulunan milletvekili olmuş mudur? Meclis’e girişinin “yasaklanmasını” kim istemiştir?
  5. Kadınları yakından ilgilendiren “Müftülere Nikah Kıyma Yetkisi” veren bu yasa ile ilgili kadınları, kadın örgütlerini bizzat Başkanlığını yaptığınız Türkiye Büyük Millet Meclisi adına sizin veya ilgili komisyonun çağırıp görüşlerini alması gerekirken neden Meclis’e girişi yasaklanıyor? Yasayı yapanların mı yaşayanların mı görüşleri daha önemlidir?
  6. Canan Güllü’nün katıldığı toplantı yasadışı ise, toplantının Meclis kampüsü içerisinde gerçekleşmesine izin veren personel hakkında bir işlem yapılmış mıdır? Yapılmışsa ceza alan personel var mıdır?
  7. Canan Güllü’nün TBMM’ye girişi “yasaklı” ise neden makamım tarafından Randevu Ziyaretçi Sistemi’ne girişi yapılırken “KARA LİSTE” veya “YASAKLI” olduğuna dair uyarı verilmemiştir?
  8. Sayın Güllü ve temsil ettiği kadın derneklerinin Meclis’e alınmama nedenleri katıldıkları bir basın toplantısı mı yoksa müftülere nikah kıyma yetkisi veren tasarıyla ilgili temaslarda bulunmak istemeleri midir?
  9. Canan Güllü ve arkadaşları müftülere nikah kıyma yetkisi veren değişikliğe karşı değil de destek olmak için TBMM’ye gelmiş olsalardı girişlerine yine engel olunur muydu?
  10. TBMM’ye girişi yasaklı kişi sayısı kaçtır? “Yasaklılar” listesinde kimler bulunmaktadır? Kişilerin kara listeye alınmasının sebebi nedir?

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ