logo

ÇANDEF, Çankırılıları Kutlu Doğum Haftası Etkinliğinde Maltepe’de Buluşturdu

ÇANDEF, Çankırılıları Kutlu Doğum Haftası Etkinliğinde Maltepe’de Buluşturdu

candef_kutlu dogum_maltepeÇankırılılar, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF)’nun Hz. Muhammed (s.a.v.)’in doğumu nedeni ile Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlediği anma programında bir araya geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Her yıl Nisan Ayı’nda Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.)’in dünyaya teşrifleri münasebetiyle düzenlenen KUTLU DOĞUM HAFTASI etkinlikleri kapsamında İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF), tarafından Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Kutlu Doğum Haftası Etkinliği düzenledi.

İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) tarafından Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve İstiklal Marşı okunması ardından saygı duruşu ile başlayan Kutlu Doğum Haftası Etkinliği programına;  Varnalı Galip Camii İmamı ve Hatibi Burak Yıldız tarafından Kuran’ı Kerim Tilaveti gerçekleşti.

Tasavvuf müziği ve ilahilerle devam eden programda semazen gösterisi izleyicilerin ilgisini çekerek beğeni ile izlendi. İstanbul Müftülüğü Vaizi Yüksel Özgün günün anlam ve önemine dair konferansında konuşmacı olarak yer aldı.

Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Genel Başkan Zekeriya Açıkgöz başkanlığında İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF)  tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Etkinliği’ne Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sami Soydal ile birlikte; CHP Maltepe Belediye Meclis Üyesi Temel Tellioğlu, Ilgaz Dernekler Birliği Başkanı Mehmet Altıntop, Çerkeş dernekler Birliği Başkanı Erol Tepebaşı, Korgun Dernekler Birliği Başkanı İsmail Kılıçaslan, Çankırı Ekonmi ve Kalkınma Platformu ile Atkaracalar Dernekler Birliği Başkanı Ersoy Kaşak, İstanbul’daki Çankırı dernekleri başkan ve yöneticileri, Çankırılı sanatçı Sami Yalçın ile birlikte çok sayıda Çankırılı katıldı.

İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkan Zekeriya Açıkgöz ve Çankırı Vakfı Başkanı Sami Soydal tarafından selamlama, günün manasının ifade edildiği ve önemine dikkat çekildiği konuşmalar yapıldı.

CHP Maltepe Belediye Meclis Üyesi ve CHP gurup Başkanı Temel Tellioğlu Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı temsilen yaptığı konuşmada, günün önemine dikkat çekerek Ali Kılıç’ın mesajını iletti.

Kutlu Doğum Haftası Programına katılanlara Peygamber Efendimizin (sav) simgesi gül ve gül kokulu lokum, 40 hadis risalesi ile Prf. Dr. Hikmet Özdemir’in Türk Edebiyatından Seçme Naatlar kitabı hediye edildi.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ